Άνεργοι Μαγνησίας: Μας … κοροϊδεύουν; Ποιοι θα πάρουν τελικά την έκτακτη επιδότηση;

Έντονη διαμαρτυρία απ΄τη διαπίστωση, ότι μακροχρόνια δικαιούχοι, μένουν εκτός!

Έντονα είναι από νωρίς σήμερα το πρωί, οπότε και ξεκίνησε η ηλεκτρονική διαδικασία καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες ανέργων της Μαγνησίας, καθώς διαπιστώνεται, ότι οι πραγματικά μακροχρόνια άνεργοι, μένουν εκτός της έκτακτης παροχής! Σύμφωνα με όσα ανέφεραν από νωρίς σήμερα το πρωί στο magnesianews.gr, συμπολίτες άνεργοι που είναι γραμμένοι επίσημα στον ΟΑΕΔ για περισσότερα από τρία, τέσσερα, πέντε ακόμη και περισσότερα χρόνια, φροντίζοντας να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας με συνέπεια και να ρωτούν στα γραφεία του Οργανισμού ή να ψάχνουν για δουλειά, διαπιστώνουν ότι δεν είναι δικαιούχοι της έκτακτης παροχής.
Μάλιστα αρκετοί ήταν όσοι επικοινώνησαν και με τα γραφεία του τοπικού ΟΑΕΔ στον Βόλο, για διευκρινήσεις. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ένας εξ αυτών, ακόμη και η ανακοίνωση του ΟΑΕΔ δεν ήταν ακριβώς ξεκάθαρη, αλλά μετά από ερωτήσεις που κάναμε σήμερα, διαπιστώσαμε ότι οι περισσότεροι απ΄τους ανέργους, δεν δικαιούνται την έκτακτη επιδότηση. Τελικά μας καροϊδεύουν; Τι λένε τόσο καιρό; Ποιοι άνεργοι θα πάρουν τα 400 ευρώ; Μόνο όσοι έχουν μέχρι δύο χρόνια ανεργίας; Σωστά τα παίρνουν και αυτοί και έτσι πρέπει… Αλλά μόνο αυτοί; Μακροχρόνια άνεργος ποιος θεωρείται, ένας που έχει έναν χρόνο ή όποιος συμπληρώνει πολλά;
Η βάση των ερωτημάτων των συμπολιτών, φαίνεται πως βρίσκει πράγματι εφαρμογή στην πλειοψηφία των ανέργων, που τελικά εξαιρούνται, αφού ο αριθμός των καταγεγραμμένων στις λίστες του ΟΑΕΔ, είναι κανονικά τριπλάσιος!
Παράλληλα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Οργανισμού, «δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απόκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1 Απριλίου 2019 έως και τις 16 Απριλίου 2020, παραμένουν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 (ημερομηνία δημοσίευσης της ΚΥΑ) και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας. Περισσότεροι από 168.000 άνεργοι, σχεδόν το 1/3 του συνόλου των μακροχρόνια ανέργων, πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις».
Επιβεβαιώνεται έτσι, ότι τελικά, οι περισσότεροι εκ των ανέργων, μένουν εκτός παροχής, έστω και εάν οι κυβερνητικοί παράγοντες μίλησαν αρχικά ,για επίδομα το οποίο αφορά μακροχρόνια ανέργους. Σημειώνεται, ότι μόνο οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα επιβεβαίωσης ή καταχώρισης ΙΒΑΝ. Η είσοδος στη φόρμα επιβεβαίωσης ή καταχώρισης IBAN, όπως και σε όλες τις e-υπηρεσίες του Οργανισμού που παρέχονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημόσιου gov.gr, γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.