“Χρέος της κυβέρνησης να αποδώσει πίσω αυτά που πήρε από τους πολίτες”

Πλήθος ερωτημάτων για εργασιακά και οικονομικά θέματα απάντησαν στο Μεταξουργείο Παπανάτσιου-Πετρόπουλος

Πραγματοποιήθηκε, έστω και με καθυστέρηση λόγω της διαμαρτυρίας ομάδας πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών, η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας με ομιλητές την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο. Οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν λίγο μετά τις 8.30 ενώ ομάδες περιφρούρησης φυλούσαν τις δύο εισόδους του Μεταξουργείου, για να μη γίνει και νέα «εισβολή». Παρά την καθυστέρηση ωστόσο το ακροατήριο παρέμεινε στις θέσεις του για να θέσει ερωτήματα και στους δύο ομιλητές με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται λίγο πριν τις 11 το βράδυ.

Σε δήλωσή του πριν ξεκινήσει η εκδήλωση ο Τάσος Πετρόπουλος τόνισε ότι μετά από τόσα χρόνια «ασφυξίας» υπάρχουν τέτοια αποτελέσματα θετικά στην οικονομία «που εξαρχής όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας δεσμευτήκαμε ότι θα πετύχουμε. Αυτό που ειπώθηκε και χλευάστηκε όταν το λέγαμε, το παράλληλο πρόγραμμα, ήταν μία σχεδιασμένη πολιτική που σήμερα υλοποιείται».

Ο ίδιος είπε ότι η πολιτική της απόδοσης στο λαό είναι το χρέος της κυβέρνησης απέναντί του και ξεκίνησε αμέσως μετά τη λήξη των μνημονίων πράγμα που δεν είχαμε κρύψει τότε ότι θα συμβεί. Σύμφωνα με τον ίδιο και πριν έρθει η λήξη του μνημονίου η κυβέρνηση είχε ξεκινήσει να διορθώνει πράγματα και να λύνει προβλήματα του παρελθόντος, όπως η χορήγηση από την πρώτη χρονιά κοινωνικού μερίσματος.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι τα χρήματα που δίνονται στο λαό προέρχονται από τα πραγματικά πλεονάσματα που πέτυχε η οικονομία και αν οι στόχοι δεν είχαν επιτευχθεί δεν θα μπορούσαν να δοθούν αυτές οι παροχές.

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι η συγκεκριμένη περίοδος δεν είναι κατάλληλη για να βγούμε στις αγορές και «θα ήμασταν άφρονες να πούμε πάμε τώρα να βγούμε, όταν όλα τα κόστη μεγεθύνονται σε βάρος των εθνικών οικονομιών, σε πάρα πολύ αναπτυγμένες χώρες».

Ασφαλές το «μαξιλάρι» το πλεονάσματος
Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε δε ότι το «μαξιλάρι» του πλεονάσματος είναι ασφαλές, και εμείς παράγουμε κάθε μήνα καλά αποτελέσματα για να μην το χρειαστούμε. «Δεν έχει αφαιρεθεί ούτε ένα ευρώ από το μαξιλάρι. Το μαξιλάρι υπάρχει για τη δύσκολη στιγμή και αυτή δεν έχει προκύψει», επισήμανε.

Συμπληρώνοντάς τον η υφυπουργός Οικονομίας Κατερίνα Παπανάτσιου δήλωσε ότι, απ’ ότι φαίνεται, δεν θα προκύψει δύσκολη στιγμή, ούτε το επόμενο διάστημα, καθώς τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού υλοποίησης του 10μήνου μας δείχνουν θεαματικά αποτελέσματα. «Έχουμε υπερβεί τον στόχο κατά πολύ, πράγμα που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε και στο κοινωνικό μέρισμα ως το τέλος του έτους και να είναι και ασφαλή όλα αυτά που προϋπολογίζουμε για το 2019», ανέφερε.

Άλλη προοπτική με τις επενδύσεις
Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι αν αναπτυχθεί πλήρως το επενδυτικό σχέδιο που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, η Ελλάδα θα πετύχει πολύ καλούς στόχους στο διεθνές περιβάλλον.

Η κα Παπανάτσιου επισήμανε ότι τα πρώτα στοιχεία του 2018 δείχνουν 2 δις € παραπάνω ξένες επενδύσεις, στοιχείο που είναι πολύ σημαντικό και «παρόλο που υπάρχει και η σχετική μείωση με την προηγούμενη χρονιά, είναι ακριβώς μέσα στους στόχους που περιμέναμε και αυτό περιμένουμε και για την επόμενη χρονιά, να μπορέσουμε να δούμε την ανάπτυξη μέσα από τους στόχους μας».

Η ΝΔ προανήγγειλε κατάρρευση των συντάξεων
Αναφερόμενος και στο ενδεχόμενο εθνικών εκλογών των Μάιο ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμοι για κάλπες ανά πάσα στιγμή «αλλά δεν υπάρχει λόγος να γίνουν εκλογές τον Μάιο. Δεν πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα θελήσει να δώσει στη ΝΔ την ευκαιρία να καταστρέψει ό,τι δημιουργήθηκε αυτό τον καιρό και πρέπει επιτέλους να ακουστεί και κάποια στιγμή πρέπει να ακουστεί από τους μαζικούς φορείς, να λένε να μην εφαρμοστούν τα σχέδια που η ΝΔ έχει ήδη προαναγγείλει για την κατάρρευση των συντάξεων».

Ο υφυπουργός εξήγησε ότι αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα της ΝΔ θα μειώνονται τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων κατά 2,5 δις κάθε χρόνο, κάτι που θα έχει συνέπεια την κατάρρευση του συστήματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.