Ακριβά θα πληρώσει τον τραυματισμό μιας… γάτας, 64χρονος στον Αλμυρό

Κινδυνεύει με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει μέχρι και 45.000 €!

Πολύ ακριβά φαίνεται πως θα πληρώσει την εξάσκηση του σημαδιού του σε ζώο του, ένας 64χρονος από τον Αλμυρό, που φέρεται να τραυμάτισε τη γάτα γειτόνισσας του, εκτοξεύοντας βέλος με βαλλίστρα, καθώς σε περίπτωση καταδίκης του, η συνολική χρηματική ποινή που ενδεχομένως να του επιβληθεί, μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 45.000€! Ο άνδρας συνελήφθη προχθές το απόγευμα στον Αλμυρό από αστυνομικούς του τοπικού Α.Τ. καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο πήγε το πρωί στο σπίτι της 25χρονης γειτόνισσας του και τραυμάτισε στο πίσω πόδι τη γάτα της κοπέλας, καθώς εκτόξευσε βέλος με τη βαλλίστρα του που καρφώθηκε στο πίσω πόδι του άτυχου ζώου.
Η γάτα μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο και υποβλήθηκε σε θεραπεία, ενώ σε βάρος του δράστη κινήθηκε αυτεπάγγελτα η διαδικασία από την Αστυνομία, συνελήφθη και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 €. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν η βαλλίστρα και 16 βέλη. Ο 64χρονος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα υπηρεσίας κατηγορούμενος για κακοποίηση ζώου, οπλοφορία και οπλοχρησία και αφέθηκε ελεύθερος, αφού ορίστηκε ρητή δικάσιμος για τις 12 Νοεμβρίου 2018.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας αρνείται ότι είναι αυτός ο δράστης της κακοποίησης και ισχυρίστηκε ότι τη βαλλίστρα την πήρε κάποιος άλλος και με αυτή τραυμάτισε το ζώο, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει κάτι. Ο νόμος 2163/98 περί όπλων, ορίζει ότι απαιτείται άδεια για την κατοχή βαλλίστρας και ο νόμος 4039/2012 για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα, προβλέπει την επιβολή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους σε περίπτωση που κάποιος προβεί σε πράξη κακοποίησης, ενώ προβλέπεται και η επιβολή χρηματικής ποινής, σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος α’ 5.000 ως 15.000 € που διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.