«Άφαντοι» οι γονείς του μικρού αγοριού

Ενισχύεται το σενάριο πως το παιδί «δεν χάθηκε» αλλά «εγκαταλείφθηκε»

Ένα 24ωρο συμπληρώθηκε χθες και κανείς δεν είχε αναζητήσει το μικρό αγόρι, που προχθές το μεσημέρι βρέθηκε μόνο του στον αυλόγυρο του μητροπολιτικού ναού του Αγ. Αχιλλίου. Το πρόσχαρο, «καλοντυμένο» και καθαρό αγοράκι ηλικίας περίπου 2 ετών, εντόπισε μόνο του μια παρατηρητική Λαρισαία που έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή και, μετά την εισαγγελική επέμβαση, απολαμβάνει πλέον τη φιλοξενία προνοιακής δομής.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των γονέων, προς το παρόν δεν έχει αποδώσει και έτσι παραμένει αναπάντητο το βασικό ερώτημα για τους ακατανόητους λόγους ή τις συνθήκες που «υποχρέωσαν» τους γονείς στην απόφαση να εγκαταλείψουν το παιδί τους.

Μέχρι χθες δεν είχε δηλωθεί καμία εξαφάνιση παιδιού. Στον προσφυγικό καταυλισμό επίσης δεν αναφέρθηκε κάτι σχετικό (σ.σ. μετά από έρευνα αποκλείσθηκε και αυτή η διάσταση) και όσο κυλά ο χρόνος ενισχύεται το σενάριο πως το παιδί «δεν χάθηκε» αλλά «εγκαταλείφθηκε σκόπιμα» στην αυλή της εκκλησίας, προκειμένου – με βάση αυτή την εκδοχή – να έχει ένα «καλύτερο» μέλλον.

Το παιδί λόγω της ηλικίας του δεν αρθρώνει λόγο, οπότε δεν μπορεί να διασταυρωθεί κανένα στοιχείο ως προς την οικογένειά του ή την καταγωγή του που θα βοηθούσε τις διωκτικές αρχές να βρούνε την άκρη του νήματος σε αυτό το θρίλερ, ενώ το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», δεν φαίνεται να «αναζητά» τη μητέρα του.

Τη φιλοξενία του «διευκολύνει» ωστόσο το γεγονός – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – ότι το παιδί είναι κοινωνικό, είναι πρόσχαρο και δεν αρνείται τους «αγνώστους».

ΜΟΝΟ ΤΟΥ
Το μικρό αγόρι, εντόπισε μόνο του, μια 35χρονη Λαρισαία που νωρίς χθες το μεσημέρι βρέθηκε στην περιοχή του Αγ. Αχιλλίου. Η παρατηρητική 35χρονη, είδε το παιδί να βρίσκεται στις σκάλες, προς την οδό Γεωργιάδου και, όταν διαπίστωσε ότι ήταν μόνο του για ώρα, κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ..

Αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι όντως το παιδί ήταν ασυνόδευτο και έτσι το μετέφεραν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, όπου του προσφέρθηκαν, νερό και τροφή. Να σημειωθεί πως το χαμογελαστό παιδάκι βρέθηκε «καλοντυμένο» ενώ φορούσε καθαρή πάνα που σημαίνει ότι νωρίτερα, προχθές το πρωί, το είχαν φροντίσει οι γονείς του.

Εξέλιξη που σημαίνει επίσης ότι το παιδί αφέθηκε μόνο του στην περιοχή λίγο νωρίτερα, ενώ το ευχάριστο είναι πως εντοπίσθηκε έγκαιρα από την 35χρονη Λαρισαία, προτού συμβεί κάποιο ατύχημα ή προτού το παιδί κατέβη από τις σκάλες και βρεθεί στην οδό Γεωργιάδου, οδό με μεγάλη κυκλοφορία.

Η αρχική προσδοκία των αστυνομικών ωστόσο, όπως είναι φυσιολογικό, ότι οι γονείς του θα το αναζητούσαν άμεσα τις επόμενες ώρες διαψεύσθηκε και έτσι ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές αρχές. Στις 3 προχθές το μεσημέρι, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας διατάχθηκε η προσωρινή φιλοξενία του παιδιού από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων με αποτέλεσμα το μικρό αγοράκι να βρεθεί φιλοξενούμενο σε Προνοιακή Δομή.

Η ίδια προσδοκία διαψεύσθηκε ξανά αφού ούτε και χθες, οι γονείς αναζήτησαν το παιδί τους. Επιβεβαιώνοντας έτσι την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. ότι «το παιδί δεν χάθηκε» αλλά «εγκαταλείφθηκε σκόπιμα στον Αγ. Αχίλλιο» ίσως για να «έχει ένα καλύτερο μέλλον».

Στην ΕΛ.ΑΣ. δεν αναφέρθηκε καμία εξαφάνιση παιδιού ενώ μετά από έρευνα αποκλείσθηκε το ενδεχόμενο να ανήκει σε οικογένεια προσφύγων στον καταυλισμό του Κουτσοχέρου. Η αστυνομία αναζητεί μαρτυρίες αφού δεν έχει αποκλεισθεί το ενδεχόμενο οι γονείς ή όποιος τέλος πάντων να εγκατέλειψε το παιδί στον Αγ. Αχίλλιο και να έφυγε από την περιοχή όταν βεβαιώθηκε πως επιλήφθηκε η ΕΛ.ΑΣ..

Το μικρό αγοράκι, προς το παρόν απολαμβάνει τη στοργή του προσωπικού της Προνοιακής Δομής όπου «προσωρινά φιλοξενείται», όπως διευκρίνισε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δημ. Δεληγιάννης.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Να σημειωθεί τέλος ότι το αγοράκι μεταφέρθηκε χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, κυρίως για προληπτικούς λόγους και οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι είναι καλά στην υγεία του.

Πηγή: Ελευθερία

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.