Κ. Μαραβέγιας: «Κίνηση υψηλού ρίσκου η τελετή φωταγώγησης του Βόλου- Δεν θα πήγαινα»

Επιβεβλημένη η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των 60 και άνω- Θα έχει κάποιο πολιτικό κόστος

Ως κίνηση υψηλού ρίσκου χαρακτήρισε την εκδήλωση φωταγώγησης του Βόλου, ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, επισημαίνοντας πως εάν βρισκόταν στην πόλη θα την απέφευγε ως πολίτης και ως πατέρας τριών παιδιών. Ο Βουλευτής σχολίασε όμως και την απόφαση του Πρωθυπουργού για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, τονίζοντας πως ήταν μία επιβεβλημένη απόφαση, που θα έχει πολιτικό κόστος μεν, ωστόσο οι εξελίξεις ήταν αυτές που οδήγησαν στο να παρθεί.

 

Αναγκαστική και επιβεβλημένη η απόφαση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους άνω των 60

“Ήταν μία αναγκαστική και επιβεβλημένη απόφαση, που κανείς δεν μπορεί να πάρει με χαρά. Πρώτον γιατί στην κοινωνία που ζούμε τα πράγματα μπορούν να γίνουν με συνεργατικότητα και όχι με την επιβολή. Από κει και μετά υπήρχε ένα σταυροδρόμι. Με την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ αργά ή γρήγορα θα αναγκαζόμασταν να προβούμε σε γενικό περιορισμό ή θα έπρεπε να ληφθεί σε ένα τέτοιο μέτρο”, είπε ο κ. Μαραβέγιας επισημαίνοντας πως δεν είναι τιμωρητικό κι αυτό το εκφράζουν τα στοιχεία, όταν 9 στους 10 συμπολίτες που χάνουν τη ζωή τους αυτό τον καιρό είναι ανεμβολίαστο και  8 στους 10 που είναι διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι.

“Είναι μία νόσος που έχει μείνει να κυριαρχεί στους ανεμβολίαστους , που θρηνούμε σαν θύματα κατά κύριο λόγο τους ανεμβολίαστους και μία ευνομούμενη πολιτεία που θέλει να προστατεύσει και την ελευθερία των εμβολιασμένων πρέπει να προβεί σε κάτι περισσότερο απ ότι είχε λάβει”, υπογράμμισε και τόνισε πως η εν λόγω απόφαση θα επιφέρει και κάποιο πολιτικό κόστος όμως, είπε, ότι σε αυτή τη συγκυρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να τραβήξει μπροστά με πυγμή. “Θα περίμενα και περιμένω η αντιπολίτευση και ιδίως η αξιωματική αντιπολίτευση να σηκώσει κι αυτή μαζί το βάρος, γιατί μέχρι στιγμής έχουμε δει μία όχι καθαρή θέση, αλλά μία παλινωδία . Θεωρώ όμως ότι η στιγμή είναι κομβική και πρέπει ο καθένας από μας να αναλάβει τις ευθύνες του”, υποστήριξε.

Οι μισοί πολίτες άνω των 60 δεν θα πειστούν να εμβολιαστούν

Σύμφωνα με τον κ. Μαραβέγια στην ηλικιακή κατηγορία των 60 ετών και άνω, υπήρχαν κατά μέσο όρο περίπου 2000-2500 ημερησίως καινούργια ραντεβού και μόλις χθες έφτασαν στις 6000. “Το κέρδος είναι οι 4000. Υπάρχουν συμπολίτες που πείθονται ότι η ανάγκη είναι να οδηγηθούμε στον εμβολιασμό. Δεν θεωρώ ότι η επιβολή της υποχρεωτικότητας ήταν αυτή που οδήγησε όλους στο να κλείσουν ραντεβού, σίγουρα έπαιξε κι αυτό το ρόλο του”, επεσήμανε για την αύξηση των ραντεβού, ενώ σημείωσε πως οι πολίτες 60 ετών και άνω που παραμένουν ανεμβολίαστοι είναι περίπου μισό εκατομμύριο.

Όπως τόνισε, περίπου οι μισοί από αυτούς θα πειστούν από την επιβολή του μέτρου να κάνουν τον εμβολιασμό. “Πιστεύω όμως ότι αρκετοί θα παραμείνουν δυστυχώς στη θέση τους. Αρκετοί συμπολίτες δεν καταλαβαίνουν ότι είναι προς όφελός τους , της υγείας τους, της δημόσιας υγείας κι αυτό είναι πλήγμα και σημείο των καιρών εάν το συνδυάσει κανείς ακόμη και με τους αρνητές στην απογραφή.  Είναι ένα σημείο  των καιρών που δηλώνει κάτι άλλο για την κοινωνία και θα πρέπει να μας προβληματίσει. Υπάρχει άρνηση με ότι θέλει να προωθήσει η συντεταγμένη πολιτεία και πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό το φαινόμενο και τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει”, ανέφερε ο Βουλευτής, σημειώνοντας πως ρόλο σε αυτό παίζει και το διαδίκτυο, στο οποίο όλοι πλέον έχουν πολύ εύκολη πρόσβαση, όμως πολλοί είναι αυτοί που δεν ξέρουν να φιλτράρουν και να αξιολογούν την πηγή και την αξιοπιστία της είδησης. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τους ασθενείς που προστρέχουν τα ιατρεία με “έτοιμη” διάγνωση, την οποία την βρήκαν στο διαδίκτυο.

