Η ΛΑΣ Ν. Πηλίου για μνημείο εκτελεσμένων στη Συκή

Σε μια ακόμη προκλητική ενέργεια προχώρησε ο Δήμος Ν. Πηλίου, αφαιρώντας και εξαφανίζοντας το μνημείο στη Συκή, που είναι προς τιμή εκτελεσμένων πατριωτών από τα ναζιστικά στρατεύματα., αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Πηλίου.
Σύμφωνα με την παράταξη, η ενέργεια αυτή προσβάλει τη μνήμη και την τιμή όλων των αγωνιστών της περιοχής, που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά και οράματα, για μια Ελλάδα του Λαού της. Η ιστορική μνήμη κάποιους ενοχλεί, και προσπαθούν να επιβάλουν την λήθη και την παραχάραξη της ιστορίας.

Η ΛΑΣ Ν. Πηλίου καταγγέλλει ως απαράδεκτη την αντιδραστική ενέργεια της δημοτικής αρχής, να καταστρέφει μνημείο που στήθηκε από την Τ.Κ Συκής το Μάη του 19, και εγκαλεί το Δήμο να βρει το μνημείο και να ξανατοποθετηθεί στον ίδιο χώρο.

Τα μνημεία και τα σύμβολα αγώνων των αγωνιστών είναι η παρακαταθήκη για το μέλλον μας. Τιμή και δόξα στους ήρωες που πάλεψαν ενάντια στο φασισμό-ναζισμό, για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, για μια Ελλάδα που κουμάντο θα κάνει ο λαός της, καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.