Χαμηλά ποσά στο pass για τη Μαγνησία…

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα, ποια παράπονα εκφράστηκαν , ποια προβλήματα παρουσιάστηκαν …

Άνοιξε χθες Τρίτη 25/06 η πλατφόρμα του vouchers.gov.gr για αιτήσεις για το «Thessaly&EvrosPass 2024» συνολικού προϋπολογισμού 4,45 εκατ. ευρώ, με πολλούς να σπεύδουν να δηλώσουν συμμετοχή.
Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 και θα αφορούν 3 φάσεις (Ιούλιος – Αύγουστος, Σεπτέμβριος – Οκτώβριος, Νοέμβριος – Δεκέμβριος). Η υποβολή των αιτήσεων για κάθε φάση θα είναι κοινή, με τον δικαιούχο να επιλέγει τον προορισμό και τη φάση ή τις φάσεις που επιθυμεί.
Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη του Τουρισμού στις περιοχές της Θεσσαλίας που χτυπήθηκαν από τον Daniel και του Έβρου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Σημειώνεται ότι τo «ThessalyEvrosPass» δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια.

Τα πρώτα παράπονα

Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα πρώτα παράπονα με πολλούς από την περιοχή της Μαγνησίας να διερωτώνται τους λόγους που δεν μπορούν να δηλώσουν τους δήμους του νομού για να τους επισκεφθούν και να επωφεληθούν από το pass, καθώς όπως αναγράφουν οι όροι συμμετοχής μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα όσοι δεν έχουν οι ίδιοι ή οι ωφελούμενοί τους ως κύρια κατοικία στους επιλεχθέντες προορισμούς, όπως αυτή προκύπτει από την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2022.
Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι της Μαγνησίας δεν μπορούν να δηλώσουν τους Δήμους Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς Μουρεσίου και στις Δημοτικές Ενότητες Αγριάς, Πορταριάς, Αρτέμιδος και Μακρυνίτσης του Δήμου Βόλου, ενώ ερώτημα παραμένει εάν μπορούν να δηλώσουν εκτός απ΄τις περιοχές του Έβρου, τους Δήμους Λίμνης Πλαστήρα, Αγιάς, Τεμπών, Πύλης (πλην Δημοτικών Ενοτήτων Γόμφων και Πιαλείων) και Μετεώρων.

Μόνο μία τράπεζα

Την ίδια στιγμή προβληματισμός υπήρξε και με το γεγονός ότι στη φόρμα που έπρεπε να συμπληρωθεί το χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα, ήταν μόνο μία διαθέσιμη τράπεζα με πολλούς να αναρωτιούνται τι πρέπει να κάνουν, εάν δεν έχουν λογαριασμό σε αυτή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του iEidiseisοι αρμόδιοι του νέου προγράμματος, ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα, απλώς ήταν η μοναδική τράπεζα που ενδιαφέρθηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Εάν κληρωθεί κάποιος, ακόμα και αν δεν έχει λογαριασμό στη συγκεκριμένη τράπεζα, θα μπορέσει να προσθέσει το Pass στο Wallet του κινητού του, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Χαμηλά ποσά στο pass για τη Μαγνησία

Οι ενδιαφερόμενοι παράλληλα είδαν ότι οι προορισμοί στη Μαγνησία είχαν το χαμηλότερο ποσό σε voucher, δηλαδή μόλις 100 ευρώ, όταν οι περιοχές της Λάρισας και των Τρικάλων είχαν ενίσχυση 150 ευρώ και του Έβρου 200 ευρώ.
Για να μπείτε στην κλήρωση, θα πρέπει να μπείτε στο vouchers.gov.gr, να συνδεθείτε με τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet και να συμπληρώσετε όσα πεδία δεν είναι αυτόματα συμπληρωμένα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.