ΔΑΣ ΟΤΑ: Τραυματισμός εργαζομένου στο Δήμο Σκοπέλου

Σε «πόλεμο» ετοιμάζονται να πάνε καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, αφού στους χώρους δουλειάς αναρίθμητα είναι τα περιστατικά των τραυματισμών εξαιτίας της εντατικοποίησης, της υποστελέχωσης, της μη λήψης μέτρων ασφαλείας, αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας.

Ακόμη ένα τέτοιο συμβάν είχαμε και στον Δήμο Σκοπέλου πριν λίγες ημέρες, όταν συμβασιούχος στην πυροπροστασία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού. Μεταφέρθηκε με βαθύ θλαστικό τραύμα στο εσωτερικό του χεριού στο τμήμα από τον καρπό μέχρι τον αγκώνα στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, όπου κι έγινε συρραφή του τραύματος, ενώ την ίδια ημέρα το εργατικό ατύχημα δηλώθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας, αναφέρει η παράταξη του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

«Οι τεράστιες ανάγκες των καταπράσινων νησιών μας σε καθαρισμούς για την προστασία από πυρκαγιές αλλά και για την ασφάλεια ντόπιων και επισκεπτών δεν καλύπτονται με την ανεπαρκή χρηματοδότηση και την εποχική αντιμετώπιση, με συνέπεια η εντατικοποίηση να χτυπάει κόκκινο.
Ευχόμαστε στον συνάδελφο ταχεία ανάρρωση και καλούμε τη Δημοτική Αρχή της Σκοπέλου να πάρει όλα τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, ειδικά κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών, οπότε και δυσκολεύουν οι συνθήκες», αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.