Σύλλογος Οξυωτών Ν. Αγχιάλου: Ανάγκη υπεράσπισης της εθνικής μας ταυτότητας

«Ο αγώνας της Εθνικής Ανεξαρτησίας παραμένει χαραγμένος στις χρυσές σελίδες της ιστορίας μας, ως πηγή δύναμης, ως παράδειγμα μεγαλείου και αρετής. Άλλωστε, ο πόθος των επαναστατημένων Ελλήνων για μια πατρίδα ελεύθερη, συμπυκνώνεται στο στίχο του Ανδρέα Κάλβου «Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Οξυωτών Ν. Αγχιάλου.
«Ο εορτασμός των 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821, είναι σημαντικό να αποτελέσει τη βάση για τον αναστοχασμό της ιστορικής διαδρομής του Ελληνικού Έθνους. Μιας πορείας που έχει διαμορφωθεί μέσα από δυσκολίες, αλλά ταυτόχρονα προμηνύεται γεμάτη ελπίδα για το μέλλον.
Σε μια εποχή, που τίθεται εκ νέου η ανάγκη υπεράσπισης της εθνικής μας ταυτότητας και της ιστορικής μας κληρονομιάς, ο Σύλλογος των εν Θεσσαλία Οξυωτών Ν. Αγχιάλου γίνεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια και ενέργεια που έχει ως σκοπό την διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Άλλωστε, οφείλουμε να γυρίζουμε με προσήλωση στο παρελθόν και να αντλούμε δύναμη για το μέλλον γιατί ως γνωστόν, λαός χωρίς ιστορική μνήμη, είναι ένας λαός καταδικασμένος να χαθεί από τον ρού της ιστορίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.