«Η κυβέρνηση άνοιξε πάλι τα σχολεία πετώντας το …μπαλάκι στους γονείς»

Ανέφερε στο Ράδιο Ένα, η Στέλλα Βαλαβάνη εκπρόσωπος Τύπου της ΑΣΓΜΕ

Ανησυχούν οι γονείς των παιδιών στα σχολεία, που άνοιξαν χθες, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση όλων των Νοσοκομείων συνολικά στη χώρα, με αναμονές μεγάλης διάρκειας στις Παιδιατρικές κλινικές.
Οι γονείς ζητούν, οι μαθητές ανά τμήμα να είναι 15, να μην μετρούν οι απουσίες για μαθητές ασθενείς με Covid, γρίπη ή άλλες ιώσεις και να μην μετρούν στις κανονικές τους άδειες οι μέρες που πρέπει να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι λόγω ασθένειας.
Στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή μίλησε η Στέλλα Βαλαβάνη εκπρόσωπος Τύπου της ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος), η οποία τόνισε ότι «η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αναλώθηκε στις πιο ανέξοδες λύσεις για να ανοίξουν τα σχολεία πετώντας το μπαλάκι στους γονείς, με μοναδικό κύριο μέτρο και γνώμονα, την «ατομική ευθύνη» και συστάσεις ανοιχτών παραθύρων στα σχολεία και αποφυγή συνωστισμού , όταν ξέρουμε ότι θα υπάρχει και νέο κύμα κακοκαιρίας και συνολικότερα όταν δεν έχουν παρθεί τα ουσιαστικά μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας».

«Όχι 27 μαθητές στην τάξη, αλλά 15»

Η κ. Βαλαβάνη ανέφερε ότι το πιο κύριο είναι η στελέχωση όλων των ιατρικών μονάδων με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό για να καλύψει τις ανάγκες που είναι πάρα πολλές, όχι μόνο από όσα δημιουργεί ο Covid, αλλά και η γρίπη, οι γαστρεντερίτιδες και σειρά ιώσεων, συν το μέτρο των 15 μαθητών ανά τάξη στα σχολεία, θέμα που έχουν θέσει οι γονείς.
«Αυτό είναι πολύ βασικό, έχει να κάνει με την εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών μας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και όχι με 27 μαθητές ανά αίθουσα που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν θεσμοθετήσει», επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΣΓΜΕ.
Ακόμη είπε, ότι η αγωνία των γονέων έχει να κάνει και με τις απουσίες και ζητούν να μην προσμετράει καμία απουσία για μαθητές με Covid ή κάποια άλλη ασθένεια και πολύ περισσότερο με τις άδειες (να μην μετρούν στην κανονική άδεια), ώστε οι γονείς να μπορούν να κρατούν στο σπίτι μαθητές νηπιαγωγείου ή των πρώτων τάξεων του Δημοτικού.

Παραμένουν τα προβλήματα

Αναφερόμενη σε άλλα προβλήματα, η εκπρόσωπος Τύπου της Συνομοσπονδίας Γονέων είπε ότι τα ζητήματα της σχολικής στέγης και της ασφάλειας των μαθητών, είναι σημαντικά και η ΑΣΓΜΕ τα προτάσσει, καθώς το σχολείο είναι δεύτερο σπίτι για τα παιδιά, ενώ η αντισεισμική θωράκιση κάθε μήνα είναι επίκαιρο θέμα.
Επίσης τόνισε ότι υπάρχουν ακόμη εκπαιδευτικά κενά, προβλήματα με το βοηθητικό προσωπικό, που συνδυάζεται με το θέμα των ιώσεων, το θέμα της θεσμοθέτησης τραπεζοκόμου τα σχολεία δεν θα έχει αγγίξει καμία κυβέρνηση, ειδικά στα Νηπιαγωγεία και στα ολοήμερα σχολεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.