Δείτε ποιες είναι οι τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις και εκκρεμότητες

Γρίφος για τους λογιστές η ενοικίαση ακινήτων, μετά το Πάσχα οι φορολογικές δηλώσεις

Γρίφος θα είναι για φέτος, η ενοικίαση ακινήτων για τις φορολογικές δηλώσεις, καθώς πολλά είναι τα ερωτήματα που παραμένουν ακόμη, για το ποιοι δικαιούνται την μειωμένη καταβολή ενοικίου και ποιοί όχι, με διορθώσεις από το Μάρτιο του 2020 έως σήμερα ακόμη και σε συμφωνητικά μίσθωσης.

Ο κ. Νίκος Πουμάνας

Ο Νίκος Πουμάνας αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και προέβλεψε ότι ενόψει των φορολογικών δηλώσεων θα σημειωθεί ένα μεγάλο μπέρδεμα με τα ακίνητα, ενώ μένει σε εκκρεμότητα αν θα υπάρξει προκαταβολή φόρου για τους κλάδους που επλήγησαν και είναι κάτι που αναμένεται να ρυθμιστεί μετά το Πάσχα.

Δεν γίνεται δεκτές όλες οι αιτήσεις

Μόλις το πρωί της Δευτέρας υπήρξε ενημέρωση των επαγγελματιών για τα self test ενώ γνωστοποιήθηκε ότι όσοι δεν το κάνουν θα πληρώσουν πρόστιμα και όλα αυτά υπό την πίεση της αβεβαιότητας.
Στο μεταξύ οι λογιστές έχουν σχεδόν… μετατραπεί σε ΚΕΠ κάτι αδιαμφισβήτητο και γνωστό σε όλους.
Χθες ήταν η τελευταία μέρα υποβολής των αιτήσεων για την επιστρεπτέα προκαταβολή Νο 7 και τη Μεγάλη Εβδομάδα θα γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα όσων αιτήσεων γίνουν δεκτές. Ο κ. Πουμάνας εξήγησε ότι δεν γίνονται δεκτές όλες οι αιτήσεις διότι είναι θέμα ΚΑΔ και αν κάποιος έχει πληγεί από την πανδημία, ενώ έχει υπολογιστεί από πριν πόσα χρήματα και σε ποιους θα δοθούν.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα laptop

Τις ημέρες αυτές τρέχουν οι αιτήσεις των διακοσίων ευρώ για αγορά laptop που είναι η ισχύ ως το καλοκαίρι, όπως και οι αιτήσεις των ιδιοκτητών ακινήτων για να πάρουν κάποια χρήματα από το κράτος από τον Μάρτιο, για όσα χρήματα έχουν χάσει.
¨Εδώ υπάρχει ένα χάος και απορώ πώς θα γίνουν οι δηλώσεις για όσους εισπράττουν ενοίκια γιατί είναι αδιευκρίνιστο πόσα χρήματα πήραν από το κράτος πόσα από τους ενοικιαστές και αυτά που περισσεύουν να φορολογηθούν, κάτι που θα είναι γρίφος”, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος των φοροτεχνικών.

Η καταβολή φόρου θα γίνει σε οκτώ
δόσεις και του ΕΝΦΙΑ σε έξι δόσεις

Αναφορικά με τις Φορολογικές Δηλώσεις, ο λογιστής είπε ότι το υπουργείο ετοιμάζεται να ανοίξει η πλατφόρμα μετά το Πάσχα ενώ τόνισε ότι οι μήνες από Μάρτιο μέχρι και Ιούνιο είναι οι πιο χαλαροί για τους φορολογούμενους, εκτός από αυτούς που έχουν ρύθμιση οφειλών, Γιατί δεν έχουν να πληρώσουν φόρους, τέλη, ΕΝΦΙΑ και έχουν περισσότερα εισοδήματα.
Ο κ. Πουμάνας ανέφερε ότι φέτος η καταβολή φόρου θα γίνει σε οκτώ δόσεις και του ΕΝΦΙΑ σε έξι δόσεις, αρχής γενομένης από Αύγουστο ή Σεπτέμβριο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.