Χρ. Μπουκώρος: «Τα στοιχεία των ελέγχων της ΑΔΑΕ δεν κατατέθηκαν στα πρακτικά από τον κ. Τσίπρα»

Συνειδητή προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για σύγχυση μεταξύ νόμιμων επισυνδέσεων και παράνομων παρακολουθήσεων

Σε υψηλούς τόνους άρχισε η συζήτηση στην Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο τις παρακολουθήσεις. Ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Χρήστος Μπουκώρος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη για την διαδικασία και όσα ειπώθηκαν χθες στην Βουλή, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο κ. Τσίπρας δεν κατέθεσε στα πρακτικά τα αποτελέσματα των ελέγχων της ΑΔΑΕ, ενώ η κίνηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ώστε να υπάρξει μία σύγχυση για τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ και τις παράνομες παρακολουθήσεις μέσω κακόβουλων λογισμικών. Μάλιστα ο κ. Μπουκώρος αναφέρθηκε και στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ κ. Ράμμο, επισημαίνοντας πως επέδειξε μία μονομέρεια ενημερώνοντας περαιτέρω τον κ. Τσίπρα και εκτός από το πόρισμα που έστειλε σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, του παρέδωσε ακόμη έναν φάκελο, προφανώς με συμπληρωματικά στοιχεία.

 

Ο κ. Μπουκώρος υποστήριξε πως εντελώς διαφορετικές οι νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ με τις παράνομες παρακολουθήσεις από κακόβουλα λογισμικά όπως το Predator και πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να επικρατήσει μία σύγχυση στο θέμα αυτό.

«Οι νόμιμες επισυνδέσεις είναι μέσα στα καθήκοντα μιας υπηρεσίας πληροφοριών, οι παράνομες παρακολουθήσεις με κακόβουλα λογισμικά είναι εντελώς παράνομο και αυτά θα τα ξεκαθαρίσει η μόνη αρμόδια, η ελληνική δικαιοσύνη και θα ξεκαθαρίσει πρώτον εάν η ΕΥΠ λειτούργησε μέσα στο προβλεπόμενο νομοθετικό και συνταγματικό πλαίσιο και δεύτερον θα προσπαθήσει να εντοπίσει τα κακόβουλα λογισμικά και ποιος τα διαχειρίστηκε και γιατί τα διαχειρίστηκε και τι παράβαση του νόμου έχει κάνει και τι πιθανές ποινικές ευθύνες θα αποδοθούν», επεσήμανε ο Βουλευτής.

Ο ίδιος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ από χθες στην Βουλή επιχειρεί να λασπώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, οι οποίοι σύμφωνα με τον κ. Μπουκώρο «μπορεί να έχουν κάνει και κάποιο λάθος ή να έχει ξεφύγει κάποια κατάσταση, όπως είχε πει παλαιότερα και ο Πρωθυπουργός, γι’ αυτό και αναλήφθηκαν άμεσα οι πολιτικές ευθύνες, αλλά δεν είμαστε και το χάλι του ΣΥΡΙΖΑ να λέμε ότι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι ήρωες», αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.

 

Δεν κατατέθηκαν στα πρακτικά τα αποτελέσματα του ελέγχου της ΑΔΑΕ

Σύμφωνα με τον κ. Μπουκώρο, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του ελέγχου της ΑΔΑΕ και δεν κατατέθηκαν χθες στα πρακτικά της Βουλής από τον κ. Τσίπρα.

«Τα είπε ο κ. Τσίπρας και αναλαμβάνει την ευθύνη για όσα είπε στο βήμα της Βουλής. Τα είπε προφορικά τα συμπεράσματα της ΑΔΑΕ, όπως είπε και ο κ. Παπάς που εξετάζεται στο Ειδικό Δικαστήριο για τη γραμματέα του κ. Καλογρίτσα. Η δήλωση ήταν ότι κατατέθηκε μήνυση δεν ήταν ότι κατέθεσα μήνυσα», είπε ο κ. Μπουκώρος και σημείωσε πως η ΑΔΑΕ έστειλε μία επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ δόθηκαν κάποια στοιχεία παραπάνω στον κ. Τσίπρα, με τον Βουλευτή να σχολιάσει πως ο κ. Ράμμος δείχνει πως λειτουργεί μονομερώς, ενώ βρίσκεται στην ΑΔΑΕ για να διασφαλίζει το απόρρητο των επικοινωνιών.

 

«Ο κ. Ράμμος λειτουργεί μόνος του όλο αυτό το διάστημα. Στην ΑΔΑΕ υπάρχει μια συλλογικότητα. Ακούστηκε πουθενά ότι βγήκαν αποφάσεις από την ΑΔΑΕ , γιατί εγώ ακούω ότι όπως αποφάσισε ο κ. Ράμμος. Εάν λέει αλήθεια ο κ. Ράμμος θα αποδειχτεί , γιατί όπως λέει και κάποιος άλλος εκεί στην περιοχή μας η αλήθεια είναι κόρη του χρόνου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουκώρος.

