Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο «Σκοπέλου Μνήμες»

Του Σκοπελίτη νομικού και συγγραφέα Κωνσταντίνου Ν. Κοσμά

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο «Ορφέας», στη Σκόπελο φιλολογική βραδιά με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου που εξέδωσε ο Δήμος Σκοπέλου «Σκοπέλου Μνήμες»του Σκοπελίτη νομικού καισυγγραφέα κ. Κωνσταντίνου Ν. Κοσμά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Σκοπέλου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου κ. Μαρία Σοφικίτου – Σίσκου, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους παριστάμενους στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στον συγγραφέα καιστο έργο του.
Θερμούς χαιρετισμούς απηύθυναν ηΥφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Ζέττα Μακρή, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Μπουκώρος και ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης ο οποίος και αναφέρθηκε στην αξία της έκδοσης για το νησί της Σκοπέλου.
Ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Καλλιανός και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Γιάννης Σίσκος. Ο πρώτος αναφέρθηκε στη σχέση του βιβλίου αυτού με το έργο του Παπαδιαμάντη καθώς και στα οδοιπορικά διηγήματα στα οποία ο συγγραφέας περιγράφει τις επισκέψεις Σκοπελιτών σε Μονές και ξωκλήσια. Ο καθηγητής κ. Σίσκος χαρακτήρισε το βιβλίο ηθογραφικό και ιστορικο-κοινωνικό, βιβλίο ζωής και ευχαρίστησε δημόσια τον συγγραφέα για την προσπάθεια του να διασώσει μνήμες, ιστορίες και θρύλους του νησιού και να τα διαφυλάξει ζωντανά μέσα στο χρόνο. Ο συγγραφέας κ. Κώστας Κοσμάς, βαθιά συγκινημένος, παρουσίασε τους λόγους που τον οδήγησαν να πραγματοποιήσει το πόνημα αυτό, που εστιάζονται κυρίως στη μεγάλη αγάπη και νοσταλγία του για το νησί, όταν ο ίδιος ζούσε μακριά του.
Ήτανμια βραδιά μαγική, συγκινητική με «νοσταλγικό άρωμα Σκοπέλου» κάτω από τον Αυγουστιάτικο ουρανό.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης, ιερείς του νησιού, οι Αντιδήμαρχοι Σκοπέλου κκ. Νικόλαος Βαφίνης και Αριστείδης Βούλγαρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου & Πρόεδρος του ΔΛΤΣ κ. Άγγελος Ξηντάρης, Δημοτικοί Σύμβουλοι,συγγενείς, φίλοι του συγγραφέα και πλήθος κόσμου.
Ο Δήμος Σκοπέλου ευχαριστεί θερμάτον κ. Κώστα Πατσήγια τις φωτογραφίες και την βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.
Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

YouTube player

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.