Δ. Εσερίδης: «Έχω εντολή να αποκαταστήσω τον αχυρώνα που κληρονόμησα»

Σοβαρές καταγγελίες κατά εργαζομένων του Δήμου Αλμυρού

Σε καταγγελίες κατά εργαζομένων του Δήμου Αλμυρού προχώρησε ο δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης, στον απόηχο της μήνυσης κατά των συνδικαλιστριών του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, που εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σήμερα.
Ο δήμαρχος καταφέρθηκε κατά υπαλλήλων που ενώ είναι προνομιούχοι και πληρώνονται προκαταβολικά το μισθό τους, δεν προσφέρουν αυτά που πρέπει, δήλωσε ότι η κατάσταση στο Δήμο Αλμυρού θυμίζει αχυρώνα που ο ίδιος κληρονόμησε και έχει τη λαϊκή εντολή να αποκαταστήσει, είπε ότι δεν κάνει πίσω και προανήγγειλε νέες καταγγελίες κατά υπαλλήλων σύντομα.

Σχετικά με το θέμα της μήνυσης κατά της προέδρου και της γραμματέως του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, ο δήμαρχος έκανε λόγο για λυπηρό φαινόμενο τον Φεβρουάριο 2016, όταν η κ. Στάχτου με επιτελείο 2-3 ανθρώπων εισέβαλε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αυθαίρετα, διέκοψε τη συνεδρίαση, μοίρασε ανακοινώσεις πριν κάνει οποιαδήποτε ενημέρωση, που ήταν συκοφαντική δυσφήμιση κατά του δημάρχου.
Σύμφωνα με τον κ. Εσερίδη, ο Δήμος Αλμυρού παρέχει στους εργαζόμενους, όχι μόνο όσα δικαιούνται αλλά πολύ περισσότερα και υπενθύμισε ότι επί 14 χρόνια διετέλεσε συνδικαλιστής και εργαζόμενος, χωρίς να πάρει ούτε μια ημέρα συνδικαλιστική άδεια.
Ο ίδιος δήλωσε ότι συνδικαλισμός δεν σημαίνει ότι αυτά που λέει ένας εργαζόμενος έχει πάντα δίκιο και ο δήμαρχος δεν μπορεί να έχει επαφές με τους 170 εργάτες στον Δήμο.

Ο κ. Εσερίδης είπε ότι σύντομα θα υπάρξουν και άλλες καταγγελίες κατά εργαζομένων στο Δήμο Αλμυρού, ενώ για την υπάλληλο που καταδικάστηκε για υπεξαίρεση χρημάτων από το ΚΑΠΗ, υπέβαλε αίτηση για να γίνει προϊσταμένη τμήματος. Ο ίδιος είπε ότι έναν δημοτικός υπάλληλο κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τσανής, ενώ μια άλλη υπάλληλο κατήγγειλε ο διευθυντής του Τμήματος Οικονομικών και όχι ο ίδιος.
«Αυτοί που μπήκαν στο Δήμο με κομματικές παντιέρες και σήμερα συμπεριφέρονται ως “ηγεμονίσκοι” κατοχυρώνοντας τις θέσεις τους ως δημόσιοι υπάλληλοι, στο Δήμο Αλμυρού δεν έχουν καμία θέση», δήλωσε ο δήμαρχος, που συμπλήρωσε ότι έχει τη λαϊκή εντολή να αποκαταστήσει τον «αχυρώνα» του Δήμου, που κληρονόμησε με υπαλλήλους που έπιαναν δουλειά και έφευγαν όποτε ήθελαν, να μη σέβονται τους πολίτες και να κάνουν τέσσερις μέρες να εκδώσουν ένα πιστοποιητικό ή να μην υπογράφουν οικοδομικές άδειες…

Ο Δημ. Εσερίδης κατήγγειλε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη, την πρόοδο και τη λειτουργία του κράτους, πρόσθεσε ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου κουκουλώνει τα πάντα.
Καταλήγοντας ο δήμαρχος δήλωσε ότι σύντομα θα φέρει στη δημοσιότητα άλλα στοιχεία για άλλους υπαλλήλους, διαβεβαίωσε ότι δεν κάνει πίσω και τόνισε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να μην καταθέσουν μόνο τα δικαιώματα, αλλά και τις υποχρεώσεις τους, έναντι των πολιτών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.