Δωροθέα Κολυνδρίνη στο Ράδιο ΕΝΑ: Εξετάζουμε όλο το RDF της ΑΓΕΤ (ηχητικό)

«Δεν θέλω να υπάρχει η παραμικρή σκιά- Σταμάτησε την καύση η ΑΓΕΤ», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, μετά τα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν, για την ποιότητα του RDF που έρχεται από τον ΧΥΤΑ Φυλής και καίγεται στην ΑΓΕΤ. Μιλώντας η ίδια στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη, τόνισε πως ήδη έχει σταματήσει ένα φορτηγό με RDF και αναμένονται και τρία ακόμη σήμερα, από τα οποία θα ληφθεί δείγμα προς εξέταση και θα ελεγχθεί και όλο το υλικό, συνεργεία της Περιφέρειας έχουν λάβει δείγμα RDF από τις αποθήκες της ΑΓΕΤ, ενώ πιστοποιημένη εταιρεία, θα πάρει υλικό και θα το στείλει προς εξέταση στη Γερμανία.

Παράλληλα η κ. Κολυνδρίνη, θέλοντας να διαλευκάνει την οποιαδήποτε θεωρία περί τοξικότητας και ραδιενέργειας των απορριμμάτων που έρχονται από τον ΧΥΤΑ και το Δημόκριτο να έρθουν να πάρουν δείγματα, προκειμένου να ελεγχθεί ως προς την τοξικότητά του το RDF.
Η ΑΓΕΤ, όπως τόνισε η ίδια, μετά από εντολή της Περιφέρειας και μέχρι να διερευνηθεί το θέμα, σταμάτησε να καίει το υλικό, ενώ η κ. Κολυνδρίνη υπογράμμισε πως θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να εξαλείφει και η παραμικρή σκιά στο θέμα.

Όλη η συνέντευξη της κ. Κολυνδρίνη στο Ράδιο ΕΝΑ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.