Κ. Γιαννόπουλος: Ενόψει Πάσχα, να αγκαλιάσει ο κόσμος το «Χαμόγελο του Παιδιού» στέλνοντας μήνυμα στο 19810

Στήριξη σε εκατοντάδες παιδιά και από τη Μαγνησία, που ζουν κάτω από τη σκέπη της οργάνωσης

Αυτό το Πάσχα είναι για όλους διαφορετικό. Μένουμε στο σπίτι, μακριά από τους αγαπημένους ανθρώπους με την ελπίδα πως όλα θα περάσουν γρήγορα. Όμως δεν είναι το ίδιο εύκολο για όλους. Το Χαμόγελο του Παιδιού εδώ και 25 χρόνια φροντίζει εκατοντάδες παιδιά μεγαλώνοντάς τα με μεράκι και αγάπη. Όμως αυτό το Πάσχα δεν μπορεί να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις με αποτέλεσμα να πράγματα να είναι δύσκολα. Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή ζήτησε από τον κόσμο να αγκαλιάσει το Χαμόγελο, στέλνοντας ένα μήνυμα στο 19810*.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού εδώ και 25 χρόνια, που υπάρχει, καλύπτεται οικονομικά από τον κόσμο, την υποστήριξη εταιριών κι αυτό δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούμε σε όλη την Ελλάδα και να είμαστε 24 ώρες το 24ωρο και να προσπαθούμε να δίνουμε λύση στο πρόβλημα κάθε παιδιού, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και της νύχτας», σημείωσε ο ίδιος.

«Δεν είναι τίποτα δεδομένο»

Κάποιοι έχουν δεδομένο ότι το «Χαμόγελο» μπορεί να βρει λύσεις για να αντιμετωπίσει τα πάντα, πράγμα που σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο δεν ισχύει γιατί δεν είναι τίποτα δεδομένο και τη στιγμή που έχουν παγώσει τα πάντα, δεν υπάρχει και η οικονομική δυνατότητα διοργάνωσης των εκδηλώσεων που κάνει το Πάσχα το Χαμόγελο του Παιδιού.
«Αντί να γκρινιάξουμε για την κατάσταση, είπαμε τι μας λείπει αυτό το Πάσχα. Μας λείπει η αγκαλιά των ανθρώπων μας ,που δεν μπορούμε να βρεθούμε κοντά, δεν μπορούμε να επισκεφθούμε τους δικούς μας. Όμως, αυτό το Πάσχα χαμογελάω στη σκέψη ότι αγκαλιάζω τον παππού μου, τη γιαγιά μου, το παιδί μου και με αυτό το μήνυμα θέλουμε να να αγκαλιάσει ο κόσμος και το Χαμόγελο στέλνοντας ένα μήνυμα στο 19810. Να αγκαλιάσει τα παιδιά του Χαμόγελου που δίνουν κι αυτά τις δικές τους μάχες, είτε ζώντας μαζί μας και η ψυχούλα τους βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση, είτε τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο και χρειάζονται στην υποστήριξή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος προτρέποντας όλους να στείλουν ένα μήνυμα για να μπορέσει το Χαμόγελο του Παιδιού να συνεχίσει απρόσκοπτα κάθε παροχή βοήθειας που προσφέρει.

«Εκπλήσσει η ωριμότητα των παιδιών»

Βέβαια, ο κ. Γιαννόπουλος μίλησε και για τη στάση των παιδιών πάνω στο ζήτημα και τις αλλαγές της καθημερινότητας στις δομές του Χαμόγελου, η οποία τον εξέπληξε.
«Μου κάνει εντύπωση η ωριμότητα των παιδιών. Κάθε σπίτι έχει διαφορετικές δυνατότητες, το αγρόκτημα στην Κέρκυρα έχει χώρο, έχει ζώα, το σπίτι μέσα στο Μοσχάτο είναι σε πολυκατοικία και περιμέναμε να έχουμε εντάσεις, προβλήματα και θέματα με τα παιδιά. Όμως τα παιδιά έχουν καταλάβει τι γίνεται και προσπαθούν μαζί με τους μεγάλους που τα νοιάζονται και να φροντίζουν να ανταπεξέλθουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.
Μάλιστα ο ίδιος εξήρε στην παρουσία των ενηλίκων εργαζομένων, που συνεχίζουν και εργάζονται, δεν έλαβαν άδεια ειδικού σκοπού και στέκονται δίπλα σε παιδιά και εφήβους που το έχουν ανάγκη.

«Ιδιαίτεροι οι δεσμοί με τον Βόλο και τη Θεσσαλία»

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, είναι ιδιαίτεροι οι δεσμοί με τον Βόλο και τη Θεσσαλία, καθώς οι συμπολίτες ανταποκρίνονται σε σχετικές προσκλήσεις και της περιφερειακής δομής στη Λάρισα. Να σημειωθεί, πως στις δομές του Χαμόγελου του Παιδιού ζουν 300 παιδιά, ενώ υπάρχουν και τα ενήλικα παιδιά που σπουδάζουν ή άλλα παιδιά του Χαμόγελου, που πλέον είναι ενήλικες και ξαφνικά έχασαν τη δουλειά τους, στηρίζονται όμως από το Χαμόγελο.
Επειδή τα προβλήματα στην κοινωνία είναι πολλά, ο κ. Γιαννόπουλος προέτρεψε όποιο παιδί, έφηβος ακόμη και ενήλικας έχει πρόβλημα να απευθυνθεί τηλεφωνικά στο 1056, μια γραμμή επικοινωνίας που λειτουργεί όλο το 24ωρο και θα βρουν στήριξη στη δύσκολη στιγμή τους.
«Θα στηρίξουμε κάποιον με αξιοπρέπεια, χωρίς να το ξέρει ο διπλανός, όπως κάνουμε πάντα», κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.
(* χρέωση 2,48€ με ΦΠΑ, πλέον τέλους συνδρομητών κινητής)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.