Αποκλεισμένοι από την ψηφιακή εποχή … οι κάτοικοι στις Αφέτες

Δεν πιάνουν τα τηλεοπτικά κανάλια και το Internet … «σέρνεται»

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στις Αφέτες, με τη σύνδεσή τους στο internet αλλά και με τη λήψη και μετάδοση των τηλεοπτικών καναλιών. Μάλιστα, συνέλεξαν και υπογραφές και κατέθεσαν σχετικό έγγραφο στον Δήμο Ν. Πηλίου ζητώντας την παρέμβασή του, ώστε να βρεθούν λύσεις και να σταματήσει ο ψηφιακός αποκλεισμός τους.

Όπως επεσήμανε στο magnesianews.gr ο κ. Αχιλλέας Τσιργούλας, κάτοικος των Αφετών, το χωριό ήταν στις λεγόμενες λευκές περιοχές, δηλαδή δεν υπήρχε επαρκής σύνδεση με το διαδίκτυο. Πριν από δύο περίπου χρόνια, ολοκληρώθηκε η σύνδεση του χωριού με οπτική ίνα. Το τερματικό της είναι πλήρως εξοπλισμένο και εγκατεστημένο δίπλα από ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ στο χώρο στάθμευσης του χωριού. Όμως καμία εταιρεία, σύμφωνα με τον κ. Τσιργούλα, δεν θέλει να αναλάβει το έργο σύνδεσης και διάθεσης μεγαλύτερης ταχύτητας. Αυτό σημαίνει πως παρά το γεγονός πως δόθηκαν χρήματα για να γίνει η οπτική ίνα, οι Αφέτες συνεχίζουν κι έχουν καλώδια χαλκού και το internet των νοικοκυριών … «σέρνεται». Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, με τις πολύ μικρές ταχύτητες του διαδικτύου, είναι να αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα οι κάτοικοι, που λόγω πανδημίας ξεκίνησαν να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους και να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στην καθημερινότητά τους.

Εκτός όμως από το internet, οι κάτοικοι των Αφετών είναι αποκομμένοι και από την τηλεόραση. Όταν έγινε ο επανασυντονισμός των συχνοτήτων το χωριό σταμάτησε να βλέπει τα τοπικά κανάλια και πολλά από τα πανελλαδικής εμβέλειας. Οι κάτοικοι απευθύνθηκαν στην digea, που τους ενημέρωσε ότι η περιοχή εξυπηρετείται από το κέντρο εκπομπής Χλωμό, δηλαδή από την Εύβοια και όχι από τον Σωρό!

«Εμείς δεν ανήκουμε στην Εύβοια, το χωριό μας είναι στη Μαγνησία και θέλουμε να βλέπουμε και τα τοπικά κανάλια», είπε ο κ. Τσιργούλας, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή τα νοικοκυριά στις Αφέτες βλέπουν καθαρά μόνο τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης. Κάτοικοι του χωριού συγκέντρωσαν υπογραφές και απευθύνθηκαν στον Δήμο, προκειμένου να πιέσει κι αυτός με τη σειρά του ώστε να βρεθεί κάποια λύση. Όμως, ο Δήμος δήλωσε αναρμόδιος. Οι κάτοικοι ζητούν να επιλυθεί το πρόβλημα τόσο με το διαδίκτυο όσο και με την τηλεόραση και να σταματήσει αυτός ο ψηφιακός αποκλεισμός τους.

Δ. Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.