Ιάσονας Αποστολάκης: Εάν φύγει η Ταξιαρχία ΠΖΝ να το εκμεταλλευτούμε για πολλαπλάσια οφέλη

Με τη συνεργασία Δήμου Βόλου και Πανεπιστημίου

Το γεγονός ότι αν συντρέχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας και οι Πεζοναύτες πρέπει να φύγουν από το Βόλο, η πόλη πρέπει να το εκμεταλλευτεί για να έχει πολλαπλάσια οφέλη, τόνισε στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, Ιάσων Αποστολάκης.
Όπως είπε, πρέπει να δούμε αν το μοντέλο ανάπτυξης που υπήρχε στην πόλη ήταν βιώσιμο ή όχι και σε ζητήματα εθνικής άμυνας δεν μπορούμε να είμαστε κατά το δοκούν και αλά καρτ, όπως εμείς θέλουμε. Εφόσον υπάρχει πάγιο αίτημα των στρατιωτικών αρχών, ότι για λόγους εθνικής ασφάλειας κάποια στιγμή οι Πεζοναύτες πρέπει να είναι όλοι μαζί για να αντιδράσουν σε περίπτωση που κινδυνεύει η εθνική ακεραιότητα της χώρας, δεν μπορούμε να λέμε να μη φύγουν, μόνο και μόνο για μια πόλη, ανέφερε.
Ο Ι. Αποστολάκης είπε ότι σχετικά με την απομάκρυνση της ταξιαρχίας Πεζοναυτών, που φαίνεται ότι θα υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη, δεν είναι κάτι νέο και το μεγάλο ερώτημα είναι τι έκανε η πόλη και οι Δημοτικές Αρχές τα τελευταία χρόνια, ώστε σε περίπτωση απομάκρυνσης, συντεταγμένα οι φορείς της πόλης να διεκδικήσουν το χώρο, για να υπάρχει κάτι πολλαπλάσια αναπτυξιακό.

«Να έχουμε αναπτυξιακά οφέλη»

Όπως είπε θα έπρεπε σε μεγάλο βαθμό να έχουμε προχωρήσει και δεν το κάναμε μαζί με το Πανεπιστήμιο, για να δούμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε στο χώρο, για να έχουμε αναπτυξιακά οφέλη. «Στη γύρω περιοχή, έχουμε εξελίξεις με τη Βαμβακουργία, που είναι τεράστιο έργο διάσωσης του κτιρίου και του χώρου πάνω από 90 στρ., που θα γίνουν φοιτητικές εστίες και εκεί θα μπορούσε να κουμπώσει είτε ένα πλάνο με νέες εστίες, είτε κάποιες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, αρκεί Π.Θ., Δήμος Βόλου και κοιτίδες επιχειρηματικότητας να δούμε τι θα γίνει ο χώρος, εάν και εφόσον φύγει η ταξιαρχία», τόνισε.
Ο Ι. Αποστολάκης είπε ότι η απομάκρυνση των Πεζοναυτών συζητείται εδώ και ένα χρόνο, από το υπουργείο Άμυνας δεν υπήρξε αιφνιδιασμός και, εφόσον υπάρχουν λόγοι εθνικής άμυνας, πρέπει να δούμε, εάν προκύψει αυτή η εξέλιξη, τι θα κάνουμε.
«Εγώ δε λέω ότι πρέπει να φύγει η Ταξιαρχία άμεσα, αλλά εφόσον φύγει, μήπως είναι μια ευκαιρία η πόλη να το εκμεταλλευτεί για να έχει πολλαπλάσια οφέλη», ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος.

«Να αλλάξει η χρήση γης»

Όπως είπε, πάγιο αίτημα των πολεοδόμων είναι ότι πρέπει να αλλάξει η χρήση γης και πρέπει να αξιοποιηθεί αλλιώς ο χώρος, αλλά το βασικό είναι ότι πρέπει ο Δήμος Βόλου να αναλάβει το ρόλο που του αρμόζει. «Ότι δεν έχει να κάνει με έργα βιτρίνας ενόψει των εκλογών και έχει να κάνει με έργα που έχουν ορίζοντα 15ετίας, δεν αφορούν τη Δημοτική Αρχή», δήλωσε ο Ι. Αποστολάκης, που έφερε το παράδειγμα της Βαμβακουργίας και της επέκτασης της Πολυτεχνικής σχολής δίπλα από τα ΚΤΕΛ, που θα γίνει έργο 50 εκ. €, όπου ο Δήμος ήταν εκκωφαντικά απών σε προτάσεις και σε συνεργασία με το Π.Θ.
Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο, μια πόλη για να έχει βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχει ποιότητα ζωής και να είναι μια πόλη που πρέπει να μείνουν όλοι οι κάτοικοι. «Όνειρο για μένα, είναι να δω μια μεγάλη μερίδα φοιτητών, που σπουδάζουν στο Βόλο, αφού τελειώσουν τις σπουδές τους και έχουν συνεισφέρει στην τοπική οικονομία, να μείνουν εδώ, να δημιουργήσουν οικογένειες και τις επιχειρήσεις τους. Αυτό είναι ένα μοντέλο ανάπτυξης διαφορετικό από τα προηγούμενα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι εκεί ο Δήμος Βόλου θα έπρεπε να συνεισφέρει για να δημιουργηθεί ένα θελκτικό περιβάλλον για κάτι τέτοιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.