Αρνητικά τα χθεσινά τεστ κορωνοϊού στους υπαλλήλους του Δήμου Σκιάθου

Σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς ο Δήμαρχος του νησιού, που μίλησε στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Ανησυχητική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Σκιάθο μετά τα συνεχή κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί. Την περασμένη Παρασκευή καταγράφηκαν δύο θετικά κρούσματα σε υπαλλήλους του Δήμου κι άλλα δύο, μετά από rapid τεστ που έγιναν τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να κλείσει το Δημαρχείο έως τις 19 Μαρτίου. Χθες πραγματοποιήθηκε κι άλλος γύρος εξετάσεων στους υπαλλήλους του Δημαρχείου, δεν καταγράφηκε όμως κανένα νέο κρούσμα.
Ωστόσο, εκτός από τα κρούσματα που αφορούν σε υπαλλήλους του Δήμου Σκιάθου, την Τρίτη καταγράφηκαν άλλα εννέα κρούσματα, με τα πέντε από αυτά να αφορούν μία οικογένεια, ενώ εντοπίστηκαν και δύο θετικά κρούσματα που αφορούν σε μαθητές του Γυμνασίου.
Το Κέντρο Υγείας Σκιάθου εξυπηρετεί από τη Δευτέρα μόνο επείγοντα περιστατικά, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαν προσέλθει για εξέταση πολίτες, οι οποίοι ήταν θετικοί στον ιό, ενώ χθες το πρωί στο προαύλιο του Δημαρχείου, πραγματοποιήθηκε νέος έλεγχος με τεστ κορωνοϊού στους δημοτικούς υπαλλήλους.
Μιλώντας στο magnesianews.gr ο Δήμαρχος του νησιού κ. Θοδωρής Τζούμας ανέφερε πως από την Τρίτη έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές η αυστηροποίηση των μέτρων στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τον Περιφερειάρχη, τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ αλλά και τον ΕΟΔΥ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.