Γιάννης Φόβος: Η ΟΕΒΕΜ έφτασε σε μια πολύ άσχημη κατάσταση…

Δέσμευση για ενασχόληση με τα προβλήματα των επαγγελματιών της Μαγνησίας

Δέσμευση ότι αν ο συνδυασμός του εκλεγεί στη Διοίκηση της ΟΕΒΕΜ θα ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με τα συνδικαλιστικά προβλήματα των Σωματείων και των επαγγελματιών, έδωσε μέσω του Ράδιο ΕΝΑ ο Γιάννης Φόβος πρώην ταμίας της ΟΕΒΕΜ και υποψήφιος για το νέο Δ.Σ. στις εκλογές της Δευτέρας.
Ενημερώνοντας για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Ομοσπονδία, ο κ. Φόβος είπε ότι μετά τη δική του παραίτηση τον Μάρτιο του 2020, από τη θέση του ταμία και από το Διοικητικό Συμβούλιο, ακολούθησε μια μέρα μετά το lock down, ο πρόεδρος κ. Πλαστάρας του ζήτησε, λόγω των συνθηκών να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, ώστε η ΟΕΒΕΜ να είναι και τυπικά εντάξει στις υποχρεώσεις της, απέναντι στον ΟΑΕΔ, στο ΙΚΑ κλπ., με αποφάσεις του Δ.Σ. «Έτσι και έγινε, για 2,5 μήνες γινόταν οι πληρωμές, με αποφάσεις του Δ.Σ. και με εξουσιοδότηση από τη Διοίκηση», τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν είχε ανακαλέσει την παραίτησή του, αλλά για να λειτουργήσει η Ομοσπονδία.

Παραιτήσεις λόγω ενός συνταξιούχου

Μετά την επιστροφή στην κανονικότητα, έγιναν οι εκλογές για να καλυφθεί η θέση του ταμία και, σύμφωνα με τον κ. Φόβο, έγιναν πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν. Όπως είπε, ενώ αναπληρωτής του ήταν ο κ. Σπύρου, τον οποίο ο κ. Πλαστάρας φώναξε να τον αντικαταστήσει στο Δ.Σ., αλλά αρνήθηκε διότι είναι συνταξιούχος, αν και με δύο γνωματεύσεις δικηγόρων του Βόλου, νομίμως βρισκόταν στη θέση αυτή.
«Ενώ ο κ. Σπύρου ήταν συνταξιούχος από το 2012, ο κ. Πλαστάρας τον δέχτηκε ως υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο της ΟΕΒΕΜ, αλλά και στις εκλογές του Επιμελητηρίου με την παράταξή του», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Φόβος είπε ότι η ΟΕΒΕΜ έφτασε σε μια πολύ άσχημη κατάσταση, με την παραίτηση οκτώ πρωτοεκλεγμένων συμβούλων της Ομοσπονδίας, που οδήγησε και στην πτώση της Διοίκησης. Ήταν μια απόφαση του κ. Πλαστάρα, που δεν δεχόταν καμία άλλη λύση και εξώθησε τους συμβούλους σε παραίτηση και βρισκόμαστε προ των εκλογών τη Δευτέρα, ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος.
Ο κ. Φόβος είπε ότι ο συνδυασμός του αποτελείται από συνδικαλιστικά στελέχη, δεν έχει και δεν θα έχει καμία σχέση με την πολιτική και διαβεβαίωσε ότι θα ασχοληθεί μόνο με τα συνδικαλιστικά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Σωματεία, κατά πρώτο λόγο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που έχουν παραμεληθεί τελευταία από την ΟΕΒΕΜ.

Εγκατέλειψαν την ΟΕΒΕΜ Σωματεία

Ο υποψήφιος κατηγόρησε τον κ. Πλαστάρα ότι η ενασχόλησή του με το Επιμελητήριο, το περιφερειακό Επιμελητήριο, την πολιτική, τη ΓΣΒΕΕ και το ΚΕΚ της ΓΣΒΕΕ, δεν μπορούσε να δώσει τον χρόνο και την προσοχή του σε συνδικαλιστικού περιεχομένου προβλήματα. Ο ίδιος είπε ότι το τελευταίο διάστημα η ΟΕΒΕΜ δεν έχει επιλύσει κανένα πρόβλημα, δεν συμπαραστάθηκε σε κανένα σωματείο και η Ομοσπονδία ήταν μακριά από τα Σωματεία, κάτι που προκάλεσε και την παραίτησή του. «Εφόσον δεν υπάρχει χρόνος να ασχοληθείς με τα Σωματεία, θα σε εγκαταλείψουν. Δεν είναι τυχαίο που δύο Σωματεία έχουν αποχωρήσει από την ΟΕΒΕΜ και αρκετά σωματεία είναι υπό σκέψη αποχώρησής τους», δήλωσε.

Εμπιστοσύνη των Συλλόγων

Ο κ. Φόβος είπε ότι η απόφαση αν θα παραμείνει στην ΟΕΒΕΜ ή όχι, δεν αφορά τον ίδιο προσωπικά, αλλά του Σωματείου που ανήκει και στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν, θα αποφασίσει τι θα πράξει.
«Εμάς δεν μας ενδιαφέρει και δεν θέλουμε να φύγουμε από την ΟΕΒΕΜ, αλλά να δημιουργήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των Συλλόγων προς την Ομοσπονδία», είπε και συμπλήρωσε ότι για το καλό των Σωματείων και των επαγγελματιών, πρέπει να γίνει αποδεκτό το αποτέλεσμα των εκλογών.
Στόχος του συνδυασμού του κ. Φόβου είναι η καταγραφή των προβλημάτων, ενώ στη συνέχεια θα κινηθεί σε τρεις πυλώνες δράσης: Η επανοργάνωση της Ομοσπονδίας, η καταγραφή των προβλημάτων ανά κλάδο και η δρομολόγηση λύσεων. σε συνεργασία με φορείς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.