«Εν Δράσει»: Πρόταση στον Αρχιεπίσκοπο για τη δημιουργία Μητρόπολης Αλμυρού

Με αφορμή της ανακοίνωση εκ μέρους της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού του φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός», η περιβαλλοντική ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει» σε ανοιχτή επιστολή της τονίζει ότι στο Δ.Σ. του νέου φορέα δεν ορίστηκε κανένα μέλος από τον Αλμυρό, παρά μόνο του Βόλου και του Πηλίου και αφού καταγγέλλει τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο για σειρά πραγμάτων που δεν πρόσεξε στην περιοχή, τονίζει ότι θα προτείνει στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος την απόσχιση του Αλμυρού από την Ι.Μ.Δ. και τη δημιουργία νέας Μητρόπολης!

Όπως αναφέρει επειδή η Μητρόπολη ονομάζεται Δημητριάδος και Αλμυρού, θα μπορούσε στο Δ.Σ. των «Μαγνήτων Κιβωτός να οριστεί ο δήμαρχος Αλμυρού ή πρόσωπα που στελεχώνουν δημόσιους φορείς ή την ιστορική Φιλάρχαιο Εταιρία Αλμυρού, για την προστασία και ανάδειξη του πλούσιου «πολιτιστικού αποθέματος» της περιοχής.

Η ομάδα κατηγορεί τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο ότι αγνοεί το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής που πρέπει να διασωθεί (τρεις Βυζαντικές εκκλησίες στον Παλαιό Πλάτανο), αναφέρει ότι οι γραφικές εκκλησίες του Αγ. Τρύφωνα και των Αγ. Αναργύρων μετατράπηκαν σε κλειστές και απόρθητες εκκλησίες με περίφραξη και air condition.

Η «Εν Δράσει» διερωτάται στο ανύπαρκτο ίδρυμα «Αγία Υπομονή», όπως κατήγγειλε και ο Κ. Λούλης και προσλήφθηκαν ωφελούμενοι για το πρόγραμμα ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, τι δουλειά έκαναν οι άνεργοι νέοι της περιοχής, ενώ τον κατηγορεί ότι έχει εγκλωβιστεί στη μεγάλη επένδυση στις Νηές, με την πώληση κτημάτων που ανήκουν, σύμφωνα με τα δύο πορίσματα της Κτηματικής Υπηρεσίας, στο Δημόσιο που τα παραχώρησε για εκμετάλλευση στη Παναγία Ξενιά.

«Οι πολίτες του Αλμυρού έχουν καταγεγραμμένα και άλλα πολλά, παρόμοια περιστατικά και γεγονότα που δείχνουν τουλάχιστον, την έλλειψη ενδιαφέροντος, εκ μέρους σας για την περιοχή μας, αλλά και τις συνεχόμενες αδικίες εις βάρος των πολιτών του Αλμυρού, με εσάς πάντα πρωτοστατούντα. Γι’ αυτούς τους λόγους θα ζητήσουμε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμο να απαλειφθεί το «και Αλμυρού» από τη Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία μίας νέας Μητρόπολης, αυτής του Αλμυρού, ίσως και Βελεστίνου, καθότι εκεί, μας ενημερώνουν ότι, δεν επιδεικνύεται κανένα ενδιαφέρον», καταλήγει η ανοιχτή επιστολή της περιβαλλοντικής ομάδας, που υπογράφει ο πρόεδρος Χρήστος Καραζούπης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.