Το δωμάτιο – θησαυροφυλάκιο της διευθύντριας της ΔΟΥ

Σε «θησαυροφυλάκιο» είχε μετατρέψει το υπνοδωμάτιό της η 50χρονη διευθύντρια της ΔΟΥ στη Χαλκίδα, καθώς οι αστυνομικοί που μπήκαν παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι της για να το ερευνήσουν, εντόπισαν το πόσο των 55.030 ευρώ.

Έχοντας συμπληρώσει σημαντικό αριθμό στοιχείων και προκειμένου να πιάσουν επ΄ αυτοφώρω τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση διαφθοράς στην ΔΟΥ της Χαλκίδας, οι «αδιάφθοροι» της Ελληνικής Αστυνομίας στις δύο και μισή το μεσημέρι της 21ης Μαΐου εισέβαλλαν στην εφορία την ευβοϊκής πρωτεύουσας και πέρασαν χειροπέδες σε πέντε υπαλλήλους της, ενώ συνέλαβαν έναν λογιστή και μια διεκπεραιώτρια.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες της εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε επιχειρηματίες και παρείχε παράτυπες φορολογικές διευκολύνσεις και η διευθύντρια της ΔΟΥ. Στους άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ που μπήκαν στο γραφείο της, η 50χρονη γυναίκα παρέδωσε ένα φάκελο που είχε κρυμμένο σε ντουλάπι και περιείχε 10.000 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά τα είχε λάβει λίγη ώρα από επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος όπως ισχυρίζεται, εκβιάστηκε από την ίδια και μια ακόμα υπάλληλο της εφορίας, προκειμένου να μην βρεθεί αντιμέτωπος με ελέγχους, που δεν θα ήταν προς όφελος του. Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 16:30 το μεσημέρι οι αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα μπήκαν στο σπίτι της προϊσταμένης της ΔΟΥ στην περιοχή της Δροσιάς στην Εύβοια.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ, ερεύνησαν όλους τους χώρους του κι όταν μπήκαν στο δωμάτιο της διευθύντριας, έπεσαν από τα σύννεφα, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τον αριθμό των χαρτονομισμάτων που θα έπρεπε να μετρήσουν. Η 50χρονη παρέδωσε οικειοθελώς το ποσό στο 40.750 ευρώ που είχε στην ντουλάπα του υπνοδωματίου, ενώ εντοπιστήκαν από τους αστυνομικούς επιπλέον 10.000 ευρώ σε ένα συρτάρι και 4.280 ευρώ σε ένα μικρό χρηματοκιβώτιο. Συνολικά στο σπίτι της ανώτατης υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών καταμετρήθηκε το ποσό των 55.030 ευρώ.

Βίντεο ντοκουμέντο με τον 50χρονο επιχειρηματία που εκβιάστηκε από το κύκλωμα
Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το newsit.gr, εμφανίζεται ο 50χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος όπως αναφέρει η δικογραφία εκβιάστηκε από τη διευθύντρια της ΔΟΥ και την 68χρονη υπάλληλο να καταβάλει το ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου η εφορία της Χαλκίδας να μην προχωρήσει τον έλεγχο των εταιρειών του.

«Να πούμε 30 αβλεπί για να κλείσει»
Το newsit.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητα νέες τηλεφωνικές συνομιλίες οι οποίες κατεγράφησαν από τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ τις ημέρες που είχαν θέσει σε στενό κλοιό παρακολούθησης τουw εμπλεκόμενους στο κύκλωμα των εκβιαστών – εφοριακών.

Σε μία από αυτές η 67χρονη υπάλληλος της ΔΟΥ που έχει κι αυτή συλλήφθη συνομιλεί με έναν επιχειρηματία από τον οποίο απέσπασε εκβιαστικά μαζί με τη διευθύντρια της ΔΟΥ το ποσό των 5.000 προκειμένου να τον διευκολύνουν στην επιστροφή φόρου ποσού 97.000 ευρώ.

Υπάλληλος: Είδα τα έχουμε βάλει στην τράπεζα.

Επιχειρηματίας: Α έχουν μπει; Έγινε, έγινε.

