Άστατος ο καιρός αυτή την εβδομάδα με συννεφιές, βροχοπτώσεις και μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας

Βελτίωση της εικόνας από την Παρασκευή, ενώ την Κυριακή έρχεται… η άνοιξη!

Άνοιξη ή καλύτερα… φθινόπωρο θυμίζει ο καιρός αυτή την εβδομάδα, καθώς θα υπάρξουν άστατες μετεωρολογικές συνθήκες, με διαστήματα ηλιοφάνειας, αλλά και βροχοπτώσεις και συννεφιές. Το σκηνικό αυτό του καιρού θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει βελτίωση και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο ΕΝΑ 102,5», η εβδομάδα που διανύουμε είναι πιο φθινοπωρινή, όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν προς το τέλος αυτής.
Ειδικότερα, σήμερα Τετάρτη από το μεσημέρι κι έπειτα θα σημειωθούν βροχοπτώσεις, όχι όμως έντονης διάρκειας κι από το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου.
Από την Πέμπτη, σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπάρξει μια βελτίωση με περιόδους ηλιοφάνειας αλλά και άστατο καιρό, ενώ θα σημειωθούν και βροχοπτώσεις κυρίως τις μεσημεριανές ώρες στις ορεινές ημιορεινές περιοχές, χωρίς όμως να υπάρξουν έντονα φαινόμενα και μεγάλης διάρκειας.. Η θερμοκρασία, παρόλο που έχει τάση ανόδου δεν θα μεταβληθεί καθώς θα πνέει βόρειος άνεμος 4-5 μποφόρ, που θα κρατήσει χαμηλά τη θερμοκρασία. Περισσότερα διαστήματα ηλιοφάνειας θα σημειωθούν την Παρασκευή, όπου οι άνεμοι θα στραφούν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί και η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.
Το Σάββατο θα υπάρξουν μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο δεν θα λείψουν και οι συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, με τον υδράργυρο να δείχνει και τους 24 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, η θερμοκρασία θα ανέβει 1-2 βαθμούς και ο καιρός θα θυμίζει άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.