Συνέχισε λέγοντας για τον κ. Ράμμο ότι «Ξέρω ότι ο κ. Ράμμος είναι εκεί για τη διασφάλιση του απορρήτου των πληροφοριών και όχι για να μοιράζει πληροφορίες και να γίνεται θέμα στα ΜΜΕ. Έχετε δει κανέναν άλλον επικεφαλής ανεξάρτητης αρχής να μεσουρανεί στα ΜΜΕ επί τόσες ημέρες και να τροφοδοτεί αυτή την παρουσία στα ΜΜΕ με δηλώσεις, κινήσεις και δραστηριότητα; Εγώ είπα στη Βουλή ότι οι επικεφαλής των ανεξάρτητων αρχών πρέπει να είναι εκτός από ανεξάρτητοι και αντικειμενικοί και όσο το δυνατόν πιο ανέκφραστοι, γιατί οποιαδήποτε έκφρασή τους δύναται να παρερμηνευτεί και θα είναι η αρχή της απώλειας της αντικειμενικότητας και της σοβαρότητας. Οι ανεξάρτητες αρχές καλό είναι να δουλεύουν με βάση τις συνταγματικές επιταγές, χωρίς να μεσουρανούν στη δημοσιότητα».

Μάλιστα, έκανε λόγο και για επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις επισημαίνοντας πως «εδώ έχουμε μία επιστολή και μία επίσκεψη του κ. Τσίπρα στον κ. Ράμμο που του δίνει κι έναν επιπλέον φάκελο από τους άλλους αρχηγούς και για την ίδια μέρα το απόγευμα έχει κανονίσει ραντεβού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Τσίπρας, χωρίς να ξέρει τι θα του έλεγε ο κ. Ράμμος και ζητάει την παραίτηση της κυβέρνησης και καταθέτει πρόταση μομφής», ενώ σχολίασε ότι υπάρχει ένδειξη μονομέρειας του κ. Ράμμου, καθώς πρώτα ενημέρωσε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Δεν τροφοδοτώ συζήτηση που στρέφεται εναντίον του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων

Αναφορικά με το ενδεχόμενο παρακολούθησης του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ  κ. Φλώρου, ο Βουλευτής Μαγνησίας δεν θέλησε να μπει σε συζήτηση, επισημαίνοντας ότι αναμένει την ελληνική δικαιοσύνη να αποφανθεί και ο ίδιος δεν επιθυμεί να τροφοδοτήσει μια συζήτηση που στρέφεται εναντίον του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Ένα πρωτοσέλιδο μας έλεγε ότι ελέγχεται για οικονομικές συναλλαγές ο κ. Φλώρος και μέσα δεν έλεγε τίποτα για τον κ. Φλώρο, έλεγε ότι δεν αφορά στον κ. Φλώρο.  Καταλαβαίνω και την αντιπολιτευτική πολιτική καταλαβαίνω και τη δημοσιογραφική ζέση με την οποία κυνηγάμε ένα θέμα, αλλά μέχρι εκεί.  Υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο για τον τρόπο που λειτουργεί η ΕΥΠ. Θα ελληνική δικαιοσύνη, μετά τις καταγγελίες, μπορεί να πει ότι παραβιάστηκε αυτό το πλαίσιο, εάν όμως πει ότι νομίμως λειτούργησε η ΕΥΠ όλη αυτή η επίθεση εναντίον του αρχηγού ΓΕΕΘΑ είναι μια επίθεση που βάζει πλάτη στην Ελλάδα την ώρα που οι απέναντι απειλούν συνεχώς και καθημερινά», τόνισε ο κ. Μπουκώρος.

Η πολιτική ζωή πρέπει να προχωρά

Αναφερόμενος στην υπόθεση Ανδρουλάκη, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου των παρακολουθήσεων, ο Βουλευτής τόνισε πως το θέμα ερευνάται από την Δικαιοσύνη και η κυβέρνηση ανέλαβε την πολιτική ευθύνη.

«Γι’ αυτό ήρθε και ένας καινούργιος νόμος που είναι πιο διπλοκλειδωμένο το νομοθετικό πλαίσιο και οι προβλέψεις που κάνει αυτός ο νόμος. Οι προηγούμενοι, που συκοφαντούσαν με την Novartis όλους τους πολιτικούς τους αντιπάλους και τον Βενιζέλο, που τώρα γλυκοκοιτάζουν και χθες τον χειροκρότησαν ντροπαλά 2-3 συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, στην αναφορά του ονόματός του. Αυτοί τι έπρεπε να κάνουν που τους έριξαν τόνους λάσπης, που κατέρρευσαν όλα αυτά.

Η πολιτική ζωή πρέπει να προχωράει μπροστά, να αναλαμβάνονται πολιτικές ευθύνες, να εκσυγχρονίζεται το νομοθετικό πλαίσιο και κυρίως να αποφεύγουμε την τοξικότητα . Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι και όσοι αναλαμβάνουν την ευθύνη να διχάσουν τον ελληνικό λαό, επωμίζονται τεράστιες ευθύνες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουκώρος.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.