Άστατος καιρός με θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα στη Μαγνησία…

Κανονικές, φθινοπωρινές συνθήκες ενόψει Χριστουγέννων

«Θα διανύσουμε μια καθαρά φθινοπωρινή εβδομάδα, στο Νομό Μαγνησίας με θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα, με συνδυασμό βροχής, ήλιου και χιονοπτώσεις στα ορεινά» σύμφωνα με τον κ.Θεοφάνη Τακούδη, Μετεωρολόγο του Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης».
Ο Μετεωρολόγος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στον καιρό την περίοδο των εορτών, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ακόμα ασφαλείς προβλέψεις και εκτιμώντας ότι μέχρι και τις ημέρες των Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι άστατος, χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα.
Αναλυτικά , σήμερα Τρίτη, μέχρι και το μεσημέρι αναμένονται κατά τόπους βροχές στο Νομό Μαγνησίας, από το μεσημέρι, όμως, και έπειτα θα υπάρξει βελτίωση του καιρού. Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα παραμείνει βελτιωμένος, ενώ δεν θα παρατηρηθούν έντονα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 5 έως 6 μποφόρ, σε όλη τη Θεσσαλία, ενώ σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, λόγω των βοριάδων θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας, με το θερμόμετρο να μην ξεπερνά τους 14 βαθμούς Κελσίου.
Την Παρασκευή το πρωί αναμένονται αραιές συννεφιές, αλλά θα ακολουθήσουν νέες αστάθειες από το μεσημέρι της ίδιας μέρας και για όλο το Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή από το μεσημέρι και μετά θα εμφανιστεί χαμηλό βαρομετρικό το οποίο θα οδηγήσει σε βροχές, αλλά χωρίς έντονα φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα ανέβει εντός της ημέρας, καθώς θα εμφανιστούν νοτιάδες με το θερμόμετρο να φτάνει έως και τους 18 βαθμούς Κελσίου.
Το Σάββατο το πρωί, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μετεωρολόγου, οι βροχές θα σταματήσουν, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και η θερμοκρασία θα πέσει πάλι στους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου. Ταυτόχρονα, στα ορεινά της Μαγνησία, στο Πήλιο και στην Όθρυ, θα πέσουν τα πρώτα χιόνια, όπως και στη Μακεδονία, με αποτέλεσμα να έρχονται ψυχρές μάζες αέρα προς την περιοχή της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα της Μαγνησίας.
Αστάθειες όμως, αναμένεται να έχει ο καιρός και από το Σάββατο το βράδυ προς τα ξημερώματα της Κυριακής. Αναλυτικά, μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής θα εμφανιστούν βροχοπτώσεις και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το μεσημέρι της ίδιας μέρας και έπειτα, οι βοριάδες εξασθενούν και ο καιρός αναμένεται πάλι βελτιωμένος.

Χωρίς ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα ενόψει εορτών

Κανονικές, φθινοπωρινές καιρικές συνθήκες αναμένονται μέχρι και τα Χριστούγεννα, χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη. Εκτιμά, ότι μέχρι τις μέρες των γιορτών θα συνεχιστούν τα σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας και των φαινομένων, αλλά όχι με ιδιαίτερο κρύο. Αναφέρει ότι στις 6 και 7 Δεκεμβρίου αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και κρύο, λόγω των χιονοπτώσεων που θα εμφανιστούν στα ορεινά, αλλά και σε κάποια χωριά του Νομού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.