Χατζόπουλος στην εφημερίδα Μαγνησία: Νέες περικοπές συντάξεων το 2022

Προσπάθεια δημιουργίας πανελλαδικού μπλοκ όλων συνταξιουχικών Συλλόγων

Νέες περικοπές συντάξεων … αχνοφαίνονται το 2022 σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Νίκου Χατζόπουλου, πρόεδρου του ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ. (Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων), λέγοντας πως όλες οι πολιτικές της Κυβέρνησης οδηγούν εκεί.

Για την αποφυγή των πολιτικών αυτών, μιλώντας στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια δημιουργίας ενός πανελλαδικού μπλοκ όλων των συνταξιουχικών Συλλόγων. Επίσης, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην προσφυγή που είχαν πραγματοποιήσει στο ΣτΕ το 2015, τονίζοντας ότι η απόφαση βγήκε, αλλά ακόμα δεν εφαρμόστηκε, έχοντας άγνοια ακόμα και για τα αποτελέσματα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΟΥΤΣΕΡΗ

«Ψίχουλα το αφορολόγητο του ενδεκαμήνου»

Ως ψίχουλα χαρακτηρίζει το αφορολόγητο του ενδεκάμηνου που δόθηκε στους συνταξιούχους από την Κυβέρνηση ο κ. Χατζόπουλος. «Δεν μας έδωσαν ούτε δώρα κύριας σύνταξης, ούτε επικουρικής και δεν μας έδωσαν ούτε τις περικοπές της επικουρικής», εξηγεί  για να συνεχίσει λέγοντας ότι «μας έδωσαν ψίχουλα και μας ζητούν μεσοσταθμικά  να πληρώσουμε φόρο». Μάλιστα, όπως είπε ο φόρος από τους συνταξιούχους ανέρχεται στο ποσό των 431.000.000 ευρώ.

«Εμείς αρνηθήκαμε να πληρώσουμε αυτό το ποσό. Για ποιον λόγο; Γιατί οι αποφάσεις των δικαστηρίων βγάζουν 6% ανά έτος τον νόμιμο τόκο, αποτέλεσμα όμως που δεν μας έδωσαν χρηματικά. Αν μας έδιναν το 30% που έπρεπε δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως θέμα», σημειώνει ο ίδιος.

Φιάσκο οι συντάξεις να βγαίνουν από δικηγόρους και τους λογιστές

Ο κ. Χατζόπουλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα που υπάρχει σχετικά με την νομοθετημένη απόφαση να βγάζουν τις συντάξεις οι δικηγόροι και οι λογιστές, χαρακτηρίζοντάς το ως φιάσκο. «Ξέρετε ποιες αποφάσεις βγάζουν; Μόνο τις συντάξεις που είναι από έναν φορέα. Είναι φιάσκο. Είναι δυνατόν να βγαίνουν συντάξεις μόνο φορέα ΙΚΑ και ΤΕΒΕ; Ένας φορέας χωρίς τη διαδοχική; Τις υπόλοιπες συντάξεις ποιος θα τις βγάλει; Θα τις βγάζουν οι εργαζόμενοι που τους βρίζει ο κ. Χατζηδάκης; Νομίζει ότι έτσι ‘’παίζει’’ επικοινωνιακά», ξεσπά ο πρόεδρος.

Δημιουργία πανελλαδικού μπλοκ σαν απάντηση στις «άθλιες πολιτικές»

Μεταξύ άλλων, ενημέρωσε ότι ως πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ βρίσκεται σε συζητήσεις με το προεδρείο του Συλλόγου συνταξιούχων της πρώην Ιονικής Τράπεζας, για να πραγματοποιηθεί ένα μπλοκ όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων «ώστε να σταθεί απέναντι στις πολιτικές που έχουν όνομα και λέγονται κ. Μητσοτάκης. Αυτός θέλει να μας πάρει τα χρήματα», δηλώνει καταγγελτικά ο κ. Χατζόπουλος. Εξηγεί ότι αυτή η προσπάθεια έχει ξεκινήσει ήδη, καθώς έχουν μαζευτεί 19 σύλλογοι και πρέπει να φτάσουν τους 50. «Πρέπει να ενωθούμε, να απαντήσουμε ξεκάθαρα σε αυτές τις άθλιες πολιτικές».

Η απόφαση της προσφυγής στο ΣτΕ βγήκε αλλά δεν εφαρμόστηκε

Μίλησε και για την απόφαση του ΣτΕ που περιμένουν σχετικά με την προσφυγή που είχαν πραγματοποιήσει το 2015 για τα δώρα και τις περικοπές, απόφαση η οποία ακόμα δεν έχει βγει και η οποία κακώς δεν βγήκε, όπως υπογραμμίζει ο κ. Χατζόπουλος. «Μάλιστα, είχε βγει απόφαση με τη σύνθεση του προηγούμενου ΣτΕ, αλλά ακόμα δεν την έχουν εφαρμόσει», ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος, ενώ συμπληρώνει ότι δεν είναι ενημερωμένοι οι ίδιοι για το αν είναι υπέρ τους ή όχι.

«Δεν υπάρχει αλλαγή του ηλικιακού ορίου στις συντάξεις»

Σχετικά με την αλλαγή του ηλικιακού ορίου στις συντάξεις, σύμφωνα με τα λεγόμενά  του δεν υπάρχει καμία διάταξη που αλλάζει το ηλικιακό όριο, ενώ εκτιμά ότι ούτε πρόκειται να αλλάξει. «Είναι μερικοί που φτιάχνουν σενάρια, αλλά δεν μπορώ να απαντήσω σχετικά με αυτά», σχολίασε ο ίδιος.  Επίσης, κατέρριψε και την ύπαρξη των πλασματικών ετών, εξηγώντας ότι είχε βγει εγκύκλιος από τον Υπουργό Εργασίας, κ. Χατζηδάκη, η οποία όμως δεν υπήρχε στα χαρτιά. «Δεν ξέρω ο κ. Χατζηδάκης τι σκοπό έχει, αλλά την ευθύνη δεν την έχει ο ίδιος. Την έχει ο κ. Μητσοτάκης».

Νέες περικοπές συντάξεων το 2022

Τέλος, δεν έλειψε να κάνει λόγο για νέες περικοπές συντάξεων το 2022. Εκτιμά, μάλιστα, ότι όλες οι πολιτικές και πρακτικές που εφαρμόζονται οδηγούν εκεί. «Την αμαρτία θα την πληρώσουμε εμείς στο τέλος. Θα δείτε κι άλλες περικοπές. Αυτή είναι η λογική που υπάρχει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.