Δυναμικό «παρών» στην ΔΕΘ του Ομίλου Καρεκλίδη

Η Πρέσβης της Ινδίας στην Αθήνα Shamma Jain με τον εκδότη της εφημερίδας "Μαγνησία" Αρχιμήδη-Δημήτρη Καρεκλίδη κρατώντας τοπικά προϊόντα της Μαγνησίας
Παρουσιάζεται η νέα έκδοση για την οικονομία

Δυναμικό «παρών» για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος, θα δώσει ο Όμιλος Καρεκλίδη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η 84η ΔΕΘ, την οποία θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, θα διαρκέσει έως την επόμενη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου και τιμά για φέτος την Ινδία η οποία θα εκπροσωπηθεί σε υψηλότατο επίπεδο με την παρουσία του Υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας, Υποδομών και Πολιτικής Αεροπορίας κ. Χαρντίπ Σινχ Πούρι, ενώ το επίκεντρο της παρουσίας της στην έκθεση θα είναι η ψηφιακή τεχνολογία.

Η συμμετοχή του Ομίλου Καρεκλίδη
Ο Όμιλος Καρεκλίδη θα συμμετέχει μαζί με άλλες 13 επιχειρήσεις από τη Μαγνησία στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας (Περίπτερο 2, Σταντ 21) απ΄όπου θα διατεθεί η νέα έκδοση του Ομίλου “Η επόμενη μέρα στη Μαγνησία και την Ελλάδα”. Η έκδοση φιλοξενεί αποκλειστική συνέντευξη της Πρέσβειρας της Ινδίας στην Αθήνα κας Σάμμα Τζέιν στον εκδότη της Εφημερίδας «Μαγνησία» Αρχιμήδη-Δημήτρη Καρεκλίδη.
Στη συνέντευξή της η Πρέσβειρα αναφέρεται στις διαχρονικά καλές σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και στις μεγάλες προοπτικές οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ τους. Η έμπειρη διπλωμάτισσα και πρέσβειρα της 6ης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, αναφέρεται στην ραγδαία οικονομική ανάπτυξη της Ινδίας τα τελευταία χρόνια με αιχμή του δόρατος την ψηφιακή τεχνολογία, η οποία θα βρίσκεται και στο επίκεντρο της παρουσίας της ως τιμώμενης χώρας στην εφετινή ΔΕΘ.
Η ειδική έκδοση φιλοξενεί επίσης απόψεις πολιτικών, ακαδημαϊκών και επιχειρηματιών σχετικά με τις προοπτικές τις οικονομίας και των εξαγωγών, ενώ παρουσιάζει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των δυναμικότερων επιχειρήσεων της Μαγνησίας με εξαγωγικό χαρακτήρα όπως η Εταιρεία επεξεργασίας, τυποποίησης και εμπορίας ελιών Σιούρας Α.Β.Γ.Ε., η Τυροκομική Ρούσσας, η Οινοποιεία Οικ. Αποστολάκη, η ΑΓΕΤ Ηρακλής Α.Ε., η εταιρία Αναψυκτικών ΕΨΑ Α.Ε, η SOVEL Α.Ε., η Χαλυβουργία Α.Ε. Οι. Μεταξύ άλλων στην έκδοση γράφουν οι: Θανάσης Λιούπης – Βουλευτής Μαγνησίας (ΝΔ), Κωνσταντίνος Μαραβέγιας -Βουλευτής Μαγνησίας (ΝΔ),, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος – Βουλευτής Μαγνησίας (ΣΥΡΙΖΑ), Κατερίνα Παπανάτσιου – Βουλευτής Μαγνησίας (ΣΥΡΙΖΑ), Λευτέρης Κρέτσος πρ. Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Άγγελος Κότιος – Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς, Ελένη Κολιοπούλου – Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κ.Ελλάδος, Αναστάσιος Λάππας – Πρόεδρος Δ.Σ. Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, Χρήστος Κόλλιας – Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Π.Θ., Δρ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος – Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Αριστοτέλης Μπασδάνης – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Χρίστος Βλαχοκώστας – Μέλος ΕΔΙΠ Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ, Νάνσυ Καπούλα Πρόεδρος ΤΕΕ Μαγνησίας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Χρήστος Δήμας, Γρηγόρης Στεργιούλης – Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Enteprise Greece, Γιώργος Στεφανόπουλος – Γενικός Διευθυντής Ένωσης Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας, Θάνος Νιφόρος – Οικονομολόγος & Σύμβουλος Επενδύσεων, Ιωάννα Κιντά – Πρόεδρος Δ.Σ. Φορέα Διαχείρισης Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου, Απόστολος Παπαδούλης – Γενικός Διευθυντής ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας & Στ.Ελλάδας.

Εκδήλωση – συζήτηση για την οικονομία και τις εξαγωγές
Με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου τεύχους της ειδικής έκδοσης “Η επόμενη μέρα στη Μαγνησία και την Ελλάδα, ο Όμιλος Καρεκλίδη διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση, σήμερα Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ. στην Αίθουσα «Β» του Συνεδριακού Κέντρου «Ν. Γερμανός» στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με θέμα «Η επόμενη μέρα στην Οικονομία και τις Εξαγωγές». Στο πάνελ της συζήτησης θα συμμετέχουν ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Αναστάσιος Λάππας, ο Οικονομολόγος και Σύμβουλος Επενδύσεων Θάνος Νιφόρος και ο πρόεδρος του Ελληνο-Ινδικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Χρήστος Δήμας. Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.