Έντονο το ενδιαφέρον των Βολιωτών για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης

Η Βάσω Κοντοχρήστου πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Μαγνησίας
Από σήμερα η διανομή πετρελαίου θέρμανσης, με πιθανό μέσο όρο πώλησης 1,16 με 1,20 ευρώ

Πρεμιέρα κάνει σήμερα στην αγορά το πετρέλαιο θέρμανσης με το ενδιαφέρον του κόσμου να είναι έντονο και τις πρώτες παραγγελίες να έχουν γίνει ήδη, η αύξηση όμως των τιμών παραμένει το «αγκάθι» της υπόθεσης, όπως τόνισε η κ. Βάσω Κοντοχρήστου, πρόεδρος των Βενζινοπωλών Μαγνησίας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή.
Από νωρίς ξεκίνησε το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το πετρέλαιο θέρμανσης, πριν ακόμα αρχίσει η διανομή του, λόγω προφανώς των καιρικών συνθηκών και των κρύων ημερών που διανύουμε, όπως εκτιμά η κ. Κοντοχρήστου, ενώ συμπλήρωσε ότι ήδη σήμερα θα γίνουν και οι παραδόσεις των πρώτων παραγγελιών.

«Αγκάθι» η αύξηση τιμών

Παρά το ενδιαφέρον όμως των καταναλωτών, η πρόεδρος εξηγεί ότι η αύξηση των τιμών και η γενικότερη ενεργειακή κρίση δεν παύει να είναι «αγκάθι» για όλους και ιδιαίτερα για τον κλάδο τους, καθώς πιστεύουν ότι οι αυξήσεις αυτές θα συνεχίσουν. «Το πρόβλημα της αύξησης παρατηρείται σε όλα, στο πετρέλαιο, στα καύσιμα και στο φυσικό αέριο, ενώ η τιμή του βαρελιού κινείται μέχρι και τα 87 δολάρια», σημειώνει η κ. Κοντοχρήστου.

Στο 1,16 με 1,20 λεπτά η εκτίμηση
της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης

Όσον αφορά στις τιμές πετρελαίου που αναμένονται η κ. Κοντοχρήστου, εκτιμά ότι θα κινείται στο 1,16 με 1,20 λεπτά, ενώ πέρυσι ήταν στα 85 λεπτά και το 2019 που ήμασταν υπό φυσιολογικές συνθήκες προ πανδημίας κυμαινόταν στο 1,05 ευρώ. «Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη», τονίζει η πρόεδρος, και συνεχίζει λέγοντας ότι «το ενεργειακό κοκτέιλ έχει φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά της ενέργειας ευρύτερα».
Η κ. Κοντοχρήστου αναφέρθηκε επίσης και στα επιδόματα τα οποία, όπως εξήγησε, ήδη είχαν ξεκινήσει να ανακοινώνονται από την ΔΕΘ, και τα οποία συμπληρώθηκαν με την τελευταία αύξηση του 10 %. «Είναι αυξημένο το επίδομα θέρμανσης και διευρύνοντας περισσότερο τα εισοδηματικά κριτήρια το δικαιούνται περισσότεροι πολίτες», αναφέρει.

«Είναι επιτακτική η ανάγκη να αλλάξει
ο ειδικός φόρος κατανάλωσης»

Σχετικά με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ο οποίος έχει μείνει ακριβώς στα ίδια επίπεδα και «ακατέβατος», η πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι περίμενε να ακούσει κάτι αναφορικά και με αυτό το κομμάτι, αλλά δυστυχώς όπως αναφέρει, δεν άκουσε τίποτα. «Είναι επιτακτική η ανάγκη να αλλάξει και να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης», τονίζει για ακόμα μια φορά η ίδια. Υπενθυμίζει ότι η τιμή της αμόλυβδης στο Νομό Μαγνησίας κινείται σχεδόν μέχρι τα 1,75 λεπτά, ενώ το πετρέλαιο κίνησης γύρω στο 1,70 λεπτά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.