Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ για το εργατικό ατύχημα στον Αλμυρό

Άλλο ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα που είχε χθες εργαζόμενη- συμβασιούχος του δήμου Αλμυρού, που νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικό κάταγμα στο Νοσοκομείο Βόλου, μετά από πτώση μαρμάρου, την ώρα που σκούπιζε την πλατεία Αλμυρού, έρχεται να μεγαλώσει τον μακρύ κατάλογο των 60 νεκρών και 70 βαριά τραυματισμένων εργατών σε όλους τους δήμους της χώρας τα τελευταία τρία χρόνιαμ τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Όπως αναφέρει η παράταξη των Συλλόγου Εργαζομένων, για κάθε εργατικό ατύχημα δεν υπάρχει «άτυχη στιγμή». ούτε «κακιά ώρα». Καθημερινά οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων πανελλαδικά, όπως και σε άλλες Υπηρεσίες πρώτης γραμμής (Πράσινο, Συντήρηση, ηλεκτροφωτισμός κλπ.), παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα για το μεροκάματο του μόχθου.

«Εκφράζουμε στη συνάδελφο μας Κ. Μπ. τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση και καλούμε τον Δήμαρχο Αλμυρού Εσερίδη, να σταματήσει το ασφυκτικό, καθημερινό, πρεσάρισμα των εργαζομένων, διανθισμένο, όπως πολύ καλά γνωρίζει, με μπόλικα καλολογικά επίθετα, χαρακτηρισμούς και απειλές σε βάρος συναδέλφων, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων, πριν θρηνήσουμε θύματα», αναφέρει ανακοίνωση.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στους Δήμους να συστρατευτούν με τις ταξικές δυνάμεις, τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες που αγωνίζονται καθημερινά και απαιτούν την κατάργηση του άρθρου 103 του Συντάγματος και να προχωρήσει άμεσα στη συνταγματική κατοχύρωση του πανανθρώπινου δικαιώματος όλων στην εργασία και συνεπώς και στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.