Υπάλληλος: Ήδη τα έχω σπρώξεις στην τράπεζα. Ότι ήρθα από πάνω – κάτω. Σε ευχαριστεί πολύ.

Επιχειρηματίας: Ναι, ναι

Υπάλληλος: Αλλά να ξέρεις ότι σε προσέχει, λέει.

Επιχειρηματίας: Εντάξει ωραία, ευχαριστώ.

Για μια άλλη υπόθεση η διευθύντρια, η 67χρονη υπάλληλος κι ένας ακόμη υπάλληλος της εφορίας έλαβαν 2.000 εύρω. Στη συνομιλία που καταγράφηκε από τους αστυνομικούς ακούγονται τα εξής:

67χρονη υπάλληλος: Μπορείς να έρθεις μέχρι εδώ; Έλα να σου πω, ο άλλος έφερε δύο, ένα πήρε αυτή (εννοεί τη διευθύντρια) , ανέβηκα πάνω σε ότι έχω ιερό, ένα χιλιάρικο της έδωσα και από 500 ευρώ εμείς. Τι να κάνουμε δεν πειράζει.

Υπάλληλος: Ναι εεε, θες να έρθω από εκεί;

67χρονη υπάλληλος: Ναι έλα

Σε μια εταιρεία από τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους απαιτήθηκε το ποσό των 20.500 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι “υπηρεσίες” της διευθύντριας, της 67χρονης υπαλλήλου και δύο ακόμα συναδέρφων τους οι οποίοι κι αυτοί έχουν συλληφθεί. Η προϊσταμένη της ΔΟΥ θα έπαιρνε 10.500 η, 67χρονη υπάλληλος 5.000, ενώ οι άλλοι δύο από 3.000 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα.

Διευθύντρια: Μια χαρά, εντάξει

67χρονη υπάλληλος: Εεεε, δύό μισή, δύο εεε

Διευθύντρια: Ναι

67χρονη υπάλληλος: Δέκα μισό εσύ, εεεε πέντε εγώ

Διευθύντρια: Ντάξει θα δούμε, ναι ρε παιδί μου. Όπως το είπες ναι

67χρονη υπάλληλος: Άντε για να σου πω τρία ο τέτοιος και δύο ο άλλος

Διευθύντρια: Τρία δύο εεε παιδί μου όπως το είπες

Σε μια άλλη συνομιλία μεταξύ της διευθύντριας και της 56χρονης διεκπεραιώτριας γίνεται λόγο για μια εταιρεία η οποία πρέπει να έχει δηλώσει πλασματικά ποσά.

Διευθύντρια: Έχει βάλει πολλά ρε ΄συ, έχει βάλει 200 χιλιάδες μούσι.

Διεκπαιρεώτρια: Χριστός κι Απόστολος

Διευθύντρια: Διακόσιες, τριακόσιες πόσα είναι, ναι είναι μούσι τελείως.

Διεκπαιρεώτρια: Να πούμε 30 αβλεπί για να κλείσει, αλλιώς διακόσια σου λέει εγώ.

Διευθύντρια: Κάτσε να δω πως θα είναι ρε παιδί μου. Κάτσε να δω πόσα είναι.

Η 67χρονη υπάλληλος απαίτησε εκβιαστικά μετά από εντολή της διευθύντριας το χρηματικό ποσό των 2000 ευρώ από τον Γ. Μ προκειμένου να του εκδώσουν παράτυπα, φορολογική ενημερότητα. Στην υπόθεση μεσολάβησε η 56χρονη διεκπεραιώτρια.

Διεκπαιρέωτρια: Για να το κάνουν αυτό θέλουνε κάτι.

Γ.Μ: Μάλιστα

Διεκπαιρεώτρια: Αν μπορέσεις να δώσεις δύο χιλιάρικα, το δίνουν τώρα.

Γ.Μ: Δύο χιλιάρικα;

Διεκπαιρεώτρια: Ε ναι… Εντάξει πρόσεχε μην πεις κουβέντα και μαθευτεί…. γιατι δεν θα εξυπηρετηθείς πάλι από εκεί πέρα με τίποτα.

Πηγή: newsit.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.