Εκτός Θαλάσσιου Πάρκου ο τερματισμός του jet ski

Αλλαγή του τερματισμού του παγκοσμίου πρωταθλήματος Jet Ski που πραγματοποιείται από την Δευτέρα στο Βόλο, εκτός Θαλάσσιου Πάρκου Βορείων Σποράδων αποφάσισε ο Φορέας Διαχείρισης, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το πρωί.
Ενώ αρχικά προβλεπόταν ο αγώνας να τερματίσει στη νησίδα Κυρά Παναγιά, μετά τις επισημάνσεις της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, η οποία έθεσε το θέμα της απαγόρευσης που υπάρχει για ταχεία διέλευση σκαφών από την περιοχή, λόγω του ότι υπάγεται στην Α’ περιοχή προστασίας του Θαλάσσιου Πάρκου Β. Σποράδων, ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το πρωί.

Όπως δήλωσε στον ΕΡΤ Βόλου, ο αντιπρόεδρος του Φορέα, δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, οι διοργανωτές του Πρωταθλήματος σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Σκοπέλου κοινοποίησαν τις διευκρινίσεις που τους ζητήθηκαν, ενημερώνοντας παράλληλα, ότι θα τροποποιηθεί η διαδρομή σε σχέση με τον τερματισμό που αποφασίστηκε να γίνει τελικά, σε σημείο του Θαλάσσιου Πάρκου όπου δεν υπάρχουν απαγορεύσεις (Β’ ζώνη).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.