Μαρίνα Σάττι: «Πρώτη φορά νιώθω ότι υπάρχει διάλογος με τον κόσμο»

Εντυπωσίασε η νεαρή καλλιτέχνιδα στην πρόσφατη εμφάνισή της στον Βόλο

Στον Βόλο και στο Lab Art βρέθηκε προ ημερών η νεαρή καλλιτέχνιδα Μαρίνα Σάττι εντυπωσιάζοντας το κοινό που έσπευσε να ακούσει τα τραγούδια της από τον πρώτο ολοκληρωμένο της δίσκο.
Τέσσερα χρόνια μετά την “Μάντισσα”, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση της κορυφής για άλλη μια φορά με τα νέα της τραγούδια “Πάλι”, «Πόνος Κρυφός» και «Spirto ke Venzini» αλλά και με την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ «YENNA» («γέννα»), οι συναυλίες της Μαρίνας Σάττι είναι το ίδιο ξεχωριστές όσο και τα τραγούδια που δημιουργεί.
Η Μαρίνα Σάττι μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή για την νέα εμπειρία που βιώνει, με τις συναυλίες και την επικοινωνία με το κοινό, με τα τραγούδια της.
«Μουσικά ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκα τον Βόλο. Στην περιοχή έχω έρθει για βόλτα και πρώτη φορά είχα έρθει με το σχολείο οπότε οι αναμνήσεις είναι πολύ καλές», είπε η καλλιτέχνιδα για την επαφή της και την εντύπωσή της από την πόλη.
Κατά τη διάρκεια των περιοδειών της η Μαρίνα Σάττι παρουσιάζει τον δίσκο της με τίτλο «YENNA» που αποτελεί ένα οδοιπορικό με αναφορές στους ήχους ολόκληρης της Ελληνικής επαρχίας – από το ζουρνά και το νταούλι του Βορρά, το πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου, μέχρι τα γλέντια και τους χορούς της Κρήτης
«Ήταν μία πολύ ιδιαίτερη διαδικασία η περίοδος της προετοιμασίας των τραγουδιών, καθώς έγινε μέσα στην περίοδο του κορωνοϊού και τώρα πλέον είμαστε και σε θέση να βγούμε στον κόσμο, να τραγουδήσουμε τα τραγούδια, να δούμε ξανά τα μάτια των ανθρώπων από κοντά, να χορέψουμε. Από το καλοκαίρι που ξεκινήσαμε τις περιοδείες κι επειδή παίζουμε τα τραγούδια αυτά πρώτη φορά στο κοινό, νιώθω πολύ συγκινημένη και νιώθω ότι μετά τον κορωνοϊό και τον δίσκο νιώθω αρκετά διαφορετικά, ότι έχω μεγαλώσει μέσα από αυτή τη διαδικασία», επεσήμανε η ερμηνεύτρια.
Μάλιστα, ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος φαίνεται πως την έχει σημαδέψει και έχει ανοίξει για εκείνη νέους ορίζοντες και νέα ματιά στα μουσικά πράγματα. «Πρώτη φορά αρχίζω και νιώθω ότι παίρνω πίσω, ότι υπάρχει διάλογος με τον κόσμο, είτε στα social media ή μέσω των συναυλιών. Εγώ είπα αυτό που είχα μέσα από τα τραγούδια μου, τα μοιράστηκα με τον κόσμο και τώρα παίρνω και από τις κουβέντες που μου λέει ο κόσμος και την αγάπη του και χαίρομαι», σημείωσε.
Η Μαρίνα Σάττι στον δίσκο της αποτυπώνει τις πρωτόγονες δονήσεις της ελληνικής υπαίθρου, εμπνευσμένες από τα άγρια βουνά και την απέραντη θάλασσα της Μεσογείου, τολμώντας ταυτόχρονα να πειραματιστεί με pop και urban στοιχεία, απογειώνοντας τον προσωπικό της ήχο που την έκανε να ξεχωρίσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.