Ιδιοκτήτης για γλέντι αρραβώνων στο Βόλο: Οι Ρομά έσπρωξαν την πόρτα και μπήκαν μέσα με το «έτσι θέλω»

Στα Δικαστήρια οδηγήθηκαν παραβάτες του ποινικού κώδικα για τον κορωνοϊό

Αθώο έκρινε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον 71χρονο ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης στα Μελισσάτικα, για το γλέντι που έγινε το βράδυ του Σαββάτου, κατά τον αρραβώνα ρομά. Ωστόσο η δικογραφία θα σταλεί στην Εισαγγελία, για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του ρομ που είχε μισθώσει το κατάστημα για να γίνει το γλέντι.
Το ίδιο Δικαστήριο, καταδίκασε σε χρηματική ποινή 600 € έναν 46χρονο ιδιοκτήτη καφενείου στη Ν. Ιωνία, ενώ το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο αθώωσε μια 74χρονη, ιδιοκτήτρια ψησταριάς, για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα για τους δύο πρώτους.
Οι τρεις κατηγορούμενοι, με μέριμνα του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, όπου κρατούνταν από το Σάββατο, εμφανίστηκαν στα Δικαστήρια με προστατευτικές μάσκες και γάντια.

Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου κατέθεσε ότι είχε νοικιάσει το κατάστημα πριν ξεσπάσει ο κορωνοϊός σε έναν ρομ, προκειμένου να γίνει γλέντι αρραβώνων. Ο ίδιος είπε ότι όταν πληροφορήθηκε για τα μέτρα της κυβέρνησης και ότι θα είναι κλειστά τα κέντρα, επικοινώνησε με τον μισθωτή και του ζήτησε να του επιστρέψει τα χρήματα, για να ακυρωθεί η εκδήλωση, όμως εκείνος του έκλεισε το τηλέφωνο.
Ο κατηγορούμενος είπε ότι το βράδυ του Σαββάτου βρισκόταν με την σύζυγό του και τον εγγονό του στο σπίτι τους, που απέχει μερικές δεκάδες μέτρα πίσω από το κατάστημα και στις 11-11.30 τη νύχτα πήγαν έξω από το κέντρο αρκετοί ρομά, που έσπρωξαν την πόρτα και μπήκαν μέσα με το «έτσι θέλω». Επίσης κατέθεσε ότι πήγαν με τα αυτοκίνητά τους έξω από το κατάστημα, άρχισαν να βγάζουν από τα οχήματα τα ουίσκι και τα έβαλαν στα τραπέζια για να γίνει το γλέντι, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 200 άτομα.

Όταν τον συνέλαβε η Αστυνομία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο 71χρονος τόνισε ότι ζήτησε να αδειάσουν το μαγαζί από τους ρομά, γιατί φοβήθηκε μην κάνουν ζημιές, αλλά να μην κινδυνέψει η σύζυγός του που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα υγείας.
Ο αδελφός του κατηγορούμενου κατέθεσε μάρτυρας και είπε ότι ο αδελφός του, που δεν έχει άλλα εισοδήματα νοικιάζει το μαγαζί για εκδηλώσεις και ότι φοβήθηκε να καλέσει την Αστυνομία, γιατί κινδύνευε το μαγαζί και η οικογένειά του. Τελικά το Δικαστήριο αθώωσε τον ηλικιωμένο και με πρόταση της εισαγγελέα έδρας, η δικογραφία θα σταλεί στην Εισαγγελία, για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του μισθωτή του κέντρου.

Χρηματική ποινή

Το ίδιο Δικαστήριο καταδίκασε σε χρηματική ποινή 600 € έναν 46χρονο, ιδιοκτήτη καφενείου, που συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στη Ν. Ιωνία, διότι στο κατάστημα βρισκόταν οκτώ άτομα.
Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι πρόκειται για συνοικιακό κατάστημα και όταν λίγο πριν τις 12.30 πήγε να ανοίξει, για να αδειάσει τα ψυγεία που είχαν τρόφιμα, γείτονες και θαμώνες μπήκαν κατευθείαν στο κατάστημα. Όπως είπε δεν σέρβιρε και ούτε είχε πρόθεση, αλλά δεν μπορούσε να τους διώξει κιόλας, γιατί εκτός από γείτονες είναι και πελάτες του. Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν πάει η Αστυνομία και τον συλλάβει στο καφενείο βρισκόταν η οικογένειά του.

Η εισαγγελέας έδρας του είπε ότι έθεσε σε κίνδυνο τον εαυτό του, την οικογένειά του και τη δημόσια υγεία και τόνισε ότι όλοι πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και πολύ προσεκτικοί. Τελικά το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε χρηματική ποινή 300 μονάδων προς 2 € την ημέρα, δηλαδή 600 € για έξι μήνες, με έναρξη της καταβολής των δόσεων από 1 Ιουνίου 2020.

Αθώα για παραβίαση υπουργικής απόφασης

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, δικάστηκε μια 74χρονη γυναίκα, ιδιοκτήτρια ψησταριάς, για παραβίαση της υπουργικής απόφασης, καθώς το κατάστημά της ήταν ανοιχτό μόνο για παράδοση φαγητού κατ’ οίκον.
Η γυναίκα που δεν είχε συνήγορο, είπε ότι το κατάστημα ήταν ανοιχτό για διανομή φαγητού και κάποια στιγμή, μπήκε κάποιος ηλικιωμένος για να παραγγείλει και μέχρις ότου ετοιμαστεί η παραγγελία ζήτησε να καθίσει σε μια καρέκλα, καθώς το κατάστημα δεν έχει τραπέζια.
Καθώς ο άνθρωπος καθόταν για να πάρει την παραγγελία του, μπήκαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, της είπαν ότι έγινε καταγγελία από άλλον καταστηματάρχη, γιατί ο άνθρωπος καθόταν στο κατάστημα και την συνέλαβαν.
Το Δικαστήριο αθώωσε τη γυναίκα και της συνέστησε να ανοίγει μόνο για delivery και να είναι προσεκτική με τους πελάτες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.