Νέα παρέμβαση Μαρίνας Χρυσοβελώνη για το φράγμα «Παναγιώτικο»

Τρίτη ερώτηση καταθέτει στους αρμόδιους Υπουργούς για το φράγμα «Παναγιώτικο» η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η ερώτηση κατατίθεται στους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Ντινόπουλο και Περιβάλλοντος κ. Μανιάτη. Εχει ως τίτλο «μετρήσεις και μελέτες για το φράγμα Παναγιώτικο» και υπογραμμίζει:

“Αναγκάζομαι να επανέλθω με 3η ερώτηση μου (προηγήθηκε αναφορά μου για το ίδιο θέμα πριν από 2 χρόνια!) καθώς κατά τους τελευταίους 12 μήνες το πρόβλημα με το φράγμα Παναγιώτικο δεν αντιμετωπίσθηκε. Αυτό που συνέβη είναι η εξαγγελία εκπόνησης και νέας –τοπογραφικής αυτή τη φορά- μελέτης μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού στη περιοχή.

Υπενθυμίζω πως στο από 4-6-2013 έγγραφο που απέστειλε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε απάντηση σχετικής Ερώτησης που κατέθεσα στις 21-5-2013, αμφισβητούνται οι μετρήσεις του Δήμου Ν. Πηλίου για την συνεχιζόμενη διαρροή από το εν θέματι φράγμα ως μη συστηματικές, ανακριβείς και γενικότερα αναξιόπιστες. Από την άλλη πλευρά όμως δεν παρουσιάζεται κάποια πρόσφατη, μεθοδολογικά άρτια και συστηματική προσπάθεια επιτόπιας αξιολόγησης του φαινομένου των διαρροών, της οποίας οι μετρήσεις να αναιρούν τις γνωστές σε όλους εκτιμήσεις του Δήμου Ν. Πηλίου.

Επίσης στο από 5-6-2013 έγγραφο της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το ίδιο θέμα αναφέρεται ότι «έχει ανατεθεί σε μελετητή από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η σύνταξη φακέλου για την μελέτη όλων των απαιτούμενων εργασιών» στον οποίο «περιλαμβάνεται και ο έλεγχος απώλειας νερού» από το φράγμα. Μάλιστα διευκρινίζεται ότι ο φάκελος αυτός είχε ήδη κατατεθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τον Μάιο του 2013 και βρισκόταν τότε στο «στάδιο έγκρισης». Συνεπώς ερωτάσθε για 3η φορά:

Υπάρχουν πρόσφατες, μεθοδολογικά άρτιες και συστηματικές μετρήσεις των διαρροών από το φράγμα Παναγιώτικο που να αντικρούουν τις μετρήσεις του Δήμου Ν. Πηλίου; Αν όχι, γιατί απορρίπτετε στο σύνολο τους τις εκτιμήσεις του Δήμου;

Και ζητείται ξανά η κατάθεση του φακέλου του μελετητή, όπως κατατέθηκε στη Περιφέρεια Θεσσαλίας κατά το μέρος που αυτός αφορά τον έλεγχο απώλειας νερού από το φράγμα Παναγιώτικο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.