Φυλάκιση για θανατηφόρα παράσυρση 50χρονου απ΄τον Αλμυρό

Το θύμα είχε καταδικαστεί ισόβια για τη δολοφονία του Αχ. Τέντα

Με τη δίκη του νεαρού οδηγού, ο οποίος στις 20 Οκτωβρίου 2020 παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 50χρονο Ν.Κ., έξω από την Χαλυβουργία Βελεστίνου, έπεσε έμμεσα παράλληλα η αυλαία της δολοφονίας του εμπόρου Αχιλλέα Τέντα 58 χρόνων, μέσα στο ίδιο του το σπίτι στον Αλμυρό, το 2001.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε σε φυλάκιση 12 μηνών, με αναστολή τον 24χρονο σήμερα οδηγό αυτοκινήτου που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια, καθώς δεν είδε, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 50χρονο τότε, που διέσχιζε τον δρόμο πεζός για να πάει στην νταλίκα του, με την οποία μετέφερε σκραπ στη Χαλυβουργία.
Το δυστύχημα έγινε στο 6ο χλμ. του δρόμου ΒΙ.ΠΕ Βόλου – Βελεστίνου, (στον παράδρομο της εθνικής οδού) μπροστά από τη Χαλυβουργία στις 20 Οκτωβρίου 2020, ώρα 06.55 το πρωί. Ο κατηγορούμενος οδηγούσε Ι.Χ. αυτοκίνητο και κατευθυνόταν στην Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου και ενώ ήταν σκοτάδι και δεν είχε ορατότητα, δεν αντιλήφθηκε τον πεζό Ν.Κ., κάτοικο – εν ζωή – Ευξεινούπολης, ο οποίος διέσχιζε κάθετα το οδόστρωμα, με σκοπό να μεταβεί σε σταθμευμένο φορτηγό, του οποίου ήταν οδηγός.
Ο νεαρός αφού παρέσυρε στον 50χρονο, έπεσε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε, στο φορτηγό με την μπροστινή δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να αποκολληθεί το δεξί φτερό, να σπάσει το παρμπρίζ και να προκληθεί βαθούλωμα στην οροφή του αυτοκινήτου.
Ο κατηγορούμενος κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι είδε μπροστά του σε απόσταση 2-3 μέτρων, τον 50χρονο, έκανε ελιγμό για να τον αποφύγει, αλλά τελικά τον χτύπησε.
Στο πλαίσιο της δίκης, εξετάστηκαν τέσσερις μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του θύματος, ένας εργαζόμενος που πήγαινε να πιάσει δουλειά και άλλοι δύο οδηγοί φορτηγών. Ο αδελφός του θύματος είπε ότι τον ειδοποίησαν για το δυστύχημα πήγε στο σημείο αλλά δεν υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες και οι άλλοι μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν το θόρυβο, πήγαν εκεί, αλλά δεν είδαν πως έγινε.
Σημειώνεται ότι ο Ν.Κ. είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εξέτισε την ποινή του, αποφυλακίστηκε, διέμενε στην Ευξεινούπολη και λίγο καιρό πριν το δυστύχημα εργαζόταν ως οδηγός νταλίκας, που μετέφερε σκραπ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.