Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα των υποψηφίων των ΕΠΑΛ

Οι επιτυχόντες στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Αγγελική Σαραφοπούλου, Τριανταφυλλένια Ράμμα και Μάριος Μιχαηλίδης

Ικανοποιητικά κρίνονται τα αποτελέσματα των υποψηφίων των ΕΠΑΛ στις Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς η πλειοψηφία των μαθητών κατάφερε να εισαχθεί σε σχολές πρώτης ζήτησης (υπαξιωματικών και ΤΕΙ). Πάντως, αρκετά σχολεία δεν έδωσαν μόρια των επιτυχόντων, ενώ άλλα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας έκλεισαν νωρίς, χωρίς να δώσουν καν τα αποτελέσματα των μαθητών που έγραψαν καλά στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εισάγονται σε σχολές υπαξιωματικών του Στρατού, αλλά και σχολές των ΤΕΙ, ενώ οι υποψήφιοι του ναυτικού τομέα σε ακαδημίες πλοιάρχων και μηχανικών του εμπορικού ναυτικού.

Σύμφωνα με στοιχεία από τα σχολεία, στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, το 50% των μαθητών κατάφερε να εισαχθεί σε σχολές, ενώ οι μαθητές της πληροφορικής πέτυχαν υψηλές επιδόσεις και οι υποψήφιοι Οικονομίας – Διοίκησης, δεν πήγαν εξίσου καλά.

Στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου πρώτευσε ο Λευτέρης Ευαγγελινός με 1800 μόρια και ακολούθησαν οι Νικόλαος Παπαγεωργίου με 1660 και Ζαχαρίας Βαλιάτζας με 1625 μόρια. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Αθανάσιου Κοζανίτη, που προ διετίας είχε εισαχθεί σε σχολή υπαξιωματικών και φέτος έδωσε ξανά εξετάσεις στον τομέα πληροφορικής και συγκέντρωσε 18450 μόρια, οπότε του δίνεται η δυνατότητα να λάβει και δεύτερο πτυχίο.

Στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου διακρίθηκαν οι Αποστολία Τουλιά, Ευτυχία Ζαφειρίου και Βασίλειος Μακρής.
Στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας από τους 37 μαθητές οι 20 καταφέρουν να εισαχθούν σε σχολές πρώτης ζήτησης, ενώ ξεχώρισε ο Χριστόφορος Τζίμας με 1780 μόρια.

Στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας διακρίθηκαν δύο υποψήφιοι παρελθόντων ετών οι Γιώργος Λαδόπουλος και Ξενοφών Μπλίτζιος με 1900 μόρια (που εισάγεται στη ΣΤΥΑ), ενώ ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου, που εξετάστηκε με την ομάδα Β’ (μαζί με τα ΓΕΛ) έβγαλε βαθμό πρόσβασης 16,8.

Στον Ναυτικό Τομέα του 2ου ΕΠΑΛ και το τμήμα πλοιάρχων πρώτευσε η Αγγελική Σαραφοπούλου με 1730 μόρια, η Τριανταφυλλένια Ράμμα με 1610 μόρια και ο Μάριος Μιχαηλίδης με 1572 μόρια, που εισάγονται στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, όπως και οι Βασίλης Γαβριελάκης με με 1370 μόρια και η Χρύσα Βακαλούδη με 1594 μόρια.

Το ΕΠΑΛ Αγριάς
Επιτυχίες σημειώθηκαν και στο ΕΠΑΛ Αγριάς, καθώς από τα 44 παιδιά που έδωσαν εξετάσεις πέρασε το 55% των παιδιών, ενώ σε κάποια μαθήματα του τομέα πληροφορικής από τα 18 παιδιά τα πέντε έγραψαν άριστα, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από το σχολείο.
Ειδικότερα ο Ρέη Θάκα από το τμήμα Πληροφορικής έλαβε 1.790 μόρια και ακολουθούν ο Στέφανος Πατατούκος από την ίδια ειδικότητα 1.756 μόρια, ο Χρυσοβαλάντης Κολιός επίσης από την ειδικότητα Πληροφορικής έλαβε 1.755 μόρια, η Αποστολία Γαρυφαλοπούλου από το τμήμα Οικονομικών και Διοίκησης έλαβε 1.741 μόρια και ο Στάθης Βογιατζής από το τμήμα Πληροφορικής 1.692 μόρια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.