ΔΑΣ ΟΤΑ: Εργατικό ατύχημα σε γυναίκα συνοδό απορριμματοφόρου στον Δήμο Ρ. Φεραίου

Για εργατικό ατύχημα σε 42χρονη συνοδό απορριμματοφόρου στον Δήμο Ρ. Φεραίου, ενημερώνει η ΔΑΣ ΟΤΑ.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση «η συναδέλφισσα μας Φ.Ζ., μητέρα 2 παιδιών, εργαζόμενη ως συνοδός απορριμματοφόρου στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, υπέστη σήμερα Τετάρτη 22/5 θλαστικό τραύμα στον αριστερό αντίχειρα κατά την εργασία της στο Στεφανοβίκειο. Η συναδέλφισσα μάλιστα, κατά την μεταφορά της στο Νοσοκομείο Βόλου, λιποθύμησε. Ευτυχώς βρίσκεται τώρα σε διαδικασία ανάρρωσης και έχει τις ευχές όλων μας».

Η παράταξη του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ αναφέρει ότι ενδεικτικό της άθλιας κατάστασης των κρατικών δομών Υγείας, στην οποία τις έχουν οδηγήσει οι πολιτικές των διαδοχικών κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν την Υγεία του λαού ως κόστος, είναι ότι η εργαζόμενη μας αναγκάστηκε να επιστρέψει από το Νοσοκομείο Βόλου στο Κέντρο Υγείας Ρήγα Φεραίου λόγω έλλειψης αντιτετανικού ορού στο Νοσοκομείο!

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας απαιτεί την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων πρόληψης των ατυχημάτων από την Δημοτική Αρχή Δ. Νασίκα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, καθώς και στις Υπηρεσίες Καθαριότητας όλων των Δήμων της Μαγνησίας, και την άμεση ενίσχυση με το αναγκαίο προσωπικό του Τμήματος της Επιθεώρησης Υγείας & Ασφάλειας Μαγνησίας που σήμερα οι υπάλληλοι της μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και αδυνατούν, προφανώς, να καλύψουν έστω και τις στοιχειώδεις ανάγκες ελέγχου εφαρμογής της νομοθεσίας για την προστασία της ζωής που έχουν κατακτήσει με τους αγώνες του οι εργαζόμενοι. Δεν πρέπει να αναγκαζόμαστε να παίζουμε καθημερινά την ζωή μας κορώνα-γράμματα στους χώρους δουλειάς, επισημαίνει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.