Απέσυρε τη μήνυση εναντίον των μελών της “Κίνησης για το νερό”, ο Αχ. Μπέος (φωτο- συνεχής ενημέρωση)

Παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι κατηγορούμενοι. Δυναμιτίζει το κλίμα, ανακοίνωση του Δ. Βόλου

Απέσυρε τη μήνυση εναντίον των μελών της “Κίνησης Πολιτών για το νερό”, ο Αχ. Μπέος, σήμερα, ημέρα διεξαγωγής της δίκης που είχε οριστεί. Στο μεταξύ, παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, δικηγόρου και προέδρου της “Πλεύσης Ελευθερίας”, βρέθηκαν οι κατηγορούμενοι στο Δικαστήριο.
Στο μεταξύ, φαίνεται ότι η απόσυρση της μήνυσης, προβλημάτισε νομικά τους συνηγόρους υπεράσπισης των δύο συμπολιτών, οι οποίοι παραμένουν στους χώρους των δικαστηρίων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, επέστρεψαν στα Δικαστήρια και μέλη της δημοτικής αρχής Βόλου… Αναμένονται οι όποιες εξελίξεις.

Να γίνει η δίκη ζήτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

“Ο Αχιλλέας Μπέος απέσυρε τη μήνυση την οποία είχαν υποβάλλει άλλοι, για να μην υποστεί τη βάσανο της διαδικασίας, αλλά δεν δεχόμαστε την απόσυρση, όπως είπε σε δηλώσεις της η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τόνισε με έμφαση ότι είναι άκυρη η διαδικασία και ο δήμαρχος “λάκισε”…

Σε δηλώσεις της η κα Κωνσταντοπούλου, τόνισε ότι “η πρακτική του τραμπουκισμού απέναντι στους πολίτες είναι γνωστή στη δημοτική αρχή Βόλου. Όμως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι «τσιφλίκι» κανενός και όποιοι έχουν αλλεργία στη δημοκρατία, ίσως θα πρέπει να αποσυρθούν από τα δημόσια πράγματα”, ενώ αναφερόμενη στους Θωμά Κλημόπουλο και ο Αρ. Φραγκουδάκη τόνισε ότι είναι δυο πολίτες υποδειγματικής ενεργοποίησης για τη διεκδίκηση των κοινωνικών αγαθών του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης. Είναι δυο άνθρωποι οι οποίοι μαζί με πολλούς άλλους πολίτες τον Φεβρουάριο του 2017 διεκδίκησαν λογοδοσία από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, όταν είχε αποκαλυφθεί ότι ολόκληρος ο Παγασητικός ρυπαίνεται από ανεπεξέργαστα απόβλητα και ότι ο Βιολογικός Καθαρισμός της πόλης δεν λειτουργούσε”.

Η δίκη ξεκίνησε και αναμένονται οι εξελίξεις

Τελικά λίγο μετά τις 11 το πρωί, η δίκη ξεκίνησε και αναμένονται οι εξελίξεις

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου οδηγούνταν σε δίκη δυο μέλη της Συμμαχίας για το Νερό Βόλου, ο Α. Φραγκουδάκης και ο Θ. Κλημόπουλος, μετά από μήνυση της δημοτικής αρχής Μπέου και του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ Α. Γαλάτη , ενώ συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε από νωρίς στα Δικαστήρια του Βόλου.
Όπως αναφέρθηκε από συμμετέχοντες, η “δίκη των δυο συναγωνιστών πραγματοποιούνταν λίγες μόνον ημέρες μετά τους τραμπουκισμούς, την εξύβριση και τις απειλές που υπέστησαν μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας από τον δήμαρχο Αχ. Μπέο. Επιπλέον, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλες δίκες πολιτών και δημοτικών συμβούλων από μηνύσεις της διοίκησης Μπέου”.
Υπενθυμίζεται ότι η “Κίνηση Πολιτών για το νερό” είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ότι “δικάζονται δύο άτομα που κατηγορούνται από το καθεστώς του Δήμου επειδή ανάρτησαν πανό που έγραφαν:« ΟΧΙ στη ρύπανση του Παγασητικού» – « ΟΧΙ στο ξεπούλημα του Βιολογικού».

Δυναμιτίζει το κλίμα

Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή, δυναμιτίζει το κλίμα, αφού από τη μία αποσύρει τη μήνυση και απ΄την άλλη πλευρά τους αναφέρει ως “περιθωριοποιημένους” απ΄την κοινωνία, εξακολουθώντας να αναφέρει ότι προκλήθηκαν επεισόδια εκ μέρους τους…
Όπως τονίζεται συγκεκριμένα, “με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου αποσύρθηκε η μήνυση που επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα με κατηγορούμενους δυο πολίτες που πρωτοστάτησαν σε επεισόδια κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Η απόφαση αυτή κρίθηκε σκόπιμη καθώς από πλευράς της Δημοτικής Αρχής δεν υπάρχει διάθεση εκδικητικής και τιμωρητικής συμπεριφοράς, τη στιγμή μάλιστα που πράξεις σαν και αυτές και οι πρωταγωνιστές τους έχουν αποδοκιμαστεί και περιθωριοποιηθεί από την ίδια την κοινωνία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.