Δίκτυο Συνταξιούχων: «Πολιτική αλητεία ο εκ νέου υπολογισμός των συντάξεων…»

Σε αναμονή της απόφασης του ΣτΕ, στο οποίο προσέφυγε το ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ.
Στις 6 Οκτωβρίου στο ΣτΕ εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης του νόμου Κατρούγκαλου

«Πολιτική αλητεία» χαρακτήρισε τον υπολογισμό εκ νέου των συντάξεων ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ.) Νίκος Χατζόπουλος, που κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει αλλαγή των αρχικών αποφάσεων για να προχωρήσει σε νέες μειώσεις που θα φτάσουν μέχρι και 900 Ευρώ σε κάποιους συνολικά! Πολλά για το θέμα των συντάξεων θα κριθούν στις 6 Οκτωβρίου, που εκδικάζεται στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης του Νόμου Κατρούγκαλου, που κατέθεσαν οι συνταξιούχοι. Τα παραπάνω τόνισε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος του Δικτύου, που είπε ότι ο κόσμος δεν έχει καταλάβει τι έχει ψηφίσει η κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι η πιο σημαντική αλλαγή που έρχεται για τις συντάξεις, είναι από 1 Ιανουαρίου 2019 θα γίνει επαναϋπολογισμός σε όλες τις κύριες συντάξεις (περίπου 2,7 εκ. συντάξεις).

«Θα αλλάξουν όλες
οι αρχικές αποφάσεις»
Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα αλλάξουν όλες οι αρχικές αποφάσεις συνταξιοδότησης και οι μειώσεις, ως προς τις αρχικές αποφάσεις, θα φθάσουν ως και τα 900 ευρώ συνολικά! Σύμφωνα με τον κ. Χατζόπουλο, ένας συνταξιούχος που είχε αρχική σύνταξη 2.000 Ευρώ αρχική απόφαση συνταξιοδότησης, με τον επαναϋπολογισμό θα πέσει στα 1.180 Ευρώ και θα αλλάξει η αρχική απόφαση. «Αυτή είναι η πολιτική αλητεία όλης αυτής της διαδικασίας του επαναϋπολογισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δικτύου. «Όταν αλλάζει την αρχική απόφαση και κατεβάζει τις συντάξεις κατά 900 Ευρώ, απ’ ότι είχαν υπολογιστεί αρχικά, εκ των πραγμάτων τα πράγματα δεν είναι απλά, αλλά πολύ δύσκολα», δήλωσε ο κ. Χατζόπουλος. Ο ίδιος τόνισε ότι από το 2021-22 οι αρχικές αποφάσεις συνταξιοδότησης δεν θα είναι πλέον στα 2.000, αλλά στα 1.100 Ευρώ.
Ο κ. Χατζόπουλος σημείωσε ότι αυτό θα ισχύσει για όλες τις συντάξεις, ανεξάρτητα του ταμείου που ήταν ασφαλισμένος κάποιος, ενώ για τις συντάξεις του ΟΓΑ ανέφερε ότι δεν γίνεται επαναϋπολογισμός, λόγω διαφορετικού τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.

Εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης

Το Δίκτυο Συνταξιούχων, ανέφερε ο πρόεδρος, όταν ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που εκδικάζεται στις 6 Οκτωβρίου και για το λόγο αυτό οργανώνεται πανσυνταξιουχική συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ. Ο Ν. Χατζόπουλος τόνισε ότι αν δικαιωθεί το Δίκτυο θα αλλάξουν τα πράγματα και αν υπάρχει δικαστική απόφαση υπέρ των συνταξιούχων, πρέπει να βγουν στους δρόμους για να σταματήσουν αυτές οι πολιτικές. Ο ίδιος τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και ότι μπορούσε να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο και η φοροδιαφυγή, και έτσι, δεν θα χρειαζόταν περικοπή του ΕΚΑΣ και των συντάξεων. Σε άλλες χώρες με μνημονιακές πολιτικές, δεν έγινε καμία περικοπή στις συντάξεις τόνισε και διερωτήθηκε γιατί γίνεται αυτό μόνο στην Ελλάδα. «Το 53% των συνταξιούχων
βοηθάει τα παιδιά του»
«Στόχος είναι να αφανίσουν τους συνταξιούχους, γιατί από έρευνα του Δικτύου, εμφανίζεται ότι το 53% ταΐζει και βοηθάει τα παιδιά τους και με τόσο μικρές συντάξεις δεν θα έχουμε να φάμε πλέον, ούτε εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με στοιχεία, από τους συνταξιούχους μέχρι το 2016 εξοικονομήθηκαν 50 δις Ευρώ και διερωτήθηκε τι θα γίνει με τις νέες μειώσεις που έρχονται το 2019 και 2020.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.