Να συνεχιστεί η λειτουργία του Λιμενικού Σταθμού Αγ. Ιωάννη ζητούν αλιείς

Επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που κοινοποιείται προς τους βουλευτές Μαγνησίας, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και τον δήμαρχο Ζαγοράς- Μουρεσίου Παναγιώτη Κουτσάφτη, απέστειλε Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Αγίου Ιωάννη Πηλίου «Ο ΑΙΓΕΑΣ».

Όπως αναφέρουν, το έτος 2006, οπότε ιδρύθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη Πηλίου, ο τότε Δήμος Μουρεσίου, ο οποίος επεκτάθηκε και μετονομάστηκε σε Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου, παρεχώρησε δωρεάν οίκημα για τη στέγαση των υπηρεσιών του Σταθμού στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Αγίου Ιωάννη, που αποτελεί τουριστικό οικισμό του Δήμου.
Από ιδρύσεως μέχρι και σήμερα, ο Δήμος χρηματοδοτεί, πέραν της δαπάνης στέγασης, τη δαπάνη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και κοινοχρήστων, ενώ έχει αναλάβει πλήρως τον απαιτούμενο εξοπλισμό των γραφείων του Σταθμού με έπιπλα και αναλώσιμα καθώς και τη συντήρηση τους, τονίζει ο Σύλλογος Αλιέων.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σταθμού από συστάσεως έως και σήμερα έχουν επιλύσει σοβαρά και καθημερινά ζητήματα, τα οποία συνέβαιναν σε όλη τη θαλάσσια ακτογραμμή από το Τρίκερι μέχρι και την περιοχή Ρακοπόταμου, που βρίσκεται στα όρια του Νομού Λαρίσσης.

Συγκεκριμένα, η καθημερινή παρουσία των Οργάνων του Λιμενικού Σταθμού εξάλειψε πλήρως την παράνομη αλιεία που μάστιζε την περιοχή, απέτρεψε περιστατικά λαθρομετανάστευσης και συνέβαλε καθοριστικά στην πάταξη του λαθρεμπορίου, αναφέρεται στην επιστολή.

«Με την πρόσφατη απόφαση σας περί κατάργησης Λιμενικών Σταθμών, καταργείται και ο Λιμενικός Σταθμός του Αγίου Ιωάννη, με αποτέλεσμα, εάν αυτό ισχύσει, να μείνει αφύλακτη μια από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές της χώρας και να επανεμφανιστούν φαινόμενα παραβατικότητας στην θαλάσσια περιοχή, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και την προστασία των δημοτών αλλά και των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή μας», αναφέρουν οι αλιείς.

Οι αλιείς υποστηρίζουν ότι ο Λιμενικός Σταθμός Αγ. Ιωάννη δεν πρέπει να καταργηθεί, διότι:
1. Η Κεντρική Υπηρεσία δεν επιβαρύνεται με δαπάνες στέγασης και συντήρησης του.
2. Στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Μαγνησίας, εκτός του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, παραμένουν σε λειτουργία ο Λιμενικός Σταθμός Τρικερίου και το Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης. Υπηρεσίες οι οποίες είναι ήδη στελεχωμένες με προσωπικό, το οποίο αστυνομεύει τον Παγασητικό Κόλπο. Την ίδια ώρα, με την απόφαση κατάργησης του Λιμενικού Σταθμού της περιοχής μας και εφόσον το στελεχιακό προσωπικό θα μετατεθεί, προφανώς στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου –ως πλεονάζον- θα μείνει αφρούρητη όλη η περιοχή του Ανατολικού Πηλίου, χωρίς εν τέλει καμία εξοικονόμηση πόρων της Υπηρεσίας σας.

«Γνωστοποιώντας σας όλα τα παραπάνω και επικαλούμενοι την ευαισθησία σας σε θέματα προστασίας, ισοπολιτείας και ασφάλειας των πολιτών, παρακαλούμε να επανεξετάσετε το θέμα και ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση για τη διασφάλιση της συνέχειας λειτουργίας του Λιμενικού Σταθμού του Αγίου Ιωάννη», καταλήγει η επιστολή των ερασιτεχνών αλιέων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.