Άγγιξε ευαίσθητες χορδές η εκδήλωση για την αναδοχή ανηλίκων – 39 ζεστές αγκαλιές σε έξι χρόνια για παιδιά που το είχαν ανάγκη

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί της Παρασκευής στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, με θέμα “Αναδοχή Ανηλίκων… άνοιξε την καρδιά σου, άνοιξε την αγκαλιά σου” και που διοργάνωσε η ίδια η Περιφέρεια, με στόχο να διαχυθεί εξειδικευμένη και εμπειρική γνώση για τα ζητήματα της αναδοχής ανηλίκων, ώστε να επιτευχθεί η αποδόμηση των σχετικών στερεοτύπων και προκαταλήψεων και να αντιμετωπιστεί με αυτόν τον τρόπο το φαινόμενο της ιδρυματοποίησης ανηλίκων.

«Σήμερα έχουμε τη χαρά να διοργανώνουμε μια ημερίδα για ένα ευαίσθητο θέμα, το οποίο αγγίζει τις ψυχές και την καρδιά μας, την ανάδοχη ανηλίκων. Έχουμε καταφέρει από το 2018 μέχρι τώρα τριανταεννιά αναδοχές ανηλίκων. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά έχουν βρει αγκαλιά, ζεστασιά, ασφάλεια σε κάποιους γονείς. Σαν Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας έχουμε χρέος να είμαστε πάντα δίπλα σε αυτά τα οποία, τα οποία πρέπει να σταματήσουν να βρίσκονται σε ιδρύματα και νοσοκομεία, ώστε να έχουν μια ομαλή ψυχοκοινωνική ένταξη», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού και Πρόνοιας, κ. Ανδριάνα Κομήτσα.

«Πάντα η αναδοχή ανηλίκων αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Με έναν νόμο του 2018 η αναδοχή πήρε μια νέα ώθηση. Στόχος μας είναι η αποιδρυματοποίηση, κανένα παιδί να μην μπαίνει σε ίδρυμα», τόνισε η Διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Δέσποινα Μάντζαρη.

«Όταν είναι αναγκαίο ένα παιδί να απομακρύνεται από το οικογενειακό του Περιβάλλον, θέλουμε να πηγαίνει κάπου όπου θα του προσφέρουν την υποστήριξη, την αγάπη, τη στοργή και τη ζεστασιά», σημείωσε η κοινωνική λειτουργός, κ. Κωνσταντίνα Καλέση.

«Ήρθα να καταθέσω την εμπειρία μου, επείγουσα αναδοχή, βραχυπρόθεσμη. Κάποτε χρειάστηκε να γίνω ανάδοχη μητέρα σε ένα κοριτσάκι 20 μηνών. Τότε η μητέρα της δεν μπορούσε να την προσέξει και έτσι αναλάβαμε εμείς μέσω της Κοινωνική Μέριμνας, της Κοινωνικής Λειτουργού, του ΠΓΝΛ, μας βοήθησε πάρα πολύ η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε εκείνη την πολύ δύσκολη περίοδο και νιώθω ότι έμαθα πολλά μέσα από αυτή τη διαδικασία. Είμαι και δασκάλα και μπόρεσα να δώσω και στα παιδάκια περισσότερα μετά από αυτό. Ήταν δύσκολα στην αρχή με την μικρούλα, αλλά μετά δεν έφευγε οριακά από την αγκαλιά μου για να γυρίσει στη μαμά. Νιώθω ευτυχισμένη που ήμουν μέρος όλης αυτής της μεγάλης αγκαλιάς και οικογένειας. Θα ήθελα έτσι να δώσω και στους υπόλοιπους γονείς ένα μεγάλο κίνητρο είτε είναι γονείς είτε όχι, να βάλουν ένα μικρό λιθαράκι σε αυτά τα παιδιά που το έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη», τόνισε η  κ. Ελένη Διαμάντη, δασκάλα.

Δείτε φωτογραφίες:

                           

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Κώστας Τσιάρας/onlarissa.gr 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.