Οι νέοι χρειάζονταν το κίνητρο- Θέμα ζωής ή θανάτου η παρακίνηση για τον εμβολιασμό

Αναφερόμενος στο γεγονός πως η κυβέρνηση παρείχε κίνητρα στους νεότερους για να εμβολιαστούν, όχι όμως στους μεγαλύτερους, ο κ. Μαραβέγιας σχολίασε ότι οι νέοι  έπρεπε να παροτρυνθούν, όχι γιατί κινδύνευαν από τον κορωνοϊό, αλλά γιατί έπρεπε να σπάσει ένας κύκλος μετάδοσης από μικρότερους προς μεγαλύτερους. “Εκείνοι χρειάζονταν ένα κίνητρο γιατί και να νοσούσαν στην συντριπτική πλειοψηφία δεν θα πάθαιναν τίποτα στην άλλη περίπτωση πρέπει να “σπρώξουμε” κυριολεκτικά τους συμπολίτες άνω των 60, γιατί πραγματικά είναι οι άνθρωποι που πεθαίνουν. Είναι θέμα ζωής και θανάτου να παρακινηθούν για να κάνουν το εμβόλιο”, εξήγησε.

Δεν καθυστερήσαμε με τα μονοκλωνικά- Θα έρθουν και στο Αχιλλοπούλειο

Σε σχέση με τα μονοκλωνικά αντισώματα, που έφτασαν και στη χώρα μας και ξεκίνησε ήδη η χορήγησή τους ο κ. Μαραβέγιας τόνισε πως η χώρα δεν καθυστέρησε ούτε μισή μέρα για να τα προμηθευτεί. ” 11 Νοεμβρίου δόθηκε η άδεια χορήγησης από ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων και στις 12 του μήνα ήρθε η πρώτη παρτίδα με 2000 δόσεις”, είπε και σημείωσε πως ο κ. Πολάκης που επέμενε για την εισαγωγή των μονοκλωνικών ήθελε να υπερβεί η χώρα τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων και να τα προμηθευτεί πριν υπάρξουν τα εχέγγυα ότι αποτελούν ένα ασφαλές φάρμακο.

Σημείωσε πως η χορήγησή τους ξεκίνησε σε Νοσοκομεία που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία διαχείρισης περιστατικών covid και τόνισε πως είναι θέμα χρόνου να έρθουν και στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ εξήγησε πως υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις για τη χορήγηση του φαρμάκου και δεν σημαίνει ότι όποιος νοσηλεύεται σε ΜΕΘ μπορεί να λάβει αυτό το φάρμακο.

Δεν θα συμμετείχα στην τελετή της φωταγώγησης- Υψηλού ρίσκου εκδήλωση

Χθες το βράδυ η πόλη γιόρτασε την έλευση των εορτών και ο Δήμος Βόλου, παρά τις παραινέσεις Ιατρικού Συλλόγου και άλλων φορέων να μην προχωρήσει σε μια μαζικής προσέλευση συναυλία, αποφάσισε να αφήσει πίσω του τον κορωνοϊό και να καλέσει τους Βολιώτες στην τελετή φωταγώγησης της πόλης.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή αυτή η κίνηση ήταν παράτολμη, καθώς τέτοιου είδους συγκεντρώσεις είναι υψηλού ρίσκου για τη μετάδοση του κορωνοϊού και δήλωσε πως ο ίδιος εάν βρισκόταν στον Βόλο δεν θα συμμετείχε.

“Καταλαβαίνω τη διάθεση του κόσμου να χαρεί και να ξεδώσει. Ήταν μία παράτολμη κίνηση. Ενώ θα ήθελα να έβλεπα από κοντά τις ωραίες γιορτές κι αν ήμουν στον Βόλο δεν θα είχα παραστεί και μιλάω ως πολίτης. Δεν θα είχα βάλει τον εαυτό μου και την οικογένειά μου σε ένα υψηλού ρίσκου γεγονός. Δεν είναι εύκολο μέσα σε ένα τέτοιο συνωστισμό να μην δημιουργηθούν θύλακες μετάδοσης. Δεν μπορούμε να λέμε από τη μία ότι οι παρελάσεις ή διαδηλώσεις μπορούν να αποτελέσουν θύλακες μετάδοσης και δεν μπορούν αυτού του είδους οι εκδηλώσεις”, είπε ο κ. Μαραβέγιας, επισημαίνοντας ότι η εν λόγω εκδήλωση θα μπορούσε να είχε άλλη μορφή για να υπάρχει μικρότερο ρίσκο.

“Κατανοώ την επιθυμία των πολιτών να παρευρεθούν και την  ανάγκη των επιχειρηματιών να δουν κόσμο στα καταστήματά τους.  Θα μπορούσε να έχει άλλη μορφή η εκδήλωση για να υπάρχει μικρότερο ρίσκο υπερμετάδοσης, ο καθένας όμως έχει και την προσωπική ευθύνη. Ήταν ένα γεγονός που σαν πατέρας τριών παιδιών θα το απέφευγα”, κατέληξε ο κ. Μαραβέγιας.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.