Φ. Κοκκινάκη: «Για γέλια τα θέματα της επιτροπής ονοματοθεσίας… »

Να παραμείνουν Ίωνος και Καραμπατζάκη και να μετονομαστούν άλλες οδοί

Για …γέλια χαρακτήρισε τη θεματολογία της επιτροπής ονοματοθεσίας που συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος και μέλος της επιτροπής Φωτεινή Κοκκινάκη, που πρότεινε να παραμείνουν τα ονόματα των οδών Ίωνος και Καραμπατζάκη, που έχουν συμβολισμό για τη Ν. Ιωνία και να μετονομαστούν άλλοι δρόμοι. Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5» η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, (που παραμένει μέλος της Επιτροπής, παρά την αλλαγή που έγινε μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις) τα θέματα της επιτροπής, που συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη είναι «για γέλια».
Για τη μετονομασία της οδού Ίωνος σε Άννα Αϊβαζόγλου, η κ. Κοκκινάκη είπε ότι όλοι γνωρίζουν την Άννα Αϊβαζόγλου που διετέλεσε για πάνω από 15 χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου «Ίωνες», είπε ότι ήταν μια εξαιρετική γυναίκα, με τεράστια προσφορά, όχι μόνο στην εκπαιδευτική της πορεία, αλλά και ως πρόεδρος του Συλλόγου. Η κα Κοκκινάκη, είπε ότι συμφωνεί να τιμηθεί και θα υπάρξει πρόταση.
Σύμφωνα με την Φωτεινή Κοκκινάκη η οδός Ίωνος (κάτω από την Ευαγγελίστρια), εκτός του ότι το κεφάλι του Ίωνα είναι το σύμβολο για τη Ν. Ιωνία, η ονοματοθεσία έγινε για να θυμάται ο κόσμος ότι προέρχεται από την Αρχαία Ιωνία και τις χαμένες πατρίδες, ήρθε στην περιοχή και έφτιαξε τη Ν. Ιωνία.
«Αυτό θέλουν με κάποιο τρόπο να το σβήσουν και να το μετονομάσουν και προφανώς για να υπάρξει μικρότερη αντίδραση να πούνε το δρόμο Άννα Αϊβαζόγλου», είπε η δημοτική σύμβουλος.
Η ίδια τόνισε, ότι υπάρχουν δρόμοι που δεν θυμίζουν κάτι στη Ν. Ιωνία, όπως η Γεωργίου Σίνα, κοντά στο Δημαρχείο, όπου βρίσκονται και τα γραφεία των «Ιώνων» και πρόσθεσε ότι «θα μπορούσαν αν ήθελαν πραγματικά να τιμήσουν την Άννα, διότι η εκτίμησή μου είναι ότι την προσβάλουν μ’ αυτό που κάνουν, να μετονομάσουν εκείνο το δρόμο».
Η δημοτική σύμβουλος τόνισε ότι μίλησε και με ανθρώπους που είχαν σχέση με την Άννα Αϊβαζόγλου, που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρόταση, ενώ ο Σύλλογος «Ίωνες» δεν είχε ενημέρωση.
Για το τρίτο θέμα μετονομασίας της οδού Άννας Αϊβαζόγλου, σε Τζορτζ Χόρτον, η κ. Κοκκινάκη είπε ότι δεν υπάρχει δρόμος «Άννα Αϊβαζόγλου» στη Ν. Ιωνία, ενώ υπάρχει οδός Τζορτζ Χόρτον, κάτω από τη Βαμβακουργία, η νυν οδός Αλωπίου. Η απόφαση μετονομασίας της ελήφθη επί δημαρχίας Μαβίδη το 2007, ενώ είχε προσκληθεί και τιμήθηκε η κόρη του Τζ. Χόρτον και ακόμη δεν έχουν αλλάξει οι ταμπέλες.
«Είμαστε θύματα δημοτικής τρομοκρατίας»
Αναφορικά με τη μετονομασία της οδού Καραμπατζάκη, που ήταν ο πρώτος δήμαρχος της Ν. Ιωνίας, η δημοτική σύμβουλος τόνισε ότι οι κάτοικοι της οδού, θεωρούν ότι δεν πρέπει να αλλάξει η ονομασία του δρόμου.
Η κ. Κοκκινάκη εκτίμησε ότι η πρόταση για αλλαγή της ονομασίας σε «Θυμάτων Τρομοκρατίας» έγινε από κατοίκους του Βόλου. Η ίδια δήλωσε ότι «εμείς είμαστε θύματα δημοτικής τρομοκρατίας και αν θέλουν να μας τιμήσουν, μπορούν να το κάνουν με άλλο τρόπο». Η δημοτική σύμβουλος πρότεινε το όνομα αυτό, να δοθεί σε άλλο δρόμο και η ίδια θα το ψηφίσει.

«Επειδή ένας δρόμος άλλαξε όνομα
δεν αλλάζουν χρήσεις και αποφάσεις»
Προχωρώντας ακόμη παραπέρα, είπε ότι θα προτείνει στην επιτροπή, τη μετονομασία μιας οδού σε «δημάρχου Αχιλλέα Μπέου», διότι ο συγκεκριμένος έχει προσφέρει στην πόλη και «μας έχει μείνει αξέχαστος».
Καταλήγοντας τόνισε ότι δεν μπορεί επειδή ένας δρόμος άλλαξε όνομα να αλλάξουν οι χρήσεις και οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί και οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να γίνουν διότι υπάρχουν κάποια δεδομένα όπως το πρόγραμμα LIFE, όπως επίσης, ότι δεν υπάρχουν μελέτες και όσα σχεδιάζονται είναι αποσπασματικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.