Αλόννησος: Στους ΟΤΑ και ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ η άδεια υδατοδρομίου

Στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, στα ΝΠΔΔ ή σε φυσικά πρόσωπα και ΝΠΙΔ προτείνει ο Δήμος Αλοννήσου να δοθεί η άδεια υδατοδρομίου, καθώς τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία αδυνατούν, λόγω έλλειψης προσωπικού και πόρων να κατασκευάσουν και να λειτουργήσουν υδατοδρόμια.
Τα παραπάνω καταθέτει προς το ΥΠΟΜΕΔΙ ο Δήμος Αλοννήσου, στο πλαίσιο της διατύπωσης απόψεων επί του νομοσχεδίου για την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών.

Ο Δήμος τονίζει ότι το Λιμενικό Ταμείο Αλοννήσου έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες της ισχύουσας νομοθεσίας και η έκδοση άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου Πατητηρίου Αλοννήσου έχει ανατεθεί μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού στην εταιρία Υδροπλάνα Ελλάδας/Hellenic Seaplanes, μέσω της θυγατρικής της εταιρίας Υδατοδρόμια Σποράδων ΙΚΕ, έναντι ανταλλάγματος και χωρίς κόστος για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με ενέργειες και δαπάνη του παραχωρησιούχου.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που υπογράφει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και δήμαρχος Σκοπέλου Πέτρος Βαφίνης, η ίδρυση υδατοδρομίων στους νησιωτικούς Δήμους και ιδιαίτερα των πιο απομακρυσμένων περιοχών θα συμβάλει στην τόνωση και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην άρση της απομόνωσης κατά τη χειμερινή περίοδο.
Καταλήγοντας ο κ. Βαφίνης τονίζει ότι τα Λιμενικά Ταμεία, επί το πλείστον νεοσύστατα, αδυνατούν λόγω έλλειψης προσωπικού και περιορισμένων χρηματικών πόρων, να κατασκευάσουν και να λειτουργήσουν τα υδατοδρόμια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.