Γρηγόρης Ιγγλέσης: «Το Χιονοδρομικό Κέντρο θα ανοίξει με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα»

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Πήλιο και οι Αγριόλευκες είναι έτοιμες να υποδεχτούν σύντομα κόσμο

Εμφανίστηκαν τα πρώτα χιόνια στην κορυφή του βουνού των Κενταύρων, δημιουργώντας τους καλύτερους οιωνούς για έναν χιονισμένο χειμώνα και για ένα γεμάτο Χιονοδρομικό Κέντρο. Μπορεί να μην έπεσε τόσο χιόνι όσο θα ήθελε ένας δεινός σκιέρ, οι Αγριόλευκες Πηλίου όμως είναι έτοιμες να ανοίξουν τις πόρτες και να υποδεχτούν τον κόσμο. «Το χιονοδρομικό κέντρο θα ανοίξει με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα», δηλώνει επακριβώς ο κ. Γρηγόρης Ιγγλέσης, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Πολιτικής Προστασίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών και πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος», στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη.
Όπως εξήγησε ο κ. Ιγγλέσης ναι μεν εμφανίστηκαν τα πρώτα χιόνια, ειδικά στην κορυφή του Πηλίου, η ποσότητα, όμως, δεν είναι επαρκής για χιονοδρομίες και περιμένουν να πέσει πολύ περισσότερο χιόνι. Σημείωσε σχετικά ότι το Σαββατοκύριακο αναμένουν εντονότερες χιονοπτώσεις, σύμφωνα πάντα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.
«Εμείς, ως χιονοδρομικό, είμαστε έτοιμοι, πράττοντας όλα τα προβλεπόμενα για το επικείμενο άνοιγμα και μακάρι το Σαββατοκύριακο να έχουμε κόσμο. Έχει πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η πρέπουσα συντήρηση των λιφτ με τον καλύτερο τρόπο, ενώ έχει προσληφθεί και το προσωπικό, το οποίο είναι εμβολιασμένο», τονίζει ο κ. Ιγγλέσης για να συμπληρώσει ότι έχουν γίνει και δοκιμαστικά παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη, Δωροθέας Κολυνδρίνη. Μάλιστα, ανέφερε ότι και την Παρασκευή είναι σχεδιασμένο να γίνει δοκιμαστικό ασφαλείας για όλο το χιονοδρομικό και όλο το προσωπικό. Ο ίδιος δε, ευελπιστεί να χιονίσει τα Χριστούγεννα στο Πήλιο, καθώς πιστεύει ότι τα χιονισμένα Χριστούγεννα αποτελούν τη μισή και παραπάνω χρονιά για ένα χιονοδρομικό κέντρο.
Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι κι άλλα χιονοδρομικά κέντρα ανά την Ελλάδα δεν έχουν ανοίξει, καθώς περιμένουν και εκεί περισσότερο χιόνι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.