Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Μαγνησία…

Καλοκαιρινό σκηνικό, μετά τον άστατο καιρό του Σαββατοκύριακου

Σε ρυθμούς καλοκαιριού μπαίνει και ο καιρός μετά τις βροχές και καταιγίδες του Σαββατοκύριακου, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Ο μετεωρολόγος Θεοφάνης Τακούδης μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και είπε ότι αύριο Τετάρτη 21 Ιουνίου μπαίνουμε αστρονομικά στο καλοκαίρι και φαίνεται ότι με την ημερομηνία αυτή συμφωνεί και ο καιρός.
Την τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται ηλιοφάνεια μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου, σήμερα Τρίτη θα επικρατήσει ελαφρύ βοριαδάκι με μέγιστες θερμοκρασίες περίπου 30 °C, που εξασθενούν και από αύριο Τετάρτη θα επικρατήσουν ασθενείς άνεμοι.
«Αυτό σημαίνει ότι από αύριο ανεβαίνει η θερμοκρασία, με μέγιστη τιμή στην όλη του Βόλου 32 °C, ενώ Πέμπτη και Παρασκευή η θερμοκρασία θα ανέβει στους 33 °C, ενώ στο Βελεστίνο ενδέχεται να φτάσει τους 34 °C», ανέφερε ο κ. Τακούδης.
Το ερχόμενο Σάββατο η θερμοκρασία θα υποχωρήσει 2-3 βαθμούς και θα κυμανθεί στους 31 °C στον Βόλο και από το απόγευμα αναμένονται λίγες συννεφιές, οι οποίες την Κυριακή θα είναι λίγο περισσότερες, ενώ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγα φαινόμενα, εντελώς τοπικού χαρακτήρα, χωρίς κάτι ιδιαίτερο, πρόβλεψη που ωστόσο μπορεί να αλλάξει, καθώς είμαστε στο όριο των 6 ημερών με αρκετή εγκυρότητα.
Ο κ. Τακούδης επισήμανε ότι τον Ιούνιο πριν 4 χρόνια ο καιρός ήταν επίσης άστατος με θερμοκρασίες χαμηλότερες απ’ ότι φέτος και τόνισε ότι συμβαίνει αυτό, όχι τακτικά, ωστόσο δεν είναι απίθανο. Όπως εξήγησε αυτό συμβαίνει όταν πιο πριν υπάρχουν διαστήματα με υψηλές θερμοκρασίες, είτε διαστήματα χωρίς βροχές.
Όσον αφορά το καλοκαίρι, ο μετεωρολόγος εκτίμησε ότι δεν θα έχουμε πολλές βροχές, ούτε και μεγάλα διαστήματα με υψηλές θερμοκρασίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.