Γ. Καλτσογιάννης: Εφαρμόσιμα και χωρίς υποσχέσεις τα μέτρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

«Δεν μπήκε στον πειρασμό να τάξει πράγματα που δεν μπορεί να εφαρμόσει», είπε ο αντιπεριφερειάρχης…

Απολογισμό της εμφάνισης και των εξαγγελιών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ έκανε ο Γιώργος Καλτσογιάννης αντιπεριφερειάρχης και στέλεχος της ΝΔ, που τόνισε ότι για πρώτη φορά ακούσαμε στη ΔΕΘ της αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μη λαϊκίζει και να έχει έναν ξεκάθαρο, κρυστάλλινο και ρεαλιστικό λόγο με θέσεις που υπηρετούν κατά κύριο λόγο την αλήθεια.
Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο αντιπεριφερειάρχης, «αυτό είναι και το στοίχημα της σημερινής υπεύθυνης αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μην μπει στον πειρασμό να τάξει πράγματα που δεν μπορεί να εφαρμόσει, αλλά να παρουσιάσει απολύτως εφαρμόσιμα μέτρα».
Σύμφωνα με τον κ. Καλτσογιάννη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξειδίκευσε τις περυσινές δεσμεύσεις για μείωση του φόρου εισοδήματος από 29 σε 20%, την πρώτη διετία, ενώ μίλησε για δύο συντελεστές ΦΠΑ 11 και 22%. Ίδιος είπε ότι η ΝΔ έδειξε δείγματα γραφής προς την κατεύθυνση της μείωσης των φόρων και των εισφορών, καθώς το 2014 είχαν μειωθεί οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές και ο ΦΠΑ στην εστίαση ήταν 13%, για να αυξηθεί στο 24% από την παρούσα κυβέρνηση.

Επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις
«Είναι στο DNA της μεγάλης κεντροδεξιάς φιλελεύθερης παράταξης, που είναι η ΝΔ, να μειώσει τους φόρους και τις εισφορές και να δημιουργήσει ένα τέτοιο περιβάλλον που να προσελκύει τις επενδύσεις», δήλωσε ο κ. Καλτσογιάννης.
Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός που πρεσβεύει η ΝΔ, υπηρετεί το επενδυτικό περιβάλλον, δημιουργεί της προϋποθέσεις για να έρθουν και ελληνικά, που πιθανόν βρίσκονται στο εξωτερικό και ξένα κεφάλαια, διότι εξασφαλίζει μικρότερο ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος.
Σύνδεση των πανεπιστημίων με την παραγωγή
Ο ίδιος είπε ότι δεν αρκούν τα παραπάνω και πρέπει να υπάρξουν τομές, όπως για παράδειγμα η σύνδεση των πανεπιστημίων με την παραγωγή, να δώσει κίνητρα παραμονής των νέων στην Ελλάδα και θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, με προστιθέμενη αξία, ενώ η ΝΔ έχει ταχθεί κατά της επιδοματικής πολιτικής.
Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις τόνισε ότι είναι δεδομένες και άρρηκτα συνδεδεμένες με την ανάπτυξη και συνοδεύονται με τις απαιτούμενες αλλαγές στο κράτος για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ώστε να έρθουν όλο και λιγότερα μέτρα.

Στη χώρα θα δημιουργούνται δουλειές…
Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι αυτός που θα είναι ωφελημένος απ’ αυτή την πολική είναι ο άνεργος, που θα βρει θέση εργασίας, σε μια χώρα που θ’ αρχίσει να δημιουργεί δουλειές, όλους τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, που σήμερα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο μεγάλο ασφαλιστικό και φορολογικό βάρος. Ακόμη τόνισε ότι η πολιτική αυτή εξυπηρετεί και τον δημόσιο υπάλληλο, διότι θα εξασφαλιστεί το επίπεδο του μισθού του.
Ο κ. Καλτσογιάννης δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας, ως μη όφειλε, δέσμευσε τη χώρα με πλεονάσματα 3,5% ως το 2022 και αποκτήσαμε μια εξάρτηση, πέραν του προγράμματος και του λεγόμενου μνημονίου, που υποτίθεται ότι λήγει το 2018. «Δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα μπορούσαμε να μιλάμε για καθαρή έξοδο, όταν η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα με νέα μέτρα που εξαρτώνται από τα υψηλά πλεονάσματα», ανέφερε.

Μόνο με μείωση φόρων και εισφορών
Η ΝΔ, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, λέει ότι όπως έκανε το 2014 και έλαβε μέτρα κόντρα στη βούληση των Ευρωπαίων, έτσι θα πράξει εκ νέου και θα πείσει με τη σοβαρότητα, την αλήθεια που υπηρετεί και τον καθαρό πολιτικό λόγο, τους Ευρωπαίους, ότι ο δρόμος είναι ένας και μοναδικός: Μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και όχι επιδοματική πολιτική, που δεν οδηγεί απολύτως πουθενά.
Ο Γ. Κατσογιάννης είπε ότι άκουσε από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν θετικό λόγο, χωρίς αρνητισμό και προσπάθεια να ξεφύγουμε από τις δαιμονοποιήσεις του παρελθόντος και διαβεβαίωσε ότι «κοιτάμε μπροστά, θέλουμε να δημιουργήσουμε ελπίδα στον κόσμο, χωρίς να τάξουμε λαγούς με πετραχείλια, θέλουμε να πείσουμε τον κόσμο και να καταλάβει το εκλογικό σώμα, ότι δεν υπάρχουν στεγανά και διαχωριστικές γραμμές, αλλά υπάρχει αυτός, ο οποίος υπηρετεί την αλήθεια και την πατρίδα, θέλει να προχωρήσει προς τα μπρος, με ρηξικέλευθες ιδέες και διορατικότητα, σε σχέση μ’ αυτούς που λαϊκίζουν συστηματικά και επαναλαμβάνουν το ένα ψέμα πίσω από το άλλο».

«Ευέλικτο και λειτουργικό κράτος»
Όπως ανέφερε, η ΝΔ πιστεύει στο ευέλικτο και λειτουργικό κράτος και θα πασχίσει προς αυτή την κατεύθυνση, διότι οι μειώσεις φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και οι ιδιωτικές επενδύσεις, οι θέσεις εργασίας δεν μπορούν να δημιουργηθούν διαφορετικά, με ταυτόχρονη εξασφάλιση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα.
Το στέλεχος της ΝΔ, παρέπεμψε στις δηλώσεις Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη ότι δεν κινδυνεύει κανένας δημόσιος υπάλληλος σήμερα σε καμία των περιπτώσεων. Όπως είπε η μείωση των δαπανών με τον προϋπολογισμό που κατατίθεται κάθε χρόνο στη Βουλή, εξασφαλίζεται από τη μείωση των προσλήψεων που δημιουργούνται κάθε χρόνο.

Εκλογές το ταχύτερο
Η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα εξαντλήσει την θητεία της μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 και η ΝΔ ζητά άμεσα εκλογές, για να φύγει, διότι υποθηκεύει με την παραμονή της το μέλλον της χώρας.
Ο Γιώργος Καλτσογιάννης είπε ότι έκαναν λάθος και οι Ευρωπαίοι που επέτρεψαν στην σημερινή κυβέρνηση να αυξήσει τους φόρους και πρόσθεσε ότι αυτοί που πρεσβεύει η αξιωματική αντιπολίτευση και θα κάνει πράξη όταν έρθει στην εξουσία, όλοι αντιλαμβάνονται ότι Πανευρωπαϊκά έτσι λειτουργεί το σύστημα και δεν είναι δυνατόν να περάσουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης, αν μειώνεται κάθε χρόνο το ΑΕΠ.
Αναφορικά με τις επιχειρησιακές συμβάσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης εκτίμησε ότι ο εργαζόμενος ενισχύεται με την επιχειρησιακή σύμβαση, διότι διαπραγματεύεται συλλογικά, ενώ τόνισε ότι σήμερα είμαστε σε δυσμενέστερη θέση απ’ αυτή, καθώς οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν υπάρχουν εδώ και 10 χρόνια. Ο ίδιος τόνισε ότι με την κατάργηση των ΣΣΕ φτάσαμε στη γενιά των 300 Ευρώ, στη μαύρη εργασία, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, κάτι που είναι αποτέλεσμα της σημερινής κυβέρνησης.
Όπως είπε πρόθεση της ΝΔ είναι να κάνει τομή στις εργασιακές σχέσεις, να είναι ξεκάθαρη η σχέση εργοδότη – εργαζομένου και να μην εξαπατούνται, τόσο το Δημόσιο που χάνει ασφαλιστικές εισφορές, όσο και οι εργαζόμενοι που είναι σε δεινή θέση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.