Ιωάννα Βαφίνη: Με έναν μήνα… καθυστέρηση ξεκινά τον Ιούλιο σύνδεση με την Θεσσαλονίκη

Στο 80% η πληρότητα στην Αλόννησο, με τιμές για όλα τα πορτοφόλια

Με πληρότητα περίπου στο 80% έκλεισε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για το νησί της Αλοννήσου, όπως επεσήμανε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού κ. Ιωάννα Βαφίνη.Η ίδια τόνισε όμως πως παρά το γεγονός ότι το νησί είναι ιδιαίτερα αγαπητό, το δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη που έχει μεγάλη ζήτηση στη Β. Ελλάδα και στα Βαλκάνια θα ξεκινήσει στις 5 Ιουλίου, χάνοντας ουσιαστικά η Αλόννησος έναν ολόκληρο μήνα τουριστικής κίνησης.
Όπως είπε η κ. Βαφίνη με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και με την έναρξη του δρομολογίου από το Μαντούδι σε καθημερινή βάση υπάρχει σίγουρα μία αύξηση στην επισκεψιμότητα, με αυτή να είναι στο 80%, ενώ σύμφωνα με την ίδια φαίνεται πως και η υπόλοιπη σεζόν θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, αν και καθημερινά γίνονται κρατήσεις.

Καμία απάντηση απ΄το Υπουργείο…

Ωστόσο, επαγγελματίες, φορείς και κάτοικοι της Αλοννήσου έχουν θέσει εδώ και καιρό σημαντικά ζητήματα προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη που αφορούν στη σύνδεση του νησιού και ακόμη δεν έχουν λάβει καμία απάντηση, ούτε καν ότι η επιστολή τους παραλήφθηκε!
«Ζητάμε ουσιαστικά να καλύπτονται οι καλοκαιρινοί μήνες με συνδέσεις από διάφορα σημεία της χερσαίας Ελλάδας, γιατί δεν μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο η σύνδεση με τον Βόλο και ζητάμε να γίνεται η ανάθεση των δρομολογίων νωρίτερα ώστε να γνωρίζει ο επισκέπτης και να κανονίζει τις διακοπές του και να γνωρίζει ότι υπάρχει τρόπος να φτάσει στον προορισμό του», σημείωσε η κ. Βαφίνη.
Αυτή τη στιγμή η Αλόννησος εξυπηρετείται με ακτοπλοϊκά δρομολόγια καθημερινά από τον Βόλο και πλέον από το Μαντούδι, ενώ στις 5 Ιουλίου ξεκινά η σύνδεση και με την Θεσσαλονίκη.

Χάθηκε ένας τουριστικός μήνας

Πρόβλημα όμως υπάρχει και με τη σύνδεση αυτή με την Θεσσαλονίκη, καθώς όπως υποστήριξε η κ. Βαφίνη ενώ τα δρομολόγια ξεκινούσαν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, φέτος θα ξεκινήσει στις 5 Ιουλίου, γεγονός που σηματοδοτεί ότι χάθηκε ένας τουριστικός μήνας για όλα τα νησιά των Β. Σποράδων.
Μάλιστα η κ. Βαφίνη τόνισε πως η εν λόγω ακτοπλοϊκή σύνδεση εξυπηρετούσε όλη τη Β. Ελλάδα και τα Βαλκάνια και είχε πολύ καλή σύνδεση και μεγάλη ζήτηση για την Αλόννησο.
Τέλος, σε ότι αφορά στις τιμές των καταλυμάτων η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου σημείωσε ότι υπάρχουν καταλύματα για όλες τις βαθμίδες και τα βαλάντια και τις χαρακτήρισε φυσιολογικές. Επεσήμανε όμως πως ανάλογα με τις παροχές που επιθυμεί να έχει ο επισκέπτης, διαφοροποιείται ανάλογα και η τιμή.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.