Απόστολος Παπαδούλης για Α. Μπέο: Δεν είναι σοβαρός ο Δήμαρχος να μιλά για μένα

Για αστειότητες του Δημάρχου έκανε λόγο ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας

Ενοχλητικό χαρακτήρισε ο κ. Απόστολος Παπαδούλης, επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου τον Αχ. Μπέο μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη, μετά και τη συνέντευξη του Δημάρχου ο οποίος ανέφερε ότι ο κ. Παπαδούλης θα ψηφίσει ό,τι πρόταση φέρει η δημοτική αρχή για τη ΔΕΥΑΜΒ. “Είναι πολύ ενοχλητικό να μιλάει, άλλος, τρίτος, άγνωστος σε σένα επί της ουσίας για σένα. Αυτό κάνει ο κ. Μπέος, Εγώ θα έλεγα να σοβαρευτούμε λίγο”, ήταν η απάντηση του κ. Παπαδούλη.
Ο ίδιος μιλώντας για το θέμα σημείωσε πως δεν ξέρει για ποιο ακριβώς θέμα έχει συμφωνήσει με τον Αχ. Μπέο λέγοντας πως ” Πρώτα απ’ όλα εγώ δεν ξέρω για ποιο πράγμα έχω συμφωνήσει, δεύτερον από που κι ως που έχω συμφωνήσει σε κάτι που δεν ξέρω κι επιπλέον αυτά είναι πολύ σοβαρά πράγματα για να τα διαχειρίζεται κάποιος με μη σοβαρό τρόπο.
Άρα καλό είναι κανένας να προστατεύει τον εαυτό του μη αναφέροντας άλλους. Και το λέω με πολύ αυστηρό τρόπο αυτό το πράγμα, γιατί δεν ξέρω που μαθαίνει ο καθένας να διαπραγματεύεται, εγώ έχω μάθει σε πολύ μεγάλες σχολές να διαπραγματεύομαι κι αυτά τα θεωρώ μη σοβαρά κι ανήθικα”.

Για το κτήριο της Πυροσβεστικής και το Δικαστικό Μέγαρο
Αναφορικά με το θέμα της μετεγκατάστασης του κτηρίου της Πυροσβεστικής και τη στάση της δημοτικής αρχής ο κ. Παπαδούλης σχολίασε πως “Εγώ θα συνεχίσω να μιλάω για σοβαρότητα. Το κτήριο της Πυροσβεστικής, η δημοτική αρχή Σκοτινιώτη το είχε προχωρήσει και είχε βρει το δρόμο. Είχε παραχωρήσει δωρεάν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία χώρο στον Περιφερειακό, με την προϋπόθεση ότι η παραχώρηση θα ήταν διάρκειας 5 ετών και μετά τη μη κίνηση εκ μέρους της Πυροσβεστικής θα το έπαιρνε πίσω ο Δήμος. Συνέπεσε αυτά τα 5χρόνια να είναι διοίκηση, η διοίκηση του κ. Μπέου. Δεν είδα να κάνει κάτι τίποτα.
Ξαφνικά έμαθα ότι είναι έτοιμος να κλείσει με τα απορριμματοφόρα το Βόλο για να λύσει το πρόβλημα.
Αν η κουβέντα είναι να εντυπωσιάσουμε, μπορεί να πούμε κι άλλα χαριτωμένα. Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά. Είναι λαϊκισμός απλώς για να γαργαλάει τα ταπεινά ένστικτα του τσαμπουκά”, είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας.

Συμπλήρωσε δε πως τέτοιου είδους ζητήματα χρειάζονται συζήτηση για να βρεθούν οι λύσεις και ανέφερε πως όταν ήταν Υπουργός Δικαιοσύνης ο κ. Δένδιας υπήρχε μία λύση μέσω ΣΔΙΤ για το κτήριο της Πυροσβεστικής.
” Νομίζω ότι αυτό κάποιος δεν το αξιοποίησε, άρα δεν είναι δυνατόν αυτός ο κάποιος που δεν το αξιοποίησε να έρχεται σήμερα και να λέει θα κλείσω με απορριμματοφόρα το δρόμο. Να βάλεις την ουρά κάτω απ’ τα σκέλια σου να λύσεις το πρόβλημα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδούλης, ενώ για την πρόταση της μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής στο Πανθεσσαλικό ο ίδιος σημείωσε πως δεν την γνωρίζει και τόνισε πως μπορούν να γίνουν πάρα πολλά, το ερώτημα είναι πόσο συγκροτημένα, πόσο προγραμματισμένα, πόσο στη σειρά βάζεις τα πράγματα για να τα πετύχεις. “Αυτά όλα είναι τσαπατσουλιές”.
Ο κ. Παπαδούλης μίλησε και για το Δικαστικό Μέγαρο υπογραμμίζοντας πως το θέμα και η λύση του χρειάζεται καλύτερη ανάλυση. Δηλαδή, συνέχισε, θα πρέπει να δει κανείς το κόστος και το όφελος της κάθε λύσης κι αν επιλέξει την καθεμία από τις δύο να δει τι παρεμβάσεις χρειάζεται να κάνει η πόλη.
“Αυτά όλα στο πόδι και πετάμε δέκα συνθηματάκια και δέκα κουβεντούλες και λέμε διάφορα πράγματα, δεν λύνεται το πρόβλημα”, υποστήριξε.

Δεν είναι σοβαρός ο χειρισμός της ΕΡΓΗΛ
Στη συζήτηση έφερε ο κ. Παπαδούλης και το θέμα της ΕΡΓΗΛ επισημαίνοντας πως εξ αρχής φάνηκε ότι αυτή είναι μία σοβαρή υπόθεση. Ο τρόπος όμως που το χειρίστηκε η παρούσα δημοτική αρχή, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι σοβαρός.
“Μπορεί να κάνεις μία σοβαρή προσπάθεια και να χάσεις, αλλά είσαι υποχρεωμένος να κάνεις σοβαρή προσπάθεια. δεν είναι δυνατόν μετά από 3 χρόνια να κάνεις την πρώτη αγωγή.
Και πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Το “δεν φταίω εγώ και φταίει το παλιό κατεστημένο και το σάπιο σύστημα” και δεν συμμαζεύεται, μπορεί να περνάν στον κόσμο, αλλά δεν περνούν σε όλους. Σε μένα τουλάχιστον δεν περνάνε, εγώ ψάχνω να βρω σοβαρότητα σ’ όλα αυτά τα πράγματα”, είπε ο κ. Παπαδούλης.

Τα πράγματα του Βόλου δεν συζητούνται σε ένα εστιατόριο
Τέλος, ο κ. Παπαδούλης σχολίασε και την κίνηση του Δημάρχου να παραχωρήσει γεύμα του Αγίου Νικολάου, με δημοτικό κονδύλι 1500 σε κυβερνητικούς βουλευτές, φορείς και ειδικούς γραμματείς.
“Αν ο Δήμος Βόλου θέλει να κάνει τις δικές του δημόσιες σχέσεις για να πετύχει κάποια πράγματα, καλώς το κάνει. Όμως όταν συζητάς για την πόλη, ο φυσικός και θεσμοθετημένος χώρος είναι το δημοτικό συμβούλιο. Το ότι κάνει ένα τραπέζι σε κάποιους βουλευτές, γενικούς γραμματείες, εάν έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του να κερδίσει δέκα πράγματα και μπορεί να τα καταφέρει, καλώς το κάνει.
Αυτά λέγονται δημόσιες σχέσεις, δεν λέγονται ουσία. Αν τώρα τα πράγματα του Βόλου κουβεντιάζονται σε ένα εστιατόριο, ευχαριστώ πολύ, εγώ προσωπικά δεν θα πάρω.
Αυτές τις δημόσιες σχέσεις εγώ τις δέχομαι, όμως εάν αυτό γίνεται για να πάρει μία επίσημη χροιά ότι αυτό είναι το κυρίως πιάτο των ζητημάτων της πόλης του Βόλου, ευχαριστώ πολύ”, κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.