Γ. Ζαφείρης: Η Θεσσαλία πρέπει να γίνει ενιαίο τουριστικό προϊόν

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων εξελέγη στο νέο Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Το γεγονός ότι η Θεσσαλία θα πρέπει να γίνει ένα ενιαίο τουριστικό προϊόν και τα πιο γνωστά μέρη, όπως τα Μετέωρα, η Σκιάθος, το Πήλιο και ο Όλυμπος να αρχίσουν να μπαίνουν στο κάδρο, τόνισε ο Γιώργος Ζαφείρης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.
Ο κ. Ζαφείρης μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη και είπε ότι η προσπάθεια ξεκίνησε ήδη σε συνεργασία με την ΠΕΔ Θεσσαλίας, αναμένεται να γίνει μια καλή συνεργασία με την Περιφέρεια, υπάρχει συνεργασία και μέσω της ΠΕΔ καλούν τους Δήμους της Θεσσαλίας, για να μπουν σ΄αυτή τη διαδικασία. Όπως είπε αν δουλέψουμε καλά και συλλογικά, στα επόμενα δύο χρόνια θ΄αρχίσει να αλλάζει πολύ το τοπίο.
Στο μεταξύ, ο Γιώργος Ζαφείρης εξελέγη στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τα ξενοδοχεία τριών έως πέντε αστέρων στη Θεσσαλία και τόνισε ότι τα ξενοδοχεία της περιοχής θα έχουν εκπροσώπηση στην κεντρική διοίκηση.
Όπως είπε, τα προβλήματα στον τομέα του τουρισμού είναι τεράστια, καθώς υπάρχει αβεβαιότητα αν θα υπάρξει νέο lockdown ή όχι και αν η κατάσταση διαμορφωθεί όπως είναι σήμερα, εκτίμησε ότι θα υπάρξει μία κινητικότητα για τον Οκτώβριο και για την περίοδο των εορτών.

«Αναμένεται ΚΥΑ που θα διευκρινίζει
τι θα γίνει με τις εκδηλώσεις»

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων, ανέφερε ότι όπως δείχνουν διεθνείς και τοπικές μελέτες, ο κόσμος θέλει να φύγει και να πάει μερικές μέρες διακοπές, διαλέγει περιοχές όπως η Μαγνησία, που μπορεί να φτάσει οδικώς χωρίς πλοία και αεροπλάνα, αλλά μένει να λυθούν τα προβλήματα με τα ξενοδοχεία πόλης, για εκδηλώσεις και συνέδρια.
Ο κ. Ζαφείρης, είπε ότι αναμένεται ΚΥΑ μέχρι την Παρασκευή που θα διευκρινίζει τι θα γίνει με τις εκδηλώσεις και τη λειτουργία των εστιατορίων και των καφέ των ξενοδοχείων.
Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο υπουργείο Τουρισμού, ο πρόεδρος των ξενοδόχων είπε ότι δεν θα είναι ποτέ επιτυχημένο, αν δεν γίνει ένα υπερυπουργείο ή τουλάχιστον ένα υπουργείο με όλες τις αρμοδιότητες, που θα είναι το 3ο-4ο πιο σημαντικό υπουργείο της χώρας. Όπως είπε ο απερχόμενος υπουργός κ. Θεοχάρης, συνομιλούσε με τους ξενοδόχους, άκουσε πολλά πράγματα, αλλά οι διαδικασίες και η γραφειοκρατία “κολλούσαν” στα συναρμόδια υπουργεία.
“Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πετύχαμε, ίσως να βοήθησε και ο Covid, μέσω τηλεδιάσκεψης που έγιναν πιο εύκολα συναντήσεις, πώς θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία των ορεινών όγκων, μετά την κρίση και πώς θα διαφημιστεί η Ελλάδα για τα άλλα πράγματα που διαθέτει και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού”, τόνισε.
Ο ίδιος είπε, ότι και στην περιοχή μας πρέπει να αναδείξουμε και να έχουμε σε καλή κατάσταση τα μονοπάτια, να τα ενώσουμε και να φτιάξουμε διαδρομές, ώστε να κερδίσουμε τουρισμό και φυσικά να αναδείξουμε τα μικρά ξενοδοχεία, που προτιμούν πολλοί επισκέπτες και μπορούν να είναι ένα μεγάλο κομμάτι του τουρισμού που τον χειμώνα χάνεται.

Ο κ. Ζαφείρης είπε ότι οι υποσχέσεις από τον ΕΟΤ είναι να παρουσιαστούν αυτά τα είδη σε εκθέσεις, ώστε να ασχοληθούμε και με άλλες μορφές τουρισμού, εκτός από ήλιο και θάλασσα που πουλάμε και στην περιοχή μας το καλοκαίρι.
Ο ξενοδόχος που είναι αναπληρωματικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων τόνισε ότι μέσω της ΠΟΞ, υπάρχει άμεση επαφή με τον γραμματέα του ΕΟΤ και την υφυπουργό κα Ζαχαράκη, ενώ εκτίμησε ότι και ο κ. Κικίλιας, θα μπει σε αυτή τη διαδικασία, για να λύσει τα προβλήματα του τουρισμού.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νέος υπουργός είπε στην πρώτη συνάντηση που έγινε, ότι πριν βγει κάθε ΦΕΚ τα συζητάει πρώτα με τους επαγγελματίες του τουρισμού, κάτι που είναι θετικό για να αποφεύγονται οι αστοχίες.

Σχολιάζοντας την Ανάβαση Πορταριάς που έγινε το Σαββατοκύριακο, ο κ. Ζαφείρης είπε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό κομμάτι, όπως και οι άλλες εκδηλώσεις που γίνονται στην περιοχή, τα τελευταία χρόνια έχουν ενισχύσει πολύ τουλάχιστον τα ξενοδοχεία της πόλης και τόνισε ότι εάν επανέλθουμε στην κανονικότητα θα πάει καλά, ενώ ζήτησε από επαγγελματίες του τουρισμού (εστιατόρια, καφέ, μπαρ) να προσπαθήσουν να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά αυτή την περίοδο, ώστε να μπορέσει να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, που ακόμη κάνει διακοπές στο Πήλιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.