Επέστρεψαν στα θρανία και οι μαθητές του Αλμυρού

Είχε φροντίσει για το θέμα της ασφάλειας στους σχολικούς χώρους η δημοτική αρχή

Στα θρανία ξαναγύρισαν σήμερα οι μαθητές της Γ Λυκείου, στο πλαίσιο της σταδιακής επανεκκίνησης της κοινωνίας μετά τους δύο μήνες περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του κορωναϊού, ενώ το ίδιο θα συμβεί από την ερχόμενη Δευτέρα και για τις υπόλοιπες Λυκειακές και Γυμνασιακές Τάξεις.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Δήμος Αλμυρού ενημερώνει τους Δημότες του πως έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις τους να συντελεστεί με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια.
Πιο συγκεκριμένα:
– Έχει γίνει απολύμανση στα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης από ειδικά εξουσιοδοτημένα συνεργεία απολύμανσης.

– Έχουν καθαριστεί από τα συνεργεία του Δήμου όλοι οι προαύλιοι και κοινόχρηστοι χώροι των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
– Οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων έχουν προμηθευτεί τα αντισηπτικά τζελ και διαλύματα, καθώς και όλα τα μέσα ατομικής προστασίας και υγιεινής, μετά και την σχετική προσφορά του Υπουργείου Παιδείας. Στο άμεσο μέλλον, με τη μέριμνα των σχολικών επιτροπών θα προμηθευτούν ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες και περισσότερα είδη.
– Τέλος, οι καθαρίστριες που απασχολούνταν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, έχουν μεταφερθεί όλες στη Δευτεροβάθμια (σύμφωνα με τη σχετική Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών), ώστε να είναι εξασφαλισμένες οι δύο βάρδιες στην καθαριότητα.
Ο Δήμος Αλμυρού, ευχαριστεί ολόθερμα τους Δημότες του για την αμέριστη ανταπόκριση που επέδειξαν ατομικά μα και όλοι μαζί στις απαιτήσεις αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου που διανύουμε ώστε να κρατηθούμε όλοι και όλες ασφαλείς και υγιείς.
Ο Δήμος Αλμυρού ελπίζει βάσιμα πως με την ίδια καλή διάθεση και συνεργασία όλων μας, γρήγορα θα αποτελέσει παρελθόν και αυτή η έκτακτη υγειονομική κρίση και θα είναι δυνατόν να σχεδιάσουμε Όλοι Μαζί το Μέλλον μας, σε μια Κοινωνία που δεν θα μας είναι ξένη και σε μια Πατρίδα που θα μας χωράει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.