Εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ: Νομική πλέον διερεύνηση, εξασφάλισης της μισθοδοσίας

Απέρριψαν το ενδεχόμενο απεργιών, ενώ έλαβαν διαβεβαίωση για πληρωμή την Παρασκευή

Τη βούλησή τους, ότι η ΔΕΥΑΜΒ πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους δημότες, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στην Επιχείρηση, που απέρριψαν το δρόμο των απεργιών, στη μαζική γενική συνέλευση που έγινε χθες, ενώ έλαβαν τη διαβεβαίωση από τη Διοίκηση ότι θα πληρωθούν την ερχόμενη Παρασκευή. Ωστόσο δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για την ταμειακή κατάσταση της επιχείρησης και τη μη κανονικότητα στις πληρωμές ανά 15 ημέρες, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος και αποφάσισαν να διερευνήσουν νομικά τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αμυνθούν, για να εξασφαλίσουν τη μισθοδοσία τους.

Η ΕΡΓΗΛ μπλοκάρει

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν 100 από τους 118 εργαζόμενους στην Επιχείρηση και θέμα συζήτησης, ήταν η πορεία και το μέλλον της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς για τρίτη φορά, από τον Ιούνιο, είδαν τη μισθοδοσία τους να καθυστερεί να τους αποδοθεί, καθώς η ΕΡΓΗΛ έχει καταφέρει να «μπλοκάρει» δικαστικά τους λογαριασμούς μισθοδοσίας που διατηρεί η ΔΕΥΑΜΒ στην Eurobank, ενώ σε μία περίπτωση, τον Σεπτέμβριο, έλαβε 200.000 ευρώ από τον συγκεκριμένο κωδικό.
Οι εργαζόμενοι δεν έκρυψαν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για τον «κατήφορο», όπως είπαν, που έχει πάρει η ΔΕΥΑΜΒ, ωστόσο, ομόφωνα αποφάσισαν, πως δεν πρόκειται να εμποδίσουν τη λειτουργία της με κινητοποιήσεις, απεργίες και στάσεις εργασίας, καθώς έκριναν ότι αυτή η μορφή δράσεων, δεν εξυπηρετεί ούτε τους ίδιους, ούτε τους καταναλωτές.

Το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων, εξουσιοδοτήθηκε να διερευνήσει, μέσω της νομικής οδού, τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αμυνθούν οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ απέναντι σε οποιονδήποτε, για να εξασφαλίσουν τη μισθοδοσία τους.

Παρασκευή θα πληρωθούν την προκαταβολή

Τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι επρόκειτο να πάρουν την προκαταβολή της μισθοδοσίας τους, αλλά στους λογαριασμούς τους δεν πιστώθηκαν χρήματα, ενώ χθες, η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ τους διαβεβαίωσε ότι την Παρασκευή θα πληρωθούν την προκαταβολή.
«Αυτό, δεν είναι αρκετό, αφού διαφαίνεται πως δεν είναι διασφαλισμένη η ομαλότητα και η τακτικότητα της μισθοδοσίας και της εν γένει λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ», σχολίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βάιος Ζεμπέογλου, μεταφέροντας την ανησυχία των εργαζομένων.
Από τον Ιούνιο, είναι η τρίτη φορά που καθυστερεί ομαλότητα της μισθοδοσίας. Τον Ιούνιο – όπως και τώρα – είχαν μπλοκαριστεί οι λογαριασμοί, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου η ΕΡΓΗΛ, έχοντας δικαστική απόφαση, κατάφερε να πάρει το ποσό των 200.000 € από το λογαριασμό μισθοδοσίας που διατηρείται στην τράπεζα Eurobank, ενώ συνολικά, η ΕΡΓΗΛ, μέσα σε διάστημα 2,5 μηνών, έχει καταφέρει να αποσπάσει ποσό 4,2 εκ. € από λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ, από τα 9 εκ. € που διεκδικεί συνολικά.

«Τελικά… δεν είναι ακατάσχετος
ο λογαριασμός της μισθοδοσίας»

«Δυστυχώς, τα γεγονότα δείχνουν ότι δεν είναι ακατάσχετος ο λογαριασμός της μισθοδοσίας. Δεν ξέρουμε εάν είναι κάτι που προβλέπεται από το νόμο ή πρόκειται για μία παράλειψη», ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων, τονίζοντας ότι η ανησυχία δεν αφορά μόνο στη μισθοδοσία των εργαζόμενων, αλλά πρόκειται για ένα πρόβλημα που αγγίζει τους προμηθευτές και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς δεν θα μπορούν να πληρωθούν ούτε αυτά.

Ακόμη… περιμένουν συνάντηση

Το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων, έχει ζητήσει εγγράφως συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, ώστε να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις και τα σχέδια που αυτή έχει για να διασφαλίσει το μέλλον της Επιχείρησης, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημά τους.
Στη διάρκεια της συνέλευσης έγινε γνωστό ότι η Eurobank κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΡΓΗΛ, καθώς η εταιρία την πιέζει με νομικά μέσα για να κατάσχει τους λογαριασμούς μισθοδοσίας. Η απόφαση των ασφαλιστικών της τράπεζας εκδόθηκε χθες, τα κέρδισε και προσωρινά πλέον η ΕΡΓΗΛ δεν μπορεί να κατασχέσει τα χρήματα από τους συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.