Φ. Τσιώμου: Το σχέδιο της ΝΔ για το Ταμείο Ανάκαμψης αφορά στους λίγους και όχι τους μικρούς και μεσαίους

Τόνισε στο Ράδιο ΕΝΑ η γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής

Σχέδιο που αφορά στους λίγους και όχι στους πολλούς, αφήνοντας εκτός τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες είναι σύμφωνα με την Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του Κινήματος Αλλαγής κ. Φούλη Τσιώμμου, αυτό που παρουσίασε η κυβέρνηση, για τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Η ίδια, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη αναφέρθηκε στην πρόσφατη ψηφιακή περιοδεία στελεχών του ΚΙΝ. ΑΛ και στη Μαγνησία, όπου συζητήθηκαν οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις και των τοπικών φορέων, μια διαβούλευση, που όπως τόνισε η κ. Τσιώμου, δεν έγινε ποτέ από την Κυβέρνηση.

Ψηφιακή περιοδεία πραγματοποίησε προ ημερών το ΚΙΝ. ΑΛ και στη Μαγνησία με θέμα τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Προσκλήθηκαν και συμμετείχαν άνθρωποι και από την αυτοδιοίκηση, αναπτυξιακοί, οικονομικοί και κοινωνικοί φορείς του νομού, κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους και τις προτάσεις των φορέων που εκπροσωπούν.

«Αυτό που έγινε από το Κίνημα Αλλαγής, όφειλε να το κάνει η κυβέρνηση, γιατί χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση, καμία συνεργασία ούτε καν με τους ανθρώπους της εργασίας, της επιχειρηματικότητας,  έχει προχωρήσει η κυβέρνηση στον σχεδιασμό του Ταμείου Ανάκαμψης . Όπως το έχει καταθέσει δεν αφορά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις , οι οποίες θα εξαφανιστούν . Το συνδέει με μεταρρυθμίσεις και προαπαιτούμενα,  που απορρυθμίζουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις εργασίας και επιταχύνουν το κλείσιμο των επιχειρήσεων, αυξάνοντας την ανεργία», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Τσιώμου.

Όπως σημείωσε το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί ότι οι  πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης αποτελούν ίσως την τελευταία ευκαιρία για την οικονομική ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ωστόσο το σχέδιο της κυβέρνηση δεν αφορά στους πολλούς, αλλά αφορά στους λίγους .

Στην τηλεδιάσκεψη μίλησαν  εισηγητές από το ΚΙΝ. ΑΛ, οι κ.κ. Σαχινίδης και Μπατζελή , παρουσίασαν τις θέσεις του Κινήματος για το Ταμείο Ανάκαμψης, τις προτεραιότητες που απαιτούνται για  την επανεκκίνηση της οικονομίας , την αντιμετώπιση των ανισοτήτων που έχε προκαλέσει και η υγειονομική αλλά και η οικονομική κρίση .

Επισημάνθηκε πως είναι ουσιαστική η ανάγκη για στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα και στη Μαγνησία, προκειμένου να υπάρξουν δυνατότητες ανάπτυξης. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας και τονίστηκε η  λήψη άμεσων μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων , των εργαζόμενων, των παραγωγών και γενικά των αδυνάμων.

«Όλοι όσοι συμμετείχαν στην τηλεπεριοδεία συμφώνησαν ότι γενικά η Μαγνησία αξιοποιώντας τη γεωγραφική της θέση και με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει μπορεί μέσα από κατάλληλες και απαραίτητες παρεμβάσεις να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής ειδικότερα στον τομέα του τουρισμού , που μπορούμε να επενδύσουμε, της παροχής υπηρεσιών, τον πρωτογενή τομέα, την τεχνολογία», είπε η κ. Τσιώμου και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση παρέκαμψε την γνώμη των παραγωγικών φορέων.

«Δεν μπορείς από ένα γραφείο μόνος σου να βγάζεις σχέδια για το που θα πάνε αυτά τα λεφτά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και επεσήμανε πως μόνο εάν έρθει στη Βουλή σε διαβούλευση το εν λόγω Σχέδιο, θα μπορέσει να προκύψει κάτι καλό και για τη Μαγνησία και για όλη τη χώρα, με το Κίνημα Αλλαγής να θέτει όλα τα ζητήματα που συζητά στις τηλε-περιοδείες του ανά τη χώρα.

Τον Ιούνιο οι εσωκομματικές διεργασίες -1500 τα εγγεγραμμένα μέλη στη Μαγνησία

Στο μεταξύ σε ότι αφορά τις εσωτερικές διεργασίες του Κινήματος, η κ. Τσιώμου σημείωσε πως αυτές ήταν να πραγματοποιηθούν πριν από έναν χρόνο, ωστόσο λόγω κορωνοϊού πήγαν πίσω. Τώρα, δρομολογούνται για τον Ιούνιο, κοιτώντας παράλληλα όμως και την πορεία της πανδημίας.

Αναφορικά με εγγραφές νέων μελών, η κ. Τσιώμου σημείωσε πως συνολικά, όσοι εγγραφεί κι έχουν λάβει την κάρτα του, αλλά κι όσοι έχουν εγγραφεί και η κάρτα τους εκκρεμεί είναι περί τα 1500 άτομα στη Μαγνησία, μιας και λόγω πανδημίας η εγγραφές νέων μελών ατόνησαν. «Είναι πάρα πολλοί ακόμη που θα κινητοποιηθούν την τελευταία στιγμή με τις εσωκομματικές διαδικασίες και θα έχουμε έναν πολύ ικανοποιητικό αριθμό», σχολίασε η κ. Τσιώμου επισημαίνοντας πως γίνονται τηλεδιασκέψεις του κόμματος και με την νέα γενιά, αλλά και με παλιά στελέχη. Τέλος, σημείωσε πως μέλη του κόμματος που προαλείφονται για τη θέση του προέδρου δεν την έχουν προσεγγίσει ως γραμματέα της Νομαρχιακής για να έρθουν σε επικοινωνία με τον κόσμο της Μαγνησίας, όμως η ίδια θεωρεί πως ξεκινά να στήνεται ένα δίκτυο και όσοι ενδιαφέρονται για τη θέση αυτή  προσπαθούν να γνωρίσουν τους ανθρώπους σε όλη τη χώρα